Zo maak je dat mooie bruidskapsel helemaal af

Op de grote dag wil je natuurlijk op je best voor de dag komen. Daar hoort een bruidskapsel bij dat tot in de puntjes klopt bij wat je wil uitstralen. Maar hoe zorg je voor de kers op de taart? In dit artikel vind je handige tips om je (opgestoken) bruidskapsel helemaal af te maken.

Bruidskapsel: de puntjes op de i

Zorg dat je haar in optimale staat is

Gezonde haren komen gedeeltelijk van binnenuit. Door gezond en gevarieerd te eten (of eventueel aanvullend vitaminesupplementen te slikken) krijg je sterker en glanzend haar. Dit kan je verder ondersteunen met een shampoo en andere verzorgingsproducten die jouw haartype ondersteunen.

Opgestoken bruidskapsel

Veel bruiden kiezen voor opgestoken bruidskapsels. Niet alleen staat die lage knot of invlecht mooi, ook praktisch gezien blijft je kapsel vaak goed zitten tijdens de rest van de dag en vergt het iets minder onderhoud. Ga voor de perfecte look naar je kapper (of laat iemand langskomen die van wanten weet), voor het beste resultaat. Om het geheel af te maken, koop je een passend haaraccessoire bij je jurk. Het zijn echt de puntjes op de i, maar wel de moeite waard voor deze bijzondere dag.

Kies een mooi haaraccessoire

Als je gaat trouwen, zal je in de (online) trouwwinkel ontdekken hoeveel keus er eigenlijk is. Misschien dacht je vooraf nog dat je een sluier wilde, maar lijkt een subtiele tiara of haarpin je, bij nader inzien, mooier bij je jurk passen. Of andersom. Neem hiervoor rustig de tijd en probeer wat verschillende opties voor je de knoop doorhakt.

De bedoeling is dat je haaraccessoire de algehele sfeer van je bruiloft ondersteunt. Kies je voor een bohemian trouwdag? Dan is een verfijnde haarkam met bloemen en pareltjes passender dan de glimmende tiara met strass-steentjes. En wil je graag de trouwtradities volgen en de sluier dragen, dan kan je ook zoeken naar een passend exemplaar. De een komt net over je gezicht (de zogeheten bird cage sluier), een ander heeft een sleep die achter je aan komt, zoals in het geval van de cathedral sluier en is daarmee veel opvallender. Ook zit er verschil in de afwerking: kies je voor zacht vallend tule of een gedetailleerde kanten afwerking?

Welk bruidskapsel droeg jij (of zou je willen)?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©alexkoral – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven