Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Zwangerschapsdagboek van Sophie: 15-21 weken

In deze serie vertelt Sophie hoe het met haar gaat tijdens de zwangerschap van haar tweede kindje. Lees mee over haar kwaaltjes, voorbereidingen en alles wat haar bezig houdt.

Week 16

Deze week hadden we weer een controle. Waar het bij 13 weken nog niet lukte om naar het hartje te luisteren, ging dit vandaag wel. De afspraak voor de 20 weken (19 weken) echo werd meteen gemaakt, zodat we kunnen zien of alles in orde is. Ook zullen we er dan achter komen of we nog een jongen krijgen of dit keer een meisje.

Voldoen aan het perfecte plaatje

Vertelde ik vorige keer al dat mensen ongevraagd commentaar leverden op de groei van mijn buik, dit keer wil ik graag ingaan op het zogenaamde perfecte plaatje. Kennelijk voldoe je daar pas aan wanneer je een jongen en een meisje krijgt. Het interesseert me allemaal niks. Ik heb liever een gezond kindje met alles erop en eraan dan dat het me uitmaakt welk geslacht de baby krijgt.

Controle bij de verloskundige

Behalve het maken van de nieuwe afspraak en luisteren van het hartje, moest ik ook weer op de weegschaal, werd mijn bloeddruk gemeten en kreeg ik de uitslag van de bloedtest. Allemaal in orde, gelukkig.

Zwangerschapsmisselijkheid en flink verkouden

Inmiddels ben ik gelukkig niet misselijk meer, dat is zo fijn! Daar kwam echter wel een andere kwaal voor in de plaats. Waar ik tijdens mijn vorige zwangerschap dacht dat de hormonen en zwangerschap me beschermden tegen verkoudheid, heb ik nu al voor de derde keer een fikse verkoudheid achter de rug. Ik ben alleen maar aan het hoesten!

20 weken

Terwijl ik dit schrijf, ben ik (ongeveer) op de helft van mijn zwangerschap. De 20 weken echo is achter de rug; blijft toch spannend. De echoscopiste heeft alles bekeken: de wervelkolom, botten in de beentjes en armen, handen, voeten, maag, nieren, hart, hersenen (inclusief beide hersenen en hersenvocht), hartkleppen, bloedvaten en aorta.

Terugkomen om de aorta goed te kunnen bekijken

We moesten voor dat laatste terugkomen: de baby wilde tijdens de eerste echo niet voldoende draaien en dus kon ze geen uitsluitsel geven over de aorta. Ondanks dat je weet dat het een formaliteit is, toch even spannend. Maar alles was in orde gelukkig, de slagader staat goed op de foto en zo bezien is alles in orde.

Gender reveal

Ondanks dat we het niet bekendmaken met een hele gender reveal party voor jullie een speciaal GIFje 😉

Lionel heeft de baby voelen schoppen

Afgelopen weekend heeft Lionel de baby voor het eerst voelen schoppen. Zo’n bijzonder moment, dat hij ook contact kon maken met de baby.

Vermoeid

Ik merk verder dat wanneer ik zware dingen til, ik gelijk last krijg van mn banden. Daarnaast ben ik een stuk vermoeider na 3 dagen werken en lig ik op donderdag de halve dag versleten op bed. De vakantie kwam precies op het goede moment, zodat ik nu lekker bij kan komen!

Hoe voelde jij je in het tweede trimester?

Lees de andere delen van het zwangerschapsdagboek

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids