Press "Enter" to skip to content

Witte chocolade cheesecake met frambozen

Is het ooit géén tijd voor witte chocolade cheesecake? Deze variant met frambozen is te lekker om niet te maken! Lezeres Brenda mailde ons onderstaande recept – deze gaan we dus snel een keertje maken.

Ingrediënten

  • 200 g digestive koekjes
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 vanillestokje
  • 600 g Philadelphia roomkaas (naturel)
  • 200 gr witte chocolade
  • 2 el tarwebloem
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 3 middelgrote eieren
  • 125 g crème fraîche
  • 250 gr frambozen (diepvries)

Verder nodig

  • Mengkom
  • Mixer
  • Springvorm met diameter 24 of 26 cm

Tip! Vet de bodem van je bakvorm goed in met roomboter of knip een vel bakpapier op maat om je cheesecake op te zetten. Zo plakt hij niet aan de bodem.

cheesecake met chocola en frambozen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 120 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de biscuits in de keukenmachine fijn. Smelt de boter. Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter en kaneel erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
  2. Smelt de witte chocolade (au bain-marie of in de magnetron) en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Meng chocolade en vanille met de roomkaas, bloem, suiker, eieren en crème fraîche met de mixer tot een egale massa.
  3. Schep een laagje van het roomkaasmengsel in de vorm en strijk glad. Strooi hier de bevroren frambozen op en schep vervolgens het resterende roomkaasmengsel in de vorm. Strijk de bovenkant glad.
  4. Bak ca. anderhalf uur in het midden van de oven. De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog net niet. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de cheesecake voor het serveren minimaal vier uur afgedekt in de koelkast.

Tip: Ik snij de cheesecake als hij een halfuurtje uit de oven is altijd even los van de rand van de springvorm (met een scherp mesje) zodat hij tijdens het afkoelen niet aan de rand blijft plakken en gaat scheuren.

Afbeelding, Vladislav Noseek – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids