Press "Enter" to skip to content

Met deze 5 tips lijkt je kleine woonkamer groter

Wanneer je een huis koopt of huurt dat een wat kleinere woonkamer heeft, kan je nog steeds best veel kanten op. Met onderstaande tips maak je een kleine huiskamer optisch groter.

Liever één groot meubel dan vijf kleintjes

We kennen het misschien allemaal wel. Je koopt of huurt een woning, zet dat ene kastje in die hoek en dat in de andere. Dat lijkt misschien handig, omdat je alle ruimte optimaal benut. In werkelijkheid zorgt het echter voor een vol huis en dat kan benauwen. Het alternatief? Een flinke kast waar je alle spullen in stopt die je her en der verspreid had. Daardoor creëer je eenheid en rust, en dat is precies wat je zoekt in een kleinere woning.

Transparantie maakt groter

Net zoals in een badkamer geldt dat zwevende meubelstukken optisch groter maken, geldt dat het kunnen doorkijken in je woonkamer ook een enorm verschil kan maken. Kies bijvoorbeeld voor glazen schuifwanden. Niet alleen helemaal van nu, maar dus ook ontzettend handig.

Zorg voor een beperkte hoeveelheid troepjes

Dag 1 komen de kinderen naar huis met een flinke stapel tekeningen van school, dag 2 vallen er allemaal brieven in de bus en dat ene tijdschrift, dag 3 brengt je moeder een boek langs dat je graag wil lezen… Als je alles overal en nergens laat slingeren, ligt je huis vol en dat creëert een gevoel van onrust. Er is maar één oplossing: beperk de hoeveelheid. Vier dezelfde tekeningen ga je uiteindelijk toch niet bewaren; kies er eentje uit die opgehangen mag worden en laat de rest met stille trom verdwijnen. Berg je brieven meteen op in een map en leg het boek in de kast.

Koop een groter vloerkleed

Klinkt bijna tegenstrijdig, maar werkt echt: als je een groter kleed neerlegt in een kleinere ruimte, zal je vanzelf zien dat je huis weer wat groter lijkt. Zeker als je verder het aantal meubelstukken enigszins beperkt. Hoe meer ruimte je lijkt te hebben, des te mooier het wordt.

Zorg voor licht in huis

De bekendste truc om een kleinere woning groter te doen lijken! Of je nu kiest voor lichte muren en lichtgekleurde meubels, of gebruik maakt van (natuurlijke) lichtinval – maak hier absoluut gebruik van en je huis oogt vanzelf ruimer.

Welke tips heb jij toegepast in huis?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel).
En volg je De Mamagids al op Instagram?

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids