Zo vind je de perfecte eetkamerset voor je eethoek

De tafel is in veel gezinnen het hart van het huis. De maaltijden met het gezin of met andere familieleden, samen knutselen of het maken van huiswerk – het is belangrijk om een goede eetkamerset te vinden voor je eethoek. Hoe vind je nu een robuuste set die wel tegen een stootje kan, maar alsnog je interieur opfrist en echt van je huis een thuis maakt? In dit artikel delen we handige tips om jouw ideale set te vinden voor de eethoek.

Zoek binnen je stijl en je budget

Dat is makkelijk wanneer je een uitgesproken industrieel interieur hebt, heel klassiek of juist modern landelijk, maar wat nu als je niet goed weet hoe jouw stijl te omschrijven valt? Kijk dan vooral naar wat je mooi vindt op het gebied van kleur- en materiaalgebruik. Kijk ook naar de rest van je interieur, bij twijfel. Daarnaast is het belangrijk vast te stellen hoeveel je wil en kan uitgeven aan je nieuwe eettafel en eetkamerstoelen? Door deze vragen te beantwoorden, kun je gerichter zoeken en voorkom je dat je tijd verspilt aan sets die niet passen bij jouw stijl en budget.

Meet de ruimte op

Voor je op de bestelknop drukt, is het belangrijk om te meten of de nieuwe set in je huiskamer past. Kijk niet alleen naar de lengte, breedte en hoogte van de ruimte (in combinatie met de afmetingen van je mogelijke nieuwe set), maar houd ook rekening met het feit dat je de stoelen moet kunnen schuiven en dat er genoeg beweegruimte in de eethoek overblijft. Houd verder ook rekening met deuren, ramen en andere belangrijke elementen. Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld een bijzettafel aanschaft die niet past of waar je niet goed omheen kunt bewegen.

Is je nieuwe eethoek praktisch in gebruik?

Bij de keuze voor een nieuwe tafel- en stoelenset is het ook belangrijk om te kijken naar de functionaliteit. Is de set bedoeld voor dagelijks gebruik? Zijn er kinderen in huis die de set gebruiken en vergt de nieuwe eethoek relatief weinig onderhoud? Moet de set eventueel (gedeeltelijk) inklapbaar zijn om ruimte te besparen? Door deze aspecten in overweging te nemen, kun je een eethoek kiezen die helemaal past bij jouw wensen.

Ga naar een winkel en probeer het uit

Misschien ben je meteen overtuigd en kan je de bestelling plaatsen. Vaak kan het echter toch handiger zijn om de set te proberen en te kijken hoe lekker de stoelen zitten, hoe groot de tafel oogt in het echt en wat je vindt van de kleur en het materiaal. Op die manier zie je meteen goed of de nieuwe set helemaal aan je wensen voldoet. Ook kan je overleggen met de verkoper of er nog andere mogelijkheden zijn om je set écht helemaal naar jouw wensen te maken.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven