Deze verjaardagscadeaus vindt iedereen leuk om te krijgen

Iemand in je omgeving is jarig en je peinst voor de zoveelste keer wat je nu eigenlijk moet halen voor deze persoon. Gevoelsmatig heb je alles al een keer gegeven en je wil gewoon een keer een origineel en passend cadeau geven aan de ander. Om te voorkomen dat je uit gemakzucht een bos bloemen en een bon haalt (wat overigens alsnog leuk is om te krijgen), staan hieronder hele handige tips waarmee je altijd een passend cadeau voor iemand kunt kopen. Veel succes!

Altijd goed: zo vind je een passend cadeau voor iemand

Bestellen

Online vind je vaak hele handige websites en/of lijstjes met bijvoorbeeld een cadeau voor haar. En natuurlijk zijn niet alle vrouwen hetzelfde, maar meestal vind je hier toch genoeg inspiratie om iets te bedenken dat bij de persoon past voor wie je wat koopt. Het voordeel hiervan is dat het uitzoekwerk eigenlijk al voor je gedaan is. De webshop heeft immers een selectie originele cadeaus voor je en jij hoeft alleen maar, al dan niet met de filterfunctie, te zoeken naar iets dat passend is.

Datzelfde geldt natuurlijk voor een cadeau voor hem. Ergens tussen de items voor de barbecue, mooie whiskyglazen en iets lekkers om te snoepen of een goed boek, vind je ongetwijfeld een leuk cadeau. Deze manier van zoeken levert vaak tijdwinst op en een cadeautje dat net even anders is dan wat je normaal had gegeven.

Een gebruiksvoorwerp maar dan iets luxer

Als je iemand dagelijks een beetje luxe wil geven, dan is het ook leuk om eens een ‘gewoon’ gebruiksvoorwerp te geven maar dan de duurdere variant. Wat dacht je van een fijne, zware handdoek van (luxe) hotelkwaliteit met bijpassende washand of spons? Of een zilveren theelepeltje (waarin je iets laat graveren)? Een mooie luxe theemok of een chic glas, die ene dure pan of een ander hebbedingetje voor in de keuken – alles geeft de ontvanger een klein extraatje in elke dag. Eigenlijk dus een best simpele, maar zeker doeltreffende optie als je verder geen idee hebt wat je nog kunt kopen.

Samen mooie herinneringen maken

Iets dat het ook altijd goed doet is een toekomstige herinnering voor jullie samen (of in elk geval voor de jarige). Vindt je zwager Formule 1 bijvoorbeeld het einde? Laat hem dan eens zelf een rondje rijden in een Ferrari. Of geef een diner cadeau op een bijzondere locatie zoals de Euromast. Voor de echte daredevils boek je een middag abseilen en met je moeder ga je binnenkort naar een workshop bonbons maken, op jouw kosten. En het mooie van een cadeau als dit? De fijne herinneringen blijven voor de rest van jullie leven.

Persoonlijk cadeau

Wil je op een andere manier indruk maken en heb je nog wel even de tijd voordat iemand jarig is? Dan is het ook ontzettend leuk om een persoonlijk cadeau te maken. Denk aan een mooi fotoboek met foto’s en herinneringen aan jullie twee. Of kies een zilveren armband met een aantal bedels die echt bij jullie en/of de ander passen. Uiteindelijk is het niet alleen je cadeau dat binnenkomt, maar ook de liefde die je erin hebt gestoken en de moeite die je hebt gedaan om iets te maken voor de ander.

Koop iets wanneer je er tegenaan loopt

Misschien wel de beste tip. We kennen waarschijnlijk allemaal wel dat moment dat je broer bijna jarig is en je beseft dat je drie maanden terug nog iets had gezien dat perfect voor hem leek. Maar wat was het ook alweer? Om dat te voorkomen, kan je het vaak beter gelijk aanschaffen. En natuurlijk, de kans bestaat dat je het dan vergeet. Zet daarom een agenda item in je telefoon met daarbij waar je het cadeau hebt neergelegd en wat het ook alweer was.

Alternatief: sommige mensen werken met een budget voor cadeaus. Iets vooruit kopen zal dan niet zo makkelijk lukken. Noteer in dat geval in je telefoon (bijvoorbeeld in een apart bestand of bij de verjaardag in je agenda) wat je hebt gezien, waar en hoeveel het kost. Zet voor de zekerheid een extra reminder in je telefoon – een week of zelfs twee weken daarvoor, zodat je nog meer dan genoeg tijd hebt om het cadeau op tijd te kopen of bestellen.

Welk optie vind jij het leukst om te geven voor een verjaardag?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven