Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Ziek zijn als moeder? Hierom wil je dat niet!

Of je nu ‘slechts’ verkouden bent of flink beroerd met koorts – ziek zijn waar je kinderen bij zijn, wil je gewoon niet als ouders. Waarom niet? Wij vinden deze 7 redenen genoeg om de eerstkomende zestien jaar gewoon niks meer op te willen lopen.

7 redenen waarom je als moeder niet ziek kan zijn

Ze lijken het te ruiken als je niet lekker bent

En dan niet op de manier dat ze je verzorgen met zelf gesmeerde beschuitjes, terwijl ze kalm in het hoekje gaan spelen met de pop. Of dat ze op trippelende voetjes lopen om je maar niet uit je ijlende sluimerstand te halen. Nee, van het kaliber:

  • Zitten op mama’s buik
  • Terwijl jij je kapot zweet door de koorts, kruipen ze lekker dicht tegen je aan
  • Dat ene beschuitje, wat je met moeite kan wegwerken, verdwijnt grotendeels in hun maag
  • Zelfde gebeurt met dat glas water wat je had kunnen redden van een wisse uitdrogingsdood

Aan het eind van de rit voel je je nog ellendiger dan toen je uit bed strompelde. Hoe lief de kinderen je ook zijn, ziek wordt al snel zieker wanneer je in de buurt van een dreumes en een peuter komt.

Kinderen zijn veel ondeugender als jij hulpeloos bent

Ze voelen het haarfijn aan als je niet direct adequaat kan optreden en nemen het er graag van. Springen op de bank, stiekem proberen snoepjes te pikken uit de kast, de vensterbank vol krijten als je een koortsig dutje doet, strijkkralengevecht houden… Nee, als je wil dat je huis enigszins op orde blijft en je kinderen in de pas lopen, kan je maar beter iedere griep voorkomen.

De enige manier om fatsoenlijk uit te zieken, is door een oppas in te schakelen

Anders lukt het simpelweg niet. Je hebt geen rust, om maar een essentieel punt te noemen. Zeker niet als je allebei beroerd op de bank hangt. Bovendien dwing je jezelf met je hoofd nog vol watten toch maar weer aan het normale leven te gaan deelnemen. Daardoor blijft de griep per saldo langer hangen en blijf jij de komende week (weken) extra vermoeid en ongeduldig.

Je nachtrust is ook niet meer wat het was

Slaap je overdag een gat in de dag? Zo tegen het punt dat je griep langzaam wegtrekt, lig je onverwachts wakker ’s nachts. Uitgeslapen. Leuk! Want tegen de tijd dat je toch wel weer moe wordt, is het tijd om op te staan.

Zeg maar dag tegen je uiterlijk

Meest oppervlakkige punt van het hele rijtje, maar toch: niet best voor je algehele gevoel. Met die rode, vlekkerige huid van de verkoudheid, dichte ogen door de hoofdpijn of kotsmisselijk en pips zie je er nu eenmaal niet op je best uit. En zodra je dat ziet, voel je je mogelijk nog ellendiger dan je daarvoor al deed. Fijn!

Als je je stem verliest

Je kan door de griep/verkoudheid zomaar je stem verliezen. Met kinderen? Een ramp!

Niemand komt voor je zorgen

Geen moeder die je instopt, want je bent nu zelf volwassen. Niemand die je lievelingsdvd aanzet, omdat je zo zielig bent. En helemaal niemand die je zegt dat je maar eens lekker een weekje moet uitzieken, omdat daar geen tijd voor is. En dat is misschien nog wel het stomste van allemaal.

Wat vind jij het vervelendst als je ziek bent?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding, Aleksandra Suzi – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids