Wie is de mol? 2024 | Dit zijn de kandidaten

Wie is de mol? 2024 staat voor de deur. We reizen dit keer (opnieuw) af naar Mexico, net als in seizoen 8. Tien deelnemers reizen af naar Mexico-Stad om daar te starten met de ontmaskering van de mol. Hieronder vind je vast wat meer achtergrondinformatie over de verschillende kandidaten. Houdt De Mamagids bovendien in de gaten voor de wekelijkse nabespreking!

De kandidaten van Wie is de mol? seizoen 2024

  • Anna Gimbrère
  • Babs Schutte
  • Fons Hendriks
  • Jeroen Spitzenberger
  • Jip van den Toorn
  • Justin Mooijer
  • Kees van der Spek
  • Rian Gerritsen
  • Rosario Mussendijk
  • Tooske Ragas

Promovideo Wie is de mol 2024

We zien een waarzegster die vraagt of we de toekomst willen zien. Wat volgt is een vooruitblik in het nieuwe seizoen van Wie is de mol. Zijn dit beelden die allemaal te herleiden zijn tot één persoon? Zien we de mol al aan het werk? Of is het gewoon een kijkje in de toekomst, om de voorpret te vergroten? Wat denk jij?

Wie zijn de kandidaten precies?

Wie is Anna Gimbrère?

Anna (37) zou je kunnen kennen van het programma Pointer of de podcast Zo, opgelost. Als programmamaker met een wetenschappelijke achtergrond (of wetenschapscommunicator, zoals ze het zelf noemt) wil ze het naadje van de kous weten. Een perfecte kandidaat om de mol te ontmaskeren.

Wie is Babs Schutte?

Babs is een artiest in de breedste zin van het woord. Ze maakt maatschappelijke problemen bespreekbaar door haar raps, won de Popprijs Overijssel in 2022 en trad op tijdens verschillende grote festivals, zoals de Rotterdam Pride, Eurosonic, Zwarte Cross, Oerol en (gastoptreden) Lowlands.

Wie is Fons Hendriks?

Fons is presentator, verslaggever en journalist. Getraind dus om een mol te kunnen ontmaskeren. Je kan hem kennen van het consumentenprogramma Radar, maar ook Jinek, Jan rijdt rond en RamBam. Verder heeft hij een wekelijkse rubriek in Het Parool: Fons vraagt zich af.

Wie is Jeroen Spitzenberger?

Als bekend acteur speelde Jeroen in verschillende grote films van Nederlandse bodem, zoals Mannenharten, Alles is liefde en De Tweeling. Ook is hij één van de ouders uit het geweldige Oogappels. Hij won een Gouden Kalf en speelt in het theater. Misschien is De Mol zijn volgende glansrol?

Wie is Jip van den Toorn?

Beeldcolumnist Jip van den Toorn schrijft tweewekelijks voor De Volkskrant, waar ze haar mening deelt over de maatschappij en politiek. Ook doet ze dit voor andere Nederlandse en Belgische tijdschriften en kranten. Ze won meerdere prijzen en bracht een boek uit. Is ze scherp genoeg om de mol te ontmaskeren?

Wie is Justin Mooijer?

Misschien ken je Justin wel als kandidaat aan het programma Drag Race Holland, als Queen Janey Jacke. Ook was ze jurylid in het spelprogramma Make Up Your Mind, waarin bekende Nederlanders zich laten omtoveren tot drag queen. Verder tourt ze over de hele wereld en maakt ze als Janey Jacke diversiteit en inclusiviteit bespreekbaar op basisscholen.

Wie is Kees van der Spek?

De rechterhand van wijlen Peter R. de Vries heeft van het opsporen van misdadigers zijn beroep gemaakt. Hij schreef meerdere boeken, zit regelmatig aan de desk van RTL Boulevard en won een Emmy Award. Kortom, tenzij hij zelf de mol is, zal hij een geduchte tegenstander zijn dit seizoen.

Wie is Rian Gerritsen?

Als de veelzijdig actrice die ze is, speelt Rian nog altijd in zowel de grotere als kleinere theaterproducties. Het is haar lust en haar leven. Ook kan je haar hebben gezien, in o.a. De Luizenmoeder film en serie, en bij Het Klokhuis, Celblok H en Dokter Deen. Een ideale mol, als je het mij vraagt.

Wie is Rosario Mussendijk?

Je kan Rosario ook kennen als Sor, die ondanks zijn gehoorverlies prachtige muziek maakt. Hij is ontzettend veelzijdig en dat bleef niet onopgemerkt: inmiddels heeft hij meerdere Edisons in de wacht gesleept en won hij Maestro in 2021. Hij wordt omschreven als een visionair op muziekgebied. Nu nog ontdekken of hij dat ook is op het gebied van Wie is de Mol?

Wie is Tooske Ragas?

De voormalige TMF-presentatrice (voor mensen van mijn generatie) timmerde sindsdien aan de weg als presentatrice (o.a. Idols, Shownieuws), musicalster (De Drie Musketiers) en actrice (De Ludwigs, Hunterstreet). Verder bracht ze een boek uit en nam de kijker mee op reis tijdens haar eigen wereldreis. Een glorieuze deelname aan WIDM ontbrak nog…

Op wie moeten we extra letten tijdens Wie is de mol? 2024

Heb je al zin in een tunnel? Siem verzamelde vast de beste hints voor je in deze video!

Verder valt voor iedereen wel iets te zeggen natuurlijk, zowel als mol als kandidaat. Eigenlijk moeten we ze gewoon komende weken aan het werk zien om te kunnen ontdekken wie nu echt typisch molgedrag vertoont (en dus wellicht een kandidaat is, aangezien niets is wat het lijkt) en wie intussen net iets te veel op de achtergrond blijft.

Op wie moet je je punten inzetten in de poll?

Laat voorop staan dat het inzetten van je punten een eigen keus blijft 😉 Pin me er dus niet op vast als je door mijn voorspelling alles kwijtraakt. Maar ik zou gaan voor een veilige keus: iemand die de grootste kans maakt om ofwel de mol te zijn, ofwel de mol te ontmaskeren. In dit geval zet ik zelf mijn punten dus in op Jeroen, Tooske en/of Kees. Ik zou niet te veel spreiden, omdat je daarmee het risico vergroot kostbare punten te verliezen.

Zaterdagavond om 20.30 uur begint Wie is de mol? 2024 op NPO 1.

Wie is jouw mol voor 2024? Laat je theorieën en ideeën vooral achter in de comments!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Nabesprekingen van dit seizoen

©Joy Hansson

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven