Zuurkool à la oma
Dit recept is lekker basic en perfect voor de herfst of gure winterdagen. En hou je over? Geen probleem: de volgende dag smaakt deze stamppot stiekem nog lekkerder.
Ingrediënten voor deze heerlijke zuurkoolstamppot
- 1,5 kilo aardappelen
- Klontje boter
- Scheutje melk
- Pak zuurkool
- Stuk kaas
- Rookworst
- Jus (zelfgemaakt of uit een pakje)
- Zout, peper
Verder nodig
- Pan met water
- Stamper
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en kook ze
- Kook de zuurkool in zijn eigen water en water uit de kraan
- Voeg zout toe naar smaak
- Snij, terwijl de aardappelen en zuurkool opstaan, het stuk kaas in kleine stukjes
- Verwarm de rookworst
- Maak jus (eventueel zelf, maar uit een zakje vind ik in dit geval ook prima smaken)
- Als de aardappelen gekookt zijn, giet je ze uiteraard af. Stamp ze daarna en voeg een klont(je) boter toe met wat melk om de puree lekker smeuïg te maken.
- Giet de zuurkool af en roer die in drie delen door de puree, zodat je het goed mengt
- Voeg de kaasblokjes toe en roer nog eens goed door om de kaas te laten smelten
Serveer met rookworst en jus.
Afbeelding, Marc Venema – Shutterstock
Pingback: 5x ultiem genieten met deze heerlijke herfstsoepen -