Wie is de mol? Speluitleg en veelgebruikte termen

Wie is de mol? is een spelprogramma op de Nederlandse televisie. Maar waar draait het nu eigenlijk om? Welke kandidaten deden in het verleden mee en waar vind je de leukste nabesprekingen? In dit artikel vind je alles wat je moet weten over het leukste spel van Nederland. En als bonus heb ik de belangrijkste termen verzameld, zodat je in elk geval kan meepraten bij de koffieautomaat – ook als je dit jaar voor het eerst kijkt!

Inhoud Verberg

Wie is de mol?

Waar draait het spel om?

Het oorspronkelijke format van Wie is de mol? komt uit België (De Mol), maar werd hier al snel aanzienlijk populairder – al maken de Vlamingen inmiddels een goede inhaalslag en is hun variant onder sommige Nederlandse molloten zelfs meer gewaardeerd.

Wat de bedoeling is van WIDM (NL)?
Tien kandidaten (vijf mannen en vijf vrouwen) gaan samen op reis naar een ander land. Hier krijgen ze verschillende opdrachten die ze moeten uitvoeren. Daarmee valt geld te verdienen voor de pot. Onder de tien kandidaten bevindt zich ook een mol: iemand die de spelletjes moet saboteren en die het doel heeft geld uit de pot te houden. De kandidaten krijgen elke week de kans om te raden wie het is in een test met vragen. Zitten ze goed, dan mogen ze nog een ronde mee. Wie de test het slechtst maakt, moet over het algemeen die aflevering naar huis.

Seizoen 22 wijkt van het normale format af: tijdens dit seizoen deden er 11 kandidaten mee.

Wanneer wordt het programma uitgezonden?

Oorspronkelijk kon je Wie is de mol? kijken op donderdagavond. Tegenwoordig wordt het programma uitgezonden op zaterdagavond door AVRO.TROS op NPO1 (vanaf 20.25 uur) met aansluitend Moltalk op NPO3.

Meespelen in de app

Je kunt sinds een paar jaar zelf ook meespelen in de speciale Wie is de mol? app. Hierin staan alle kandidaten. Je kunt wekelijks punten inzetten. Dat begint met 100 (in de eerste aflevering) en je aantal verdubbelt wekelijks. Hier zit verder geen prijs aan, maar het is wel leuk om tegen bekenden te ‘strijden’ in een poule. Ook krijg je wekelijks een testvraag, net alsof je dus zelf ook meedoet aan het programma. Voor elke keer dat je op de goede mol zat én voor elke goede testvraag krijg je aan het eind van het seizoen extra punten.

Moltalk

Elke week kan je na de uitzending kijken naar Moltalk. Hierin bespreken twee presentatoren met oud-mollen en oud-kandidaten wat ze opvallend vonden in de afgelopen aflevering. Ook komen er (soms hilarische) tweets voorbij en laten ze nog even wat filmpjes zien. Veel wijzer word je er niet per se van, maar het is wel vermakelijk.

 • 2013: Arjen Lubach (bedenker)
 • 2014: Arjen Lubach en Kees Tol (sidekick)
 • 2015: Vivienne van den Assem en Patrick Martens (sidekick)
 • 2016: Rik van de Westelaken en Vivienne van den Assem (sidekick)
 • 2017-2019: Margriet van der Linden en Chris Zegers (sidekick)
 • 2020-2023: Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen (sidekick)
 • 2024: Marlijn Weerdenburg en Splinter Chabot (sidekick)

Nabesprekingen seizoenen

Op De Mamagids kan je inmiddels de nabesprekingen vinden van verschillende seizoenen:

wie is de mol seizoen 2020 kandidaten china

De Mol in het buitnland

Ook over de grens kan je kijken naar varianten van Wie is de Mol? De bekendste versies:

 • België De Mol (originele variant, met onbekende Vlamingen – zeer populair) – te zien via NPO Start
 • Finland (onbekende deelnemers)
 • Polen (bekende deelnemers)
 • Verenigde Staten The Mole (vijf seizoenen, drie seizoenen met onbekende Amerikanen, twee met beroemdheden)
 • Netflix The Mole (eigen variant met onbekende deelnemers die later meededen aan verschillende reality shows van Netflix)

Hoe kom je erachter wie de mol is?

Ben je enthousiast, maar weet je niet goed hoe je nou de mol zou kunnen ontmaskeren? Dan hier wat tips!

Hints in de afleveringen

In de afleveringen zelf zijn hints verwerkt. Door de opkomst van social media zijn deze echter wel iets meer verborgen dan voorheen: anders zou het te makkelijk zijn ze te ontrafelen. Een hint kan overal in zitten. In de eerste aflevering van Kees Tol (seizoen 2013) droeg een priester een aantal zinnen voor. Als je de eerste letters achter elkaar zet, krijg je C IS THE MOLE’ – dit sloeg op Kees/Cornelis Tol. Ook zijn het soms beelden die slaan op een sterrenbeeld.

Afleveringstitel

Over het algemeen zit in de afleveringstitel een verborgen hint. Maar welke? Vaak is het lastig om daarachter te komen; pas in de laatste aflevering, wanneer ze terugblikken op het afgelopen seizoen, ontdekken de meesten de rode draad.

Molboekje bijhouden

De kandidaten houden tijdens het spel een molboekje bij. Hierin schrijven ze alle gegevens op die ze te weten komen over de andere kandidaten (geboortedatum, lievelingskleur of favoriete sport), maar ook informatie over het spel. Wie zat waar en in welk team? Over deze informatie krijgen ze een test. Wie het meest weet over de mol, wint uiteindelijk het spel en de inhoud van de pot.

Volg de leukste molloten online

Op YouTube en online vind je verschillende nabesprekingen. Wie in elk geval de moeite waard zijn (en ook al meerdere jaren meegaan)?

 • Mij natuurlijk! 😉 Op DeMamagids (voorheen Lotus Writings) vind je nabesprekingen vanaf 2017 – geen garantie op de juiste mol, maar hopelijk levert het je wel nieuwe inzichten op in je eigen zoektocht
 • Gido Verheijen
 • Siem

Onderste twee vind je op YouTube. Beide maken al langer nabesprekingen bij elk seizoen van Wie is de mol en doorzien hints vaker, gesteund door een steeds grotere achterban.

Termen uit Wie is de mol?

Mocht je helemaal niks hebben met het spel, maar toch op maandagochtend willen meepraten bij de koffieautomaat, dan moet je deze termen zeker eens laten vallen.

Bondje

Trust nobody fluistert voormalig deelnemer Horace Cohen tijdens Wie is de mol? Toch is het handig om in het spel iemand als vertrouwenspersoon te hebben: twee zien immers meer dan één. Daarom sluiten veel kandidaten bondjes met elkaar. Soms zelfs een stagebondje, slettenbondje, bondjes 2.0, bondjes PLUS,

De pot

De kandidaten hebben als doel zoveel mogelijk geld bij elkaar te spelen voor ‘de pot’. Dit geldbedrag gaat uiteindelijk naar de winnaar. Uiteraard heeft de mol als doel zoveel mogelijk geld uit de pot te houden.

Goed om te weten: de pot is vaak veel lager dan er feitelijk in had kunnen zitten. Soms wordt zelfs gesproken over ‘historisch laag’.

De test

Aan het eind van elke aflevering maken de kandidaten een test over ‘het doen en laten van de mol’. Hierbij geven ze aan wie ze op dat moment het meest verdenken, al spreiden de meeste kandidaten in het begin nog. Wie de minste vragen goed heeft óf de test het langzaamst heeft gemaakt, moet naar huis.

Etherdiscipline

Het begrip etherdiscipline ontstond in seizoen 16 (2016) toen Ellie Lust haar medekandidaten een lesje leerde in het omgaan met de portofoons.

Executie

Klinkt gelukkig akeliger dan het is. De executie is niets meer dan de bekendmaking van de afvaller van deze aflevering.

Groene vrijstelling

Als je geluk hebt, vind je een groene vrijstelling. Op het moment dat je die inzet bij de test ben je gegarandeerd door naar de volgende ronde. Dat wil zeggen… Tenzij iemand de zwarte vrijstelling inzet.

Joker

Tijdens het spel Wie is de mol? vallen jokers te verdienen. Per joker die je inzet, vervalt één fout antwoord bij de test.

Mollen

In principe draait Wie is de mol? natuurlijk om het vinden van de mol. Maar soms zie je ook dat kandidaten verdacht gedrag vertonen (mollen) om zo alle verdenkingen naar zich toe te trekken. Dat is een tactische manier van spelen: als iedereen jou verdenkt, heb jij meer kans om door te gaan tijdens de test.

Molloot

Iemand die dol is op Wie is de mol? en elke aflevering volgt. Daarbij praat de gemiddelde molloot vrijwel alleen nog over het programma, doorzoekt hij of zij fora op zoek naar gemiste aanwijzingen en hints en houdt alles nauwgezet in de gaten 😉

Moltelefoon

Geïntroduceerd in seizoen 2022: een nieuwe manier voor Rik om af en toe contact op te nemen met de kandidaten en op die manier vast informatie te kunnen geven over een bepaalde opdracht. Dit kan een voordeel hebben voor de mol wanneer die hem in handen heeft. Hij kan immers cruciale informatie achterhouden. Ook voor de kandidaten kan het extra macht geven.

Niets is wat het lijkt

Gevleugelde uitspraak uit het spel. Het betekent zoiets als ‘let op alles, want alles wat niet verdacht is kan het alsnog zijn en andersom’.

Op iemand zitten

Klinkt heel spannend, maar betekent niet veel meer dan dat je iemand verdenkt. Molloten gebruiken de zin onderling in de actieve vorm: ‘Op wie zit jij?’

Penningmeester

Eén van de kandidaten wordt aangesteld als beheerder van de pot. Het kan bovendien voordelen hebben. In bepaalde seizoenen kreeg de mol namelijk de pot in zijn of haar beheer, net voordat er een cruciale opdracht voorbij kwam en hij daarmee al het geld kon verspelen.

Porto

Ook wel: portofoon. Wordt in veel opdrachten gebruikt om contact met elkaar te hebben. Dat onderlinge contact verloopt regelmatig stroef – al is daar sinds de etherdiscipline van Ellie Lust wel enige verbetering in gekomen.

Spreiden

Vaak zie je dat kandidaten in het begin van het spel, wanneer ze iedereen nog een beetje moeten leren kennen, hun kansen spreiden bij de test. Dus ze zetten een aantal vragen in op X, weer wat op Y en soms nog op Z.

Tunnelvisie

Wanneer je tijdens Wie is de mol? maar op één kandidaat let, heb je behoorlijk last van tunnelvisie. Het voordeel is dat als je ‘op de mol zit’, je steeds meer bewijs ziet. Het nadeel natuurlijk dat wanneer je de verkeerde verdenkt, de kans groot is dat je naar huis moet.

Zwarte vrijstelling

Wie een zwarte vrijstelling vindt tijdens het spel, kan deze inzetten tijdens de test. Hiermee komen alle jokers en groene vrijstellingen te vervallen.

Wie is de mol? in het verleden

Presentatoren van Wie is de mol?

In het verleden is het programma Wie is de mol? door de volgende mensen gepresenteerd:

 • 1-5: Angela Groothuizen
 • 6-7: Karel van de Graaf
 • 8-11: Pieter Jan Hagens
 • 12-18: Art Rooijakkers
 • 19-heden: Rik van de Westelaken

Wie is de mol? met onbekende Nederlanders

In de eerste vier seizoenen werd het spel Wie is de mol? gespeeld met onbekende Nederlanders. Sinds 2005 (Yvon Jaspers) kozen de makers voor bekende(re) landgenoten.

In welke landen is Wie is de mol? allemaal geweest?

 • Seizoen 1: Australië
 • Seizoen 2: Schotland
 • Seizoen 3: Portugal
 • Seizoen 4: Canada
 • Seizoen 5: Australië en Indonesië
 • Seizoen 6: Argentinië
 • Seizoen 7: Thailand
 • Seizoen 8: Mexico
 • Seizoen 9: Noord-Ierland/Jordanië
 • Seizoen 10: Japan
 • Seizoen 11: El Salvador/Nicaragua
 • Seizoen 12: IJsland/Spanje
 • Seizoen 13: Zuid-Afrika (Johannesburg)
 • Seizoen 14: Hongkong/Filipijnen
 • Seizoen 15: Sri Lanka
 • Seizoen 16: Dominicaanse Republiek
 • Seizoen 17: Verenigde Staten (Oregon)
 • Seizoen 18: Georgië
 • Seizoen 19: Colombia
 • Seizoen 20: China
 • Seizoen 20*: Toscane
 • Seizoen 21: Tsjechië
 • Seizoen 22: Albanië
 • Seizoen 23: Zuid-Afrika (Kaapstad)
 • Seizoen 24: Mexico

Mol, winnaars, verliezend finalist en overige kandidaten per seizoen

Seizoen 23 van Wie is de mol? (Zuid-Afrika)

 1. Sarah Janneh
 2. Froukje de Both
 3. Sander de Kramer
 4. Annick Boer
 5. Nabil Aoulad Ayad
 6. Anke de Jong
 7. Soy Kroon

Finalisten: Ranomi Kromowidjojo (verliezer) en Daniël Verlaan (winnaar)

De mol: Jurre Geluk

Seizoen 22 van Wie is de mol? (Albanië)

 1. Suzanne Klemann
 2. Glen Faria
 3. Arno Kantelberg
 4. Welmoed Sijtsma
 5. Hila Noorzai
 6. Sahil Amar Aïssa
 7. Laetitia Gerards
 8. Thomas van Luyn

Finalisten: Kim-Lian van der Meij (verliezer) en Fresia Cousiño Arias (winnaar)

De mol: Everon Jackson Hooij

Seizoen 21 van Wie is de mol? (Tsjechië)

 1. Remco Veldhuis
 2. Erik de Zwart
 3. Florentijn Hofman
 4. Lakshmi Swami Persaud
 5. Joshua Nolet
 6. Marije Knevel
 7. Splinter Chabot

Finalisten: Charlotte Nijs (verliezer) en Rocky Hehakaija (winnaar)

De mol: Renée Fokker

Jubileumseizoen 2020 van Wie is de mol? (Toscane)

 1. Tina de Bruin
 2. Nadja Hüpscher
 3. Horace Cohen
 4. Ellie Lust
 5. Patrick Martens en Ron Boszhard
 6. Peggy Vrijens

Finalisten: Tygo Gernandt (verliezer) en Nikkie de Jager (winnaar)

De mol: Jeroen Kijk in de Vegte

Seizoen 20 van Wie is de mol? (China)

Afvallers (op volgorde van aflevering):

 1. Anita Witzier
 2. Tina de Bruijn
 3. Jaike Belfor
 4. Niemand
 5. Johan Goossens
 6. Claes Iversen
 7. Leonie ter Braak

Finalisten: Nathan Rutjes (verliezer), Miljuschka Witzenhausen (verliezer) en Buddy Vedder (winnaar)

De mol: Rob Dekay

Seizoen 19 van Wie is de mol? (Colombia, 2019)

Afvallers (op volgorde van aflevering):

 1. Niemand
 2. Evi Hanssen
 3. Nikkie ‘Tutorials’ de Jager (werd bekend in week 4)
 4. Evelien de Bruijn
 5. Robèrt van Beckhoven
 6. Niet bekend
 7. Rick Paul van Mulligen en Jamie Trenité
 8. Sinan Can

Finalisten: Niels Littooij (verliezer) en Sarah Chronis (winnaar)

De mol: Merel Westrik

Seizoen 18 van Wie is de mol? (Georgië, 2018)

Afvallers (op volgorde van aflevering):

 1. Ron Boszhard
 2. Ron Boszhard en Jean-Marc van Tol (vrijwillig gestopt)
 3. Bella Hay
 4. Emilio Guzman
 5. Loes Haverkort
 6. Niemand
 7. Stine Jensen
 8. Simone Weimans

Finalisten: Olcay Gulsen (verliezer) en Ruben Hein (winnaar)

De mol: Jan Versteegh

Seizoen 17 van Wie is de mol? (Verenigde Staten, 2017)

Afvallers (op volgorde van aflevering):

 1. Vincent Vianen
 2. Yvonne Coldeweijer
 3. Roos Schlikker
 4. Sigrid ten Napel
 5. Jeroen Kijk in de Vegte
 6. Niemand
 7. Imannuelle Grives
 8. Niemand
 9. Diederik Jekel

Finalisten: Jochem van Gelder (verliezer) en Sanne Wallis de Vries (winnaar)

De mol: Thomas

Seizoen 16 van Wie is de mol? (Dominicaanse Republiek, 2016)

Afvallers (op volgorde van aflevering):

 1. Airen Mylene
 2. Remy van Kesteren
 3. Ellie Lust
 4. Marjolein Keuning
 5. Cécile Narinx
 6. Rop Verheijen
 7. Taeke Taekema

Finalisten: Annemarie Schollaardt (verliezer) en Tim Hofman (winnaar)

De mol: Klaas van Kruistum

Seizoen 15 van Wie is de mol? (Sri Lanka, 2015)

Afvallers (op volgorde van aflevering):

 1. Pieter Derks
 2. Evelien Bosch
 3. Niemand
 4. Ajouad El Miloudi
 5. Viktor Brand
 6. Carolina Dijkhuizen
 7. Niemand
 8. Martine Sandifort
 9. Chris Zegers

Finalisten: Marlijn Weerdenburg (verliezer) en Rik van de Westelaken (winnaar)

De mol: Margriet van der Linden

Seizoen 14 van Wie is de mol? (Hong Kong/Filipijnen, 2014)

Afvallers (op volgorde van aflevering):

 1. Maurice Lede
 2. Owen Schumacher
 3. Niemand
 4. Daphne Bunskoek
 5. Jenniffer Hoffman
 6. Aaf Brandt Corstius
 7. Niemand
 8. Jan-Willem Roodbeen
 9. Tygo Gernandt

Finalisten: Freek Bartels (verliezer) en Sofie van den Enk (winnaar)

De mol: Susan Visser

Seizoen 13 van Wie is de mol? (Zuid-Afrika, 2013)

Afvallers (op volgorde van aflevering):

 1. Ewout Genemans
 2. Joep van Deudekom
 3. Janine Abbring
 4. Niemand
 5. Tim Haars
 6. Tania Kross
 7. Daniël Boissevain
 8. Zarayda Groenhart

Finalisten: Carolien Borgers (verliezer) en Paulien Cornelisse (winnaar)

De mol: Kees Tol

Seizoen 12 van Wie is de mol? (IJsland/Spanje, 2012)

Afvallers (op volgorde van aflevering):

 1. Marion Pauw
 2. Dio Braaf
 3. Maarten van der Weijden
 4. Niemand
 5. Marit van Bohemen
 6. Frits Huffnagel
 7. William Spaaij
 8. Tim Kamps

Finalisten: Liesbeth Staats (verliezer) en Hadewych Minis (verliezer)

De mol: Anne-Marie Jung

Seizoen 11 van Wie is de mol? (El Salvador/Nicaragua, 2011)

Afvallers (op volgorde van aflevering):

 1. Niemand
 2. Hanna Bervoets
 3. Horace Cohen
 4. Miryanna van Reeden
 5. Jan Kooijman
 6. Niemand
 7. Pepijn Gunneweg
 8. Anna Drijver
 9. (Er moest nog één opdracht worden gespeeld: deze werd uitgezonden in week 10 – hierbij viel de laatste kandidaat af voor de finale)
 10. Karin de Groot

Finalisten: Soundos El Ahmadi (verliezer) en Art Rooijakkers (winnaar)

De mol: Patrick Stoof

Seizoen 10 van Wie is de mol? (Japan, 2010)

Afvallers (op volgorde van aflevering):

 1. Loretta Schrijver
 2. Tim Akkerman
 3. Manuel Venderbos
 4. Barbara Barend
 5. Hind Laroussi
 6. Niemand
 7. Arjen Lubach
 8. Erik van der Hoff

Finalisten: Sanne Vogel (verliezer) en Frits Sissing (winnaar)

De mol: Kim Pieters

Seizoen 9 van Wie is de mol? (Noord-Ierland/Jordanië, 2009)

Afvallers (op volgorde van aflevering):

 1. Vera Mann
 2. Niemand
 3. Hans Schiffers
 4. Paula Udondek
 5. Froukje Jansen
 6. Sebastiaan Labrie
 7. Rick Engelkes
 8. Dennis Storm

Finalisten: Anniek Pheifer (verliezer) en Viviënne van den Assem (winnaar)

De mol: Jon van Eerd

Seizoen 8 van Wie is de mol? (Mexico, 2008)

Afvallers (op volgorde van aflevering):

 1. Nicolette Kluijver
 2. Annette van Trigt
 3. Georgina Verbaan
 4. Coen Swijnenberg
 5. Niemand
 6. Joris Linssen
 7. Dunya Khayame
 8. Patrick Martens

Finalisten: Regina Romeijn (verliezer) en Edo Brunner (winnaar)

De mol: Dennis Weening

Seizoen 7 van Wie is de mol? (Thailand, 2007)

Afvallers (op volgorde van aflevering):

 1. Sander Lantinga
 2. Liesbeth Kamerling
 3. Niemand
 4. Menno Bentveld
 5. Alex Klaasen
 6. Dick Jol
 7. Nadja Hüpscher
 8. Niemand

Finalisten: Renate Verbaan, Eva van der Gucht (verliezers) en Paul Rabbering (winnaar)

De mol: Inge Ipenburg

Seizoen 6 van Wie is de mol? (Argentinië, 2006)

Afvallers (op volgorde van aflevering):

 1. Geert Hoes
 2. Chris Tates
 3. Niemand
 4. Mary-Lou van Stenis
 5. Liz Snoijink
 6. Richard Groenendijk
 7. Toine van Peperstraten
 8. Peggy Vrijens

De finalisten: Roderick Veelo (verliezer) en Frédérique Huydt (winnaar)

De mol: Milouska Meulens

Seizoen 5 van Wie is de mol? (Australië/Indonesië, 2005)

Afvallers (op volgorde van aflevering):

 1. Niemand
 2. Niemand
 3. Roeland Fernhout
 4. Yvonne van den Hurk
 5. Victoria Koblenko
 6. Jim de Groot en Gijs Staverman
 7. Sander de Heer
 8. Isabelle Brinkman

Finalisten: Lottie Hellingman (verliezer) en Marc-Marie Huijbrechts (winnaar)

De mol: Yvon Jaspers

Seizoen 4 van Wie is de mol? (Canada, 2003)

Finalisten: Chandrika (verliezer) en Ron (winnaar)

De mol: Elise

Seizoen 3 van Wie is de mol? (Portugal, 2002)

Finalisten: Jantien (verliezer) en John (winnaar)

De mol: George

Seizoen 2 van Wie is de mol? (Schotland, 2001)

Finalisten: Yvonne (verliezer) en Sigrid (winnaar)

De mol: Nico

Seizoen 1 van Wie is de mol (Australië, 1999)

Finalisten: Robin (verliezer) en Petra (winnaar)

De mol: Deborah

Trivia Wie is de mol? door de jaren heen

Bijzondere deelnemers

 • Frédérique Huydts – 2006 (voormalig actrice, leed aan kanker en overleed helaas in de periode dat de afleveringen van Wie is de mol? werden uitgezonden op televisie). Ze doneerde de pot aan goede doelen.
 • Janine Abbring – 2013 (programmamaker, journalist) verbrijzelde een rugwervel tijdens een opdracht.
 • Ayren Mylene (presentatrice) en Taeke Taekema (hockeyer)- 2016 kregen na afloop een relatie en zelfs een zoontje (inmiddels zwanger van de tweede)
 • Ron Boszhart – 2018 (presentator) ging er de eerste aflevering uit, maar kreeg de kans om terug te komen. Op pijnlijke wijze werd hij voor de tweede keer geëlimineerd doordat de kandidaten hem ‘negeerden’.

Gouden Televizierring

In 2013 won Wie is de mol? eindelijk de Gouden Televizierring. Daarvoor was het programma al zes keer genomineerd: 2001, 2002, 2009, 2010, 2011 en 2012.

Wie is de mol? Junior

In totaal zijn er twee seizoenen opgenomen van Wie is de mol Junior. Hieraan deden onbekende kinderen mee.

Seizoen 2008 werd gepresenteerd door Sipke Jan Bousema. De kinderen konden ‘vierduiten’ winnen, die ze aan het eind mochten omzetten in prijzen. De presentatie van seizoen 2014 lag in handen van Art Rooijakkers. Dit keer werd gespeeld voor geld dat de winnaar mocht doneren aan goede doelen.

Zelf Wie is de mol? spelen?

Je kunt nu ook je eigen spel kopen! Ontdek jij wie de mol is?

Wie is de Mol De Code opdracht – Bordspel

Heb je nog vragen? Mis je bepaalde termen of wil je gewoon iets kwijt over Wie is de mol? Laat het me weten in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (39) is moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven