Wintersport met het gezin: dit neem je mee

Het is dé tijd van het jaar om je spullen te pakken en lekker samen met de kinderen te gaan genieten van de sneeuw. Als je met het gezin op wintersport gaat, wil je wel goed voorbereid op de piste staan. Wat moet er allemaal mee? Wij zochten het voor je uit en delen de handigste tips met je, zodat je niet voor verrassingen komt te staan op je vakantiebestemming.

Meenemen op wintersport: dit mag zeker niet ontbreken

GPS horloge voor de kinderen

Misschien vind je het thuis niet nodig, maar op de piste mag een GPS horloge voor je kinderen zeker niet ontbreken. Vooral als ze al iets ouder zijn en ook enige mate van zelfstandigheid kennen. Ze loslaten kan best lastig zijn: een ongelukje is zo gebeurd, en in een land waar ze de taal niet spreken kan dat best beangstigend zijn. Een horloge dat exact kan aantonen waar je kind is gebleven, geeft meer rust.

Maar dan de vraag: welke kies je? Zoek maar eens op Kinderhorloge GPS en je ziet door de bomen al bijna het bos niet meer. Let er daarom goed op dat je koopt bij een betrouwbare aanbieder, zoals One2track. Bij meerdere influencers kan je reviews lezen over deze horloges, zodat je ook weet wat je koopt. Daarbij werken de GPS horloges van One2track in heel Europa – en dat is wel zo fijn, als je op skivakantie gaat.

Een handige tip die het bedrijf op zijn website geeft, is om de nummers in de contactenlijst vast te voorzien van de Nederlandse landcode (0031), waardoor ze je op locatie kunnen bereiken.

Dakkoffer

Door te reizen met een dakkoffer, vergroot je de beschikbare ruimte van je auto. Hier kan je eigen materiaal indoen, zoals snowboards en ski’s, bijpassende schoenen en de dikke wintersportkleding. Producten die je onderweg mogelijk nodig hebt, zoals luiers en billendoekjes, handbagage, eten, eventueel hoofdkussens voor een dutje onderweg en een warme deken, zijn dan toegankelijker.

Verder is het goed om rekening te houden met het lokale aanbod. Wil je niet elke avond uit eten? Heb je een baby, peuter of ouder kind voor wie je luiers moet meenemen? Dan is het prettig om die spullen allemaal te kunnen meenemen in je achterbak. Ook om die reden is het aanschaffen van een solide dakkoffer de moeite meer dan waard.

©One2track

Koop je eigen materiaal

Ga je vaker skiën of snowboarden met het gezin? Overweeg dan om alle spullen zelf aan te schaffen. Via Marktplaats kan je voor mooie prijzen een snowboard of de ski’s van anderen overnemen. Dat bespaart aanzienlijk. Maar ook een splinternieuw snowboard en bijpassende schoenen heb je er binnen een paar vakanties uit: ter plaatse huren is vaak kostbaar.

Huismedicatie

Medicijnen zijn in het buitenland soms anders dan thuis. Bepaalde zaken wil je niet helemaal met handen en voeten te hoeven uitleggen in de apotheek, ook is het prettig om het meteen te kunnen gebruiken. Denk aan paracetamol, ORS, zalfjes en een thermometer. Verder zijn pleisters altijd handig om mee te nemen als je met het gezin op wintersport gaat.

©One2track

Skihelm verplicht?

In een aantal landen is een skihelm verplicht voor kinderen, zoals het grootste deel van Oostenrijk, Slowakije en Slovenië. Zoek dit vooraf goed uit. Aan de andere kant is het sowieso verstandig om je kind een skihelm te laten dragen. Zoals je ook een GPS horloge meegeeft voor de veiligheid, doe je dat ook met een helm. Natuurlijk voorkomt het de (soms hevige) valpartijen niet, wél kan het helpen om letsel te verminderen. En uiteindelijk moeten we toch vooral willen dat het skiën en snowboarden zo veilig mogelijk gebeurt, zeker voor de kinderen.

Producten met SPF

Hoewel het in de bergen fris kan zijn, is de zonkracht flink sterker dan bij ons. Dat komt gedeeltelijk door de weerkaatsing van licht door de sneeuw, maar ook omdat je hoger zit. Kortom, goed smeren dus: gebruik een zonnebrandcrème voor je gezicht en lippenbalsem met SPF. Verder kan het raadzaam zijn om op een zonnige dag ook je nek goed in te smeren, mocht je ervoor kiezen je sjaal af te doen.

Wat nemen jullie mee als je met het gezin op skivakantie gaat?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©gorillaimages -Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven