Vind de perfecte bh: een gids voor de juiste pasvorm

Het vinden van een goede bh is lang niet altijd makkelijk. Je dient tijdens je zoektocht namelijk rekening te houden met verschillende dingen. Hoe beter de pasvorm van je nieuwe bh aansluit, des te meer profijt je daarvan hebt. Je geniet van het comfort, maar ook kledingstukken vallen mooier. Toch is het vinden van de perfecte bh lastig. In dit artikel vind je daarom handige tips waarmee je uit de voeten kunt, op zoek naar jouw ideale bh.

Zo vind je de perfecte bh voor jouw lijf

Ken je maat

Misschien heb je je bh-maat al eens opgemeten. Toch is dat geen garantie voor een goede pasvorm. Zwangerschappen, gewichtsverlies of juist aankomen zijn allemaal zaken die invloed hebben op de juiste cupmaat. Daarom is het belangrijk om je maten regelmatig te blijven meten als je merkt dat je gewicht fluctueert. Tel daarbij op dat te weinig ondersteuning, maar ook knellen en andere pijntjes voor ongemak kunnen zorgen en je weet waarom deze gegevens belangrijk zijn. Aan de hand van de centimeters kan je bij de meeste webshops heel makkelijk terugvinden of dit specifieke model bij jou past. Vind je dit lastig? Vraag dan om advies in een lingeriewinkel.

Bepaal de juiste hoeveelheid ondersteuning

De vorm van een bh is bepalend voor de juiste hoeveelheid ondersteuning. Op de meeste webshops vind je hier ook informatie over. Let er vooral op dat het model jouw borsten het best ondersteunt; geen lichaam is immers hetzelfde en dus kunnen ook de wensen van jou verschillen van die van een goede vriendin. Ook vindt niet iedereen een beugel prettig. Wil je toch je borsten genoeg support geven? Dan is een bh zonder beugel een aanrader.

Probeer verschillende soorten bh’s

Bh’s zijn te koop in talloze soorten, maar die vallen natuurlijk ook allemaal op hun eigen manier. Daarnaast kan de ene bh van een bepaald model toch weer anders zitten dan een ander. Het kan daarom slim zijn om meerdere soorten te proberen. Kijk voor een wat langere tijd hoe iets zit. Denk aan een bh zonder beugel, push-up bh, strapless bh of juist een minimizer. Die laatste is speciaal op de markt voor vrouwen met grote borsten. Dat is niet altijd prettig: je wil niet altijd de nadruk op je voorgevel leggen. Als dat ook voor jou geldt, is een minimizer bh zeker de overweging waard.

Controleer je bewegingsvrijheid

Tot slot, ook niet onbelangrijk bij het kiezen van een goede bh, is letten op de bewegingsvrijheid. Voor je dagelijkse activiteiten is het uiteindelijk wel zo fijn dat hij prettig zit en dat je goed kunt blijven bewegen, zonder dat je continu je bh voelt zitten. Bij het passen is het daarom handig om even met je armen te bewegen, te springen en voorover en achterover te buigen. Op die manier kan je achterhalen in welke mate je vrij kunt bewegen. Heb je weinig bewegingsvrijheid? Dan is het aannemelijk dat het uiteindelijk leidt tot ergernis en kun je beter een ander model proberen.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©AbElena – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven