De beste kruidnootjes? Die maak je gewoon zelf

De populairste Sinterklaassnacks? Dat zijn ongetwijfeld kruidnootjes: brosse, ronde koekjes waar je niet meer mee kunt stoppen zodra je eenmaal begint. Natuurlijk kan je ze in de supermarkt halen, al dan niet met een bijzondere smaak, maar zelf maken is minstens zo leuk om te doen. Zeker met jonge kinderen. In dit artikel delen we het recept voor ‘gewone’ kruidnootjes. Heerlijk voor tijdens een Sinterklaasfilm of in je kruidnoten cheesecake!

Zelfgemaakte kruidnootjes

Zodra Sinterklaas aankomt, wordt het pas echt lastig om weerstand te bieden aan al het lekkers dat december te bieden heeft. Eigenlijk kan je het best de komende weken de chocolade munten, pepernoten, chocoladeletters, fondant muizen en taaitaai-poppetjes voorbij lopen in de supermarkt of bij de bakker. In plaats daarvan kan je beter zelf aan de slag gaan en kruidnootjes bakken. Het recept hieronder is makkelijk en snel klaar: superleuk om te doen met de kinderen (en heerlijk om na afloop op te eten). Veel plezier!

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram zachte boter
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels melk
  • 2 eetlepels speculaaskruiden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Kneed de ingrediënten tot een soepel deeg
  3. Maak kleine balletjes van het deeg
  4. Leg ze op een bakplaat
  5. Bak ze 15-20 minuten in de oven

Kind kan de was doen, toch? Zo simpel dat het bijna niet kan mislukken en dus ideaal om te doen in deze periode met kleine kinderen.

Tip! Geen zin om alles apart te moeten kopen?

Dat kan natuurlijk ook. Je hebt immers weinig aan een potje speculaaskruiden als je die daarna nooit meer gebruikt. Haal dan bij de supermarkt een pak kruidnoten mix van Koopmans of, helemaal eenvoudig, bij Jumbo kant-en-klaar deeg in een emmertje.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven