Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Wie is de mol? seizoen 2017, samenvatting afleveringen

Het zeventiende seizoen van Wie is de mol? (2017) vond ik één van de verwarrendste. Vanaf het begin zaten zowel Ro als ik compleet vast in een tunnelvisie op de verkeerde. Tot aan het laatste moment eigenlijk. Dat Thomas dat jaar de mol was? Nee, daar had ik vrijwel geen moment bij stilgestaan. Het moest wel Diederik zijn. Toch? In dit artikel vind je een overzicht van alle nabesprekingen van seizoen 17 van Wie is de mol en als bonus een hilarisch filmpje om nog eens te kunnen genieten!

Lees hier meer over Wie is de mol? Van speluitleg tot veel gebruikte termen!

Seizoen 17 (2017): Oregon, Verenigde Staten

De 10 deelnemers aan seizoen 17 van Wie is de mol?

 • Thomas Cammaert
 • Yvonne Coldeweijer
 • Jochem van Gelder
 • Imanuelle Grives
 • Diederik Jekel
 • Jeroen Kijk in de Vegte
 • Sigrid ten Napel
 • Roos Schlikker
 • Vincent Vianen
 • Sanne Wallis de Vries

Wie was uiteindelijk de mol?

Thomas Cammaert. Op deze pagina vind je maar liefst 22 redenen waarom hij de mol moest zijn – en dat klopte. Ik doorzag hem totaal niet! Persoonlijk vond ik hem echt een typische kandidaat… Tot zover mijn kunde 😉

Afleveringen seizoen 2017 van Wie is de mol?

Aflevering 1: ‘…zo gedaan’

In aflevering 1 renden de kandidaten (en de mol) door het bos, op zoek naar tickets voor een helikopter. Daarvan zijn er slechts vier, dus je moet snel zijn. Het is de snelste weg naar een vrijstelling. Roos, Vincent, Jeroen en Thomas zijn er als eerst. Het duurt even, maar ze vinden vier groene vrijstellingen. Intussen moesten de andere kandidaten op zoek naar enveloppen met geld. Zij vinden flink wat geld: € 2.500,00 en een envelop met een vraagteken.

De tweede opdracht vindt plaats in een oude bioscoop. Een deel van de groep zat in de bioscoop zelf en de vier uit opdracht 1 kregen de vraag van Art: ben je bereid je groene vrijstelling te ruilen voor een een vrijstelling voor de hele groep? Andersom mochten de andere zes de envelop met het vragen gebruiken om één vrijstelling ongeldig te maken. Hoewel Vincent koos om de anderen te sparen, kiest de groep unaniem voor Vincent. Pijnlijk! Hoeveel beter ging dit in seizoen 20!

Wat ons vooral opviel in deze aflevering?

 • Diederik droeg een T-shirt met daarop For a good time, call 6.02×10²³ – de constante van Avogrado, oftewel het aantal deeltjes per MOL. Leek mij dé aanwijzing dat Diederik de mol wel moest zijn. Slim gespeeld.
 • Voor Ro was Vincent Vianen duidelijk de mol. Hij zat te mollen met de verrekijker, gedroeg zich verdacht in de helikopter (hij bleek later te hebben genoten van het uitzicht).

Kortom, we zaten overal, behalve ‘op’ Thomas. Hieruit blijkt meteen de kracht van het programma Wie is de mol?, vind ik: je wordt alle kanten op gestuurd. Zo knap van de redactie!

Lees hier onze nabespreking van aflevering 1 van Wie is de mol? 2017

Vincent Vianen gaat naar huis.

Aflevering 2: ‘meegaand’

In de tweede aflevering van seizoen 17 van Wie is de mol? kregen ze een geweldige lasergameopdracht. Eentje die legendarisch werd, alleen al door Imanuelles fanatieke houding. Ook het gezicht van Sanne was hilarisch toen ze in de attractie zat.

Zowel Ro als ik zaten deze week volledig op Diederik. Niet in het minst door het verhaaltje over bevers, dat hij zo tot in detail vertelde. Hiermee speelde hij best wat geld uit de pot.

Lees hier onze nabespreking van aflevering 2 van Wie is de mol? 2017

Yvonne Coldeweijer gaat naar huis

Aflevering 3: ‘einde verhaal’

Vanwege de titel van aflevering 3 (‘einde verhaal’) verschoof de focus ineens kort van Diederik naar Roos. Zij is schrijfster. Was dit niet dé aanwijzing dat zij de mol was? Verder begonnen de kandidaten steeds meer te mollen waardoor we geen idee meer hadden wie het nou kon zijn. Nou ja, iedereen, behalve Thomas natuurlijk!

Lees hier onze nabespreking van aflevering 3 van Wie is de mol? 2017

Roos Schlikker gaat naar huis

Aflevering 4: ‘meer dan normaal’

Veel kijkers geloofden er heilig in dat Sigrid de mol moest zijn. Een enorme shock natuurlijk dat uitgerekend zij naar huis ging. Voor ons niet – Diederik was de mol. Duidelijk! Dat had alles te maken met een opdracht waarin de kandidaten moesten bieden. Zowel Thomas als Diederik speelden een flinke som geld uit de pot (totaal € 5.500,00!)

Lees hier onze nabespreking van aflevering 4 van Wie is de mol? 2017

Sigrid ten Napel gaat naar huis

Aflevering 5: ’teugels in handen’

Sanne had elke rit de teugels in handen. Maar was dat inderdaad waar de makers van het programma op doelden met hun titel? Voor het eerst ontdekte Ro verdacht gedrag bij Thomas. Ook zag ik op internet dat er iets met een tweeling was: in de afleveringen kwamen veel dingen per tweetal voorbij én de naam Thomas betekent letterlijk tweeling. Zou het…?

Lees hier onze nabespreking van aflevering 5 van Wie is de mol? 2017

Jeroen Kijk in de Vegte gaat naar huis

Aflevering 6: ‘wijzer worden’

Wijzer werden we er niet echt op, eigenlijk. Imanuelle kwam plots in het vizier met haar verwarrende gedrag. Zou zij dan de mol kunnen zijn? Daarbij was het lastig dat het een aflevering was waarbij iedereen mee mocht naar volgende aflevering. Daar leer je weinig van. Toch?

Lees hier onze nabespreking van aflevering 6 van Wie is de mol? 2017

Niemand gaat naar huis

Aflevering 7: ‘verblinden’

Verwarring alom: Sanne en Thomas beweerden vorige aflevering op Jochem te zitten, Imanuelle en Jochem op Diederik en die laatste verdenkt Sanne. Iemand moet dan toch liegen? Daarnaast vroegen we ons voor het eerst hardop af – net als de rest van Nederland – of er niet gewoon twee mollen zouden meedoen dit keer. Dus toch Diederik..?

Lees hier onze nabespreking van aflevering 7 van Wie is de mol? 2017

Imanuelle Grives gaat naar huis

Aflevering 8: ‘raam taal’

Het duurde even voor we ontdekten dat ‘raam taal’ voor ‘laat maar’ stond – maar het was wel toevallig het gevoel waarmee we achterbleven na deze aflevering. Voor mij wel de eerste keer dat Diederik van zijn voetstuk viel. En hoewel we niet zagen wie de laatste drie overgebleven kandidaten (inclusief mol) waren, leek de app het toch helaas al een beetje te voorspellen…

Lees hier onze nabespreking van aflevering 8 van Wie is de mol? 2017

Niemand gaat naar huis

Aflevering 9: ‘het einde in zicht’

Over tunnelvisie gesproken… Diederik ging naar huis en dat was het einde van al mijn vermoedens en speculaties. Jammer. Mijn gaven om de mol te ontdekken waren in seizoen 18 trouwens niet veel beter… Maar ineens had ik het toch: Sanne is geboren in februari (maand 2). Zou zij dan de mol zijn?

Lees hier onze nabespreking van aflevering 9 van Wie is de mol? 2017

Diederik Jekel gaat naar huis

Hints van dit seizoen

Persoonlijk kon ik er weinig ontrafelen. Alleen de tweetallen, die continu in beeld kwamen, vielen op. In deze video zie je de afleveringstitels en hints uitgelegd. Toch leuk om te weten!

Leukste momenten van Wie is de mol? 2017

Bijzonder in seizoen 17 van Wie is de mol?

 • De sneer van Sanne – omdat ze regelmatig een vileine opmerking maakte richting één van haar medekandidaten.
 • Imanuelles fanatieke houding
 • De shirts van Diederik (waaronder spruitje – een subtiele verwijzing naar de bijnaam van mol Margriet)

Herinner jij je seizoen 17 ook nog? Wist jij wie de mol was? En wat vond jij de meest memorabele momenten uit alle afleveringen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids