Hoe kies je de juiste loungeset bij je tuin?

Als je dol bent op zwoele zomeravonden en genieten met vrienden in je achtertuin, is een loungeset in je tuin onmisbaar. Maar er zijn tegenwoordig zoveel soorten te koop, hoe kies je nu een set die perfect is bij jullie tuin en aansluit op je wensen? In dit artikel helpen we je een handje om de juiste keuze te maken.

Waar vind je mooie loungesets?

Vanwege het flinke formaat is het handiger om een tuinset bij je thuis te laten bezorgen. Vaak kan je in een showroom komen kijken en ervaren, waarna je hem online bestelt. Ga bij de aanschaf van een nieuwe loungeset liever voor kwaliteit dan de goedkoopste aanbieding. De reden is dat je met een duurdere loungeset vaak veel langer doet. Het materiaal is hoogwaardiger, de kussens van betere kwaliteit en doorgaans zijn ze ook gebruikersvriendelijker. Denk bijvoorbeeld aan suns tuinmeubelen, een merk dat weerbestendigheid en comfort voorop heeft staan. Zelfs zodanig dat je de set gemakkelijk het hele jaar door buiten kunt laten staan!

Vind je een nieuwe set eigenlijk net even te prijzig, maar zoek je wel naar goede kwaliteit tuinmeubelen? Kijk dan altijd even naar een loungeset aanbieding in de outlet. Deze sets zijn eveneens hoogwaardig, maar een stukje voordeliger.

Hoe kies je de juiste loungeset bij je tuin?

Schrijf de maten van je tuin op

Meten is immers weten. Ga zorgvuldig te werk, vergeet niet om alle lengten te noteren: soms is de ene kant van een tuin langer dan de andere en je wil niet ná de aanschaf ontdekken dat je set net iets te groot uitvalt. Wanneer je alles hebt genoteerd, teken je dit op schaal uit. Doe je dit op ruitjespapier (het wiskundeschrift van je puber, bijvoorbeeld) dan maak je het jezelf gelijk een stukje makkelijker.

Daarna is het tijd om te kijken welk formaat er minimaal en maximaal in je tuin past. Let goed op of het niet te krap oogt of juist te klein in verhouding tot de rest van de ruimte, zodat je een beeld krijgt van de maten die je straks nodig hebt.

Zoek op je gemak uit wat je mooi vindt

Neem hier echt de tijd voor. Het is als het goed is de bedoeling dat je komende jaren van deze loungeset kunt genieten, dus dan wil je wel investeren in iets dat je echt mooi vindt. Kijk naar het gebruikte materiaal: iedere soort heeft zijn eigen eigenschappen en voor- en nadelen. Zoek naar iets dat bij jullie situatie past. Vind je het bijvoorbeeld fijn om iets te kopen dat onderhoudsarm is? Of vind je een regelmatige poetsbeurt geen probleem? Moet het tegen een stootje kunnen, omdat je kleine kinderen hebt?

Kies verder een kleur die redelijk tijdloos is en die je over vijf jaar nog steeds prachtig vindt, kijk naar welke vorm je mooi vindt, of je graag een tafeltje wil in dezelfde stijl etc. Daarnaast is het slim om te kijken of bij jullie tuin een hoekbank mooier staat of misschien juist twee losse banken.

Welke accessoires maken de set af?

Zodra je de juiste set hebt gekozen, is het leuk om bijpassende accessoires te kopen. Zeker als je kiest voor een redelijk neutrale kleur, omdat je hem langer wil laten meegaan, kan je de boel goed opfleuren met extra kussens in een wat fellere tint of vrolijke vaasjes voor op de tafel. Ook is een mooi buitenkleed vaak een echte aanwinst voor bij je loungeset. Nog even en je waant je op een tropisch eiland in je eigen achtertuin!

Met de tips in dit artikel vind je een loungeset die bij jou en je wensen past. Wat heeft jouw voorkeur?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Ground Picture – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven