Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Zwangerschapsdagboek van Sophie: 24-28 weken

In deze serie vertelt Sophie hoe het met haar gaat tijdens de zwangerschap van haar tweede kindje. Lees mee over haar kwaaltjes, voorbereidingen en alles wat haar bezig houdt.

24-28 weken zwanger

Afgelopen donderdag moest ik weer naar de verloskundige voor controle. De hoogte van de baarmoeder werd opgemeten, net als mijn bloeddruk en gewicht. Verder besprak ik mijn bekkenklachten. De verloskundige vermoedt dat het deels ook komt door de bandenpijn. Die zijn namelijk nog opgerekt van de vorige zwangerschap.

Daarnaast heb ik ook last van mijn borsten en moeite met het vinden van een fatsoenlijke zwangerschapsbeha. Het lijkt een onmogelijke opgave, zeker omdat de kans bestaat dat ze nog groeien. Niet elke beha is ervoor geschikt. Tegelijkertijd lijkt het wel alsof winkels alleen maar voedingsbeha’s verkopen en die zijn toch echt anders. Mocht iemand dus een gouden tip hebben?

Tijdens deze afspraak hebben we ook twee nieuwe afspraken gemaakt:

  • 27 weken: controleafspraak om bloed te prikken (omdat mijn rhesusfactor negatief is)
  • 30 weken: groeiecho

Hierna zal ik contact moeten opnemen met de gynaecoloog. Het contact zal vanaf 34 weken namelijk grotendeels worden overgenomen door het ziekenhuis, omdat mijn eerste bevalling een keizersnede was.

Vriendinnen bevallen om de beurt

In de vorige blog schreef ik al dat veel van mijn vriendinnen bevallen zijn. Sommigen ook van hun tweede kindje. Superleuk natuurlijk! Ik vind het zo leuk om overal langs te gaan en hun baby’s te zien.

Succesvol kraamcadeau?

Ik had altijd een cadeau voor het kraambezoek wat een succes was: een zwembroekje/bikini met zwemband. Maar de laatste persoon aan wie ik dit gaf, was duidelijk niet enthousiast. Waarschijnlijk had ze niet door dat ik haar gezicht zag, maar het voelde doorslaggevend genoeg om dit dus nooit meer te doen.

Jammer, want ik vond het wel fijn om iets te hebben dat altijd goed was. Dacht ik dus. Inmiddels ben ik terug bij af: kleding, schoenen, speelgoed, voorleesboekje met klein knuffeltje of iets van mijn naamgenoot Sophie de Giraf. Lastig! Originele cadeautjes zijn schaars.

27 weken zwanger

Kramp in mijn rechter achterbeen

Sinds een paar weken heb ik af en toe last van een nieuwe kwaal: kramp in mijn rechterbeen, net wanneer ik bijna moet wakker worden. Gelukkig niet elke nacht, maar vervelend is het wel.

Tijdens mijn vorige zwangerschap had ik ook zoiets geks: een slapende arm. Al klinkt het misschien nog lang niet zo irritant als het was. Bijna elke nacht. Zodra mijn arm sliep duurde het bijna een kwartier voor dat gevoel zakte. Bovendien kon ik niks meer met mijn arm en regelmatig viel hij zo in mijn gezicht, omdat ik er geen controle over had.

Op het moment heb ik nog energie. Hopelijk blijft dat zo tot het eind van het schooljaar. Nog vijf weken te gaan en dan kan ik lekker met zwangerschapsverlof.

Op controle bij de verloskundige

Ik ben net bij de controle geweest. De verloskundige heeft bloed geprikt om mijn waarden te controleren, o.a. ijzer. Verder liepen we de normale dingen af. Ze mat mijn bloeddruk op, ik mocht weer op de weegschaal en het hartje horen.

Komende week krijg ik mijn suikertest. Deze komen ze thuis afnemen. Ik hoop dat het meevalt allemaal, ook omdat ik twee uur lang niet mag bewegen. Gelukkig krijg ik wat leesvoer, zodat ik me in elk geval niet hoef te vervelen.

Weet jij waar ze (online eventueel) goede zwangerschapsbeha’s verkopen? Ik hoor het graag!

Lees de andere delen van het zwangerschapsdagboek

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids