Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Hoe blijf je op de hoogte van de nieuwste interieurtrends?

Elk jaar veranderen ze weer, of zelfs elk seizoen, dus het is nogal wat om ze bij te houden: de interieurtrends. Toch kunnen we je aanraden om hierin te duiken, omdat het hartstikke leuk is om meer van de interieurwereld te weten. Of je de trends nu wel of niet verwezenlijkt in je eigen interieur: hoe kun je ze volgen?

Ken de merken

De beste tip die we je kunnen meegeven: ken de merken die vooruitstrevend zijn op het gebied van trends. De vele merken hanteren namelijk ieder een eigen ideologie. Waar dat bij het ene merk een minimalistische en tijdloze collectie betreft, kiest het andere merk juist voor verrassende veranderlijkheid. Houd in ieder geval de nieuwe collecties in de gaten, die eens of vaker per jaar worden uitgegeven. Toonaangevende labels zoals HKliving weten altijd weer iets verfrissends te bedenken. Ook Serax staat hierom bekend. Lekker struinen door de collecties dus, om op de hoogte te blijven.

Volg de interieurwereld online en offline

Er wordt online en offline een heleboel gedeeld over de interieurwereld en de bijbehorende trends. Je hoeft maar een interieurmagazine open te slaan, en je wordt al volop geïnspireerd. Pak zo’n tijdschrift er dan ook regelmatig bij! Of denk aan interieurboeken, met vaak nog wel meer informatie. Ook online kun je veel vinden: op blogs, social media en fora bijvoorbeeld. Het is een idee om editors te vinden die jouw interieurstijl aanhangen, en nieuwe artikelen van deze persoon te blijven volgen. Of ga natuurlijk op zoek naar een platform in een stijl die jou aanstaat, om hier het interieurnieuws in de gaten te houden.

Bekijk de kleur van het jaar

Wist je al dat er ieder jaar een kleur van het jaar bekend wordt gemaakt? Dit is volgens experts dé kleur om dat jaar in je interieur te verwerken, als je plannen hebt voor een make-over. Het is absoluut interessant om deze kleur in je achterhoofd te houden, bijvoorbeeld als je nieuwe items gaat shoppen. Handig kan het ook zijn. Als in een jaar jouw lievelingskleur is verkozen, kun je deze kleur veelvuldig in de collecties terugvinden – sla je slag.

Zoek de overkoepelende trends van het jaar op

Niet alleen de kleur van het jaar is een belangrijk onderdeel, maar er zijn ook de overkoepelende trends van het jaar. Op basis hiervan worden specifieke trendy producten geselecteerd. Een voorbeeld van overkoepelende trends? Het ene jaar is 70’s retro in trek, het andere jaar gaan we weer voor urban 90’s. Ook Ibiza living is geliefd, waarbij je een natuurlijke look kiest in je woning. Bijpassende producten bij deze stijl zijn onder andere rotan lampen, wanddecoratie van touw en kussens met een linnen bekleding.

Inschrijven voor nieuwsbrieven

Merk je dat je wel de intentie hebt om de trends te volgen, maar dat dit in werkelijkheid maar weinig gebeurt? We sluiten af met een praktische tip: abonneer je op nieuwsbrieven over interieur. Je mails lees je toch wel!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©mixphotos – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids