Wie is de mol? 2023 | Nabespreking afl. 6: Lijdensweg?

Wat een aflevering was aflevering 6 van Wie is de mol? 2023! Jeetje. Een van mijn hoofdverdachten is exit. Zoals je hieronder kunt lezen, zag ik die absoluut niet aankomen. In de nabespreking vind je zoals altijd wat extra informatie over de opdrachten en theorieën over wie de mol zouden kunnen zijn. Verder is het iets anders dan normaal, maar dat leg ik hieronder even uit. Laat je me jouw hints weten n.a.v. Lijdensweg? Heb ik iets gemist, heb jij een interessant idee over wie de mol kan zijn? Ik lees het graag terug!

Exit Nabil. Die zag ik niet aankomen?

Met mijn hand voor mijn mond geslagen zie ik Nabil vertrekken na zijn rode scherm. Hoe dan? Ik heb werkelijk tot en met aflevering 4 voornamelijk op hem gezeten. Die bewuste keer zette ik zelfs alle punten op hem in. En nu is hij toch ineens het spel uit. Hoewel ik hem steeds minder verdacht, verbaast het me eerlijk gezegd wel. Verder was dit natuurlijk echt een fantastische aflevering. Die plottwist aan het eind met de stoeltjes – briljant!

Wel zal deze nabespreking er iets anders uit zien dan normaal. Niet alleen omdat ik morgenochtend in het vliegtuig richting Lapland zit en dus geen tijd heb om alle theorieën en hints uit te pluizen, ook omdat het gewoon een ander soort aflevering is. Daar past dus ook een iets andere nabespreking bij. Goed, genoeg gekletst. Laten we doorgaan naar de verschillende opdrachten en vooral het molgedrag!

Opdrachten tijdens de roadtrip: Lijdensweg?

De aflevering begint met de kandidaten die de test maken. Ranomi krijgt nog snel een joker van Nabil, ze beantwoorden vijftien vragen en gaan dan beginnen aan de roadtrip.

Er zijn hierbij twee teams. Anke, Soy en Daniël en Ranomi, Jurre en Nabil. Ze rijden rond en komen bij verschillende opdrachten uit die allemaal zijdelings iets te maken hebben met de struisvogel(eieren). Daarnaast komen ze langs kisten die ze kunnen kopen voor € 500,00 per stuk. Dat gebeurt ook (Anke, Nabil, Ranomi en Soy). Jurre en Daniël besluiten hierin wat afstand te nemen, wat hen op het laatst geen windeieren legt: ze zijn automatisch door naar de volgende ronde.

In totaal verdient het eerste team € 2.000,00 – een bedrag dat via de aankoop van de kisten weer net zo hard verdwijnt.

Verschillende opdrachten

 • Op eieren lopen
 • Struisvogels vergelijken
 • Eieren schieten

Wat viel op tijdens het op eieren lopen?

Heel eerlijk? Mol of kandidaat, deze opdracht is volgens mij best lastig uitvoerbaar en ik weet nu niet of het falen van het team van Nabil, Ranomi en Jurre lag aan de mol of aan de opdracht zelf. Wel grappig om te zien in elk geval!

Wat viel op tijdens de struisvogelopdracht?

Beide teams dachten dat het om plaatje 1 ging. Daarbij schakelden Soy en Daniël samen nogal snel en ze kozen klakkeloos voor dat eerste plaatje, maar aan de andere kant ging kennelijk (onder leiding van Ranomi) iets faliekant mis. Of dat nu lag aan de aard van de opdracht is de vraag. Hoe dan ook kon de mol hier lekker zijn gang gaan, zonder dat het opviel tussen al die mollende kandidaten.

Wat viel op tijdens het eieren schieten?

In één van de zes eieren zit geld verstopt (duizend euro). Zowel Nabil als Daniël vangen behoorlijk wat pijlen, wat de kans op het geld vergroot. Soy blijkt een getalenteerd schutter en hij schiet als enige het ei met geld erin van zijn standaard. Opvallend is dat Daniël het ei controleert en vervolgens weer laat vallen, iets dat hen zomaar geld had kunnen kosten. Het andere team verdient helemaal niets. Dat is op zichzelf al verdacht.

Wat zou de mol doen?

Er zijn volgens mij twee opties.

 1. De mol speelt fanatiek mee, maar verdient nog steeds geen geld (Daniël deed gezellig mee, zag geld over het hoofd, maar per saldo komt er niks binnen voor de pot).
 2. De mol maakt klunzige foutjes waardoor helemaal geen geld in de pot komt (en zit dus in het team van Ranomi, Jurre en Nabil).

Wie is de mol na aflevering 6?

Mijn punten stonden volledig op Daniël. Ik weet niet of ik dit nog een keer ga doen. Ondanks dat ik nog steeds vind dat hij zich behoorlijk verdacht gedraagt en dat intussen met een mantel van enthousiasme bedekt, weet ik niet heel zeker of dat nu blijdschap is omdat hij zo dol is op het spel of misschien gewoon een maskering van zijn molgedrag.

Wat wel duidelijk mag zijn is dat hij ook deze aflevering weer regelmatig sleutelposities pakt en zijn stempel drukt op de opdrachten. Heel gewaagd en dapper, maar ook duidelijk gedrag dat de mol zou durven vertonen. Kortom, ik zit in een tunnel. Kan jij me eruit halen? Deel dan vooral in de reacties wat jij denkt!

Hints en theorieën video’s

Mocht ik tijd hebben dan zal ik hier morgenochtend vanaf Schiphol verschillende video’s plaatsen.

Wie is jouw mol na aflevering 6? Heb je hints, theorieën, viel je iets op of wil je iets kwijt over deze bijzondere roadtrip-aflevering van Wie is de mol? 2023? Laat het allemaal achter in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Nabesprekingen Wie is de mol? 2023

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

2 gedachten over “Wie is de mol? 2023 | Nabespreking afl. 6: Lijdensweg?

 1. Hoi Merel,

  Leuk om jouw mol- blogs te lezen, dank je wel daarvoor.
  Zelf ‘zit ik’ vanaf het begin op Ranomi. Ik heb t/m aflevering drie al geblogd waarom ik denk dat zij de mol is, daarna ging ik -net als jij- naar Lapland en kwam de klad er even in. Ik ben nu bezig aan een update.
  Ik kijk ook vaak even bij de hints van andere mollenjagers, maar heel vaak komt mijn visie niet erg overeen. Het zou leuk zijn als jij mijn hints / bewijzen nog verder zou kunnen aanvullen.

  http://www.nardablog.wordpress.com/

  Hartelijke groet, Narda

  1. Hi Narda,

   Wat leuk om te lezen. Ook trouwens dat je naar Lapland bent geweest, prachtig he?
   Ik ga zo gelijk even bij jou lezen, Ranomi zou in elk geval een hele leuke mol zijn. Ze is fanatiek, maar verdient niet per se heel veel geld. Geloof dat de Follow the Money video van Gido daarover ook wel verhelderend zou kunnen zijn. Misschien leuk om aan je blogs toe te voegen?

   Groetjes,
   Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven