Winactie | Familiefilm Jackie en Oopjen (AL)

Vanaf 14 oktober draait familiefilm Jackie en Oopjen in de bioscoop: een bijzonder verhaal met een knipoog naar de Nederlandse (kunst)geschiedenis. Om dat te vieren mogen we .. lezeressen blij maken met een mooi prijzenpakket van de film. Lees snel verder waar het verhaal over gaat en wat je kan winnen!

Het verhaal: Jackie en Oopjen

De 12-jarige Jackie (Frouke Verheijde) is kind aan huis in het Rijksmuseum. Haar moeder Mouna (Karina Smulders) werkt daar als conservator. Wanneer de beroemde Rembrandt-schilderijen van Marten Soolmans en Oopjen Coppit worden tentoongesteld, gebeurt er iets wonderlijks. Als Jackie na sluitingstijd langs hun portretten loopt, volgen de ogen van Oopjen (Sarah Bannier) haar.

Jackie denkt in eerste instantie dat ze het zich gewoon inbeeldt, maar dit blijkt niet zo te zijn. Plotseling staat Oopjen voor haar neus, maar Jackie wil niets van haar weten. Ze denkt dat het een verklede actrice is. Maar al snel wordt duidelijk dat Oopjen de waarheid spreekt. Ze is uit het schilderij gestapt omdat ze dacht dat Jackie Aeltje was, het zusje wat ze al jaren kwijt is.

Wanneer Oopjen haar vergissing inziet is ze radeloos. Maar de stoere Jackie heeft een groot hart en bovendien is ze gewend om iedereens problemen op te lossen. Ze neemt Oopjen stiekem mee naar huis, zodat ze samen op zoek kunnen naar het schilderij van het verloren zusje. Maar hoe gaat ze die wereldvreemde Oopjen ooit verborgen houden voor haar moeder? En hoe komt Oopjen weer terug in het schilderij?

Het antwoord op dit alles zie je vanaf 14 oktober in de vrolijke familiefilm Jackie en Oopjen.

Trailer

Cast & regie

Acteurs: Frouke Verheijde, Karina Smulders, Bert Hana, Leny Breederveld, Sarah Bannier, Jaap Spijkers, Dick van den Toorn, Saar van Aken, Ron Fresen, Roben Mitchell, Sieger Sloot, Tanja Jess

Regie: Annemarie van de Mond

Winactie: waar maak je kans op?

Prijzenpakket Jackie en Oopjen

 • 2 vrijkaartjes voor de film
 • Playmobil poppetjes van Marten en Oopjen

Hoe maak je kans?

 1. Laat in een reactie onder dit bericht of op de Facebookpagina van De Mamagids achter dat je meedoet
 2. Volg De Mamagids op social media

Op deze winactie zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing

Lijkt deze film jou ook zo leuk?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

23 gedachten over “Winactie | Familiefilm Jackie en Oopjen (AL)

 1. Ik doe graag mee! Altijd goed als er in een speelfilm wat educatiefs wordt meegegeven!! En als onze schat het geschiedenis-talent heeft van zijn moeder (geen talent dus eigenlijk..), kunnen we daar beter niet vroeg genoeg mee beginnen 😉

 2. wat super leuk om met mn dochter naartoe te gaan.
  Mn zoontje mag de playmobil poppetjes hebben 😉

  Geliked op FB 🙂

  1. Wat ontzettend leuk. Ik heb ooit voor mijn opleiding een kunstproject maar Oopjen gemaakt. Toen kwam dit kunstwerk ook in het nieuws. Dus ben erg benieuwd naar deze film. Ik ben met mijn dochter (11 jaar) al regelmatig in het Rijksmuseum en Kruller Möller museum geweest dus weet zeker dat ze deze film leuk gaat vinden.

 3. Wij zijn met het gezin vorige week naar een film geweest en we hebben toen de trailer van Jackie en Oopjen gezien. Leuke film! Wat ik ook erg grappig vond is het historische element dat leuk wordt gebracht.

 4. Wat zou ik daar blij mee zijn! Samen met mijn kleindochters -een tweeling en dol op Playmobil – naar de film! Voorzichtig en op afstand maar toch weer even samen en vooral omdat we nu even niet samen naar een museum gaan omdat we toch een stuk voorzichtiger zijn geworden! Zou super zijn!

 5. Leuke familiefilm! Ik doe graag mee voor mijn nichtje en mezelf. Leuk uitje voor in de herfstvakantie, gezellig naar de bios samen.

 6. Ow, dit lijkt me echt een super leuke film voor mij en mijn dochter, die heerlijk van knutselen en tekenen houdt. Het is altijd leuk om haar op deze manier kennis te laten maken met de kunstwereld en heerlijk ook dat het met een knipoog is..

  Ennuh; de Playmobil poppetjes zullen zeker gebruikt worden voor de tekenles op de Playmobil school die bij ons thuis staat!

 7. Ik loot graag mee voor deze fantasiefilm, met de Playmobil poppetjes kunnen ze thuis het verhaal nog eens naspelen.
  Playmobil is ideaal voor uren speelplezier.

 8. Wat ziet de film er vrolijk uit; inderdaad als een echte familiefilm. wij zouden heel graag deze film in de bios willen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven