Zo geniet je langer van je boeket snijbloemen

Sinds een paar jaar is het een interieurtrend om de natuur in huis te halen. Van botanische hoeken met uiteenlopende plantensoorten tot een prachtige bos veldbloemen op tafel, alles zorgt voor een kalmerende werking op onze gemoedstoestand. Een goede reden dus om ons eens te verdiepen in de achterliggende gedachten: waarom zorgen bloemen voor zo’n fijn en rustgevend gevoel? En hoe geniet je nu langer van dat prachtige boeket?

Bloemen goed voor gezondheid

De natuur heeft een kalmerende werking op ons gestel. Omdat onze levens vaak behoorlijk druk zijn met het regelen van alles, ons gezin en werk, is het extra fijn als je huis een oase van rust vormt. Naast planten zijn bloemen daarom heel fijn om in huis te hebben. Anders dan bijvoorbeeld je monstera of pannenkoekplant, geven bloemen een geur af die gelukkig kan maken. En een goede bos bloemen in huis is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Zo kan je bijvoorbeeld heel makkelijk bloemen bezorgen via Fleurop, zowel bij een ander als bij jezelf thuis – zonder dat je hiervoor de deur uit hoeft. De bloemist komt gewoon aan huis.

Daarnaast passen bloemen vaak bij jubilea en feestdagen. Met valentijn bloemen bestellen is, naast Moederdag, een bekende, maar ook verjaardagen, trouwdagen en andere bijzondere momenten vragen om een bloemetje in huis. Het zorgt voor extra sfeer, geeft een goed gevoel en maakt vrolijk.

Zo geniet je langer van je snijbloemen

Koop kwalitatief goede bloemen

Verse bloemen blijven het langst mooi. Door je bloemen te bestellen of kopen bij een goede bloemist heb je dus ook langer plezier van je boeket.

Snijd de takken schuin af

Gebruik een scherp mesje om de bloemen aan de onderzijde schuin af te snijden. Verder kan het helpen om het groen (bladeren en takken) aan de onderzijde van je bloemen te verwijderen.

Zorg voor een schone, ruime vaas

In een schone en ruime vaas krijgen bacteriën minder kans en kunnen je bloemen langer staan. Daarbij is het belangrijk dat alle bloemen, takken en groen voldoende ruimte krijgen. Kies dus liever voor een ruime vaas dan een smal exemplaar.

Voeding

Naast lauwwarm water (bij de meeste bloemen, controleer bij twijfel of jouw bloemen ook lauwwarm water nodig hebben) zit er doorgaans een klein zakje met voeding voor snijbloemen bij je boeket. Voeg dit aan het water toe en roer regelmatig. Zorg dat dit ongeveer (maximaal) een derde van je vaas inneemt.

Ververs het water regelmatig

Om de drie dagen vers water is heerlijk voor je bloemen én zorgt er meteen voor dat ze langer mooi blijven. Let er bovendien op dat je de bos niet naast je fruitschaal plaatst of in de volle zon zet om te voorkomen dat ze eerder slap worden of bederven.

Geniet jij ook zo ontzettend van een mooie bos bloemen in huis?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Africa Studio – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven