Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

De beste kruidnootjes? Die maak je gewoon zelf

Zelfgemaakte kruidnootjes

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent vooral weerstand bieden aan al het lekkers dat december met zich meebrengt. Eerlijk is eerlijk. Het beste is dan ook om gewoon stug voorbij te lopen aan de zakken kruidnootjes, chocoladeletters en taaitaai-poppetjes. Maar er is één ding dat je natuurlijk wel kan doen: zelf kruidnoten maken. Met dit recept tover je makkelijk en snel iets bijzonders op tafel met de kinderen waardoor je alles in de supermarkt gewoon kan laten staan. Veel plezier!

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram zachte boter
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels melk
  • 2 eetlepels speculaaskruiden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Kneed de ingrediënten tot een soepel deeg
  3. Maak kleine balletjes van het deeg
  4. Leg ze op een bakplaat
  5. Bak ze 15-20 minuten in de oven

Kind kan de was doen, toch? Zo simpel dat het bijna niet kan mislukken en dus ideaal om te doen in deze periode met kleine kinderen.

Tip! Geen zin om alles apart te moeten kopen?

Dat kan natuurlijk ook. Je hebt immers weinig aan een potje speculaaskruiden als je die daarna nooit meer gebruikt. Gelukkig heeft Hema daarvoor een heel handige oplossing! Een glazen pot met de afgepaste ingrediënten. Ook leuk om cadeau te doen!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids