Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Wie is de mol? 2017 | Nabespreking aflevering 3 – ‘einde verhaal’

Elke week praten Ro en ik na over de aflevering van Wie is de mol. Dit blog verschijnt op zondag. Let dus wel op, want dit artikel bevat natuurlijk spoilers. We gaan in op de afvaller en verschillende (vermeende?) hints. Kijk je ook? Dan ben ik heel benieuwd naar jullie bevindingen! 

Meer lezen over Wie is de mol? 2017? Klik dan snel door via deze link voor de samenvattingen en alle afleveringen.

Nabespreking Wie is de mol? 2017, Aflevering 3: ‘einde verhaal’

‘Onverwacht einde verhaal voor Roos’

Merel: ‘Toen ik de titel las, begon ik toch te twijfelen. Misschien niet Diederik, maar Roos als mol? Ze schrijft en daar zou ‘einde verhaal’ op kunnen slaan. We zagen immers vorige week nog ‘clue’ en ‘Roos’ naast elkaar in beeld hangen bij dat spel in de oude fabriek. En vervolgens zien we zo duidelijk die roos in beeld voor de executie, ik begon toch te vermoeden dat ik haar ten onrechte als kandidaat had gezien. En vervolgens vliegt ze eruit. Snap jij het nog?’

Ro: ‘Nee, ik snap er niet veel meer van. Heel verwarrende aflevering, geen touw aan vast te knopen. Iedereen leek bezig te zijn met mollen en niet echt met het verdienen van geld.’

Spruitje

Merel: ‘Ik begon deze week als gezegd echt een beetje van mijn geloof af te vallen. Diederik heeft zich niet heel verdacht gedragen, al vind ik het nog steeds gek dat iemand die zo intelligent is, die -1000 over het hoofd zag. Eigenlijk zag ik hem aan het eind van de aflevering niet eens meer als mol, ook omdat hij zo’n nietszeggend spruitje op zijn shirt had staan. Tot ik bij Moltalk hoorde dat het spruitje verwijst naar de bijnaam van oud-Mol Margriet. Dus toch?’

Ro: ‘Dat shirt van Diederik vond ik echt briljant. Ik had ook helemaal niet door waar het op sloeg. Als hij dus de mol niet is, dan is het toch een heel slimme manier om alle verdenkingen op je te krijgen?’

Merel: ‘Oh stom! Zo had ik het nog helemaal niet bekeken. Wanneer iedereen hem verdenkt, heeft hij natuurlijk de grootste kans om in de finale te komen. Al weet ik niet of zijn medekandidaten de hints begrijpen, maar het zou wel geniaal zijn. Moet ik alleen op zoek naar een andere mol…’

Verdachte acties

Ro: ‘Ik vond het vooral gek dat Sigrid de sleutel had van die kamer van Thomas en Diederik. Hoe kwam ze daaraan? En waarom ga je in iemands bagage zitten snuffelen? Immanuelle vond ik een ander verhaal; Jochem had zijn boekje niet moeten laten slingeren. Tijdens de autorit maakte ze de envelop niet open, al was dat op aanraden van Jeroen (of ze probeerde hem die tip te laten geven) en op het laatst zaaide ze verwarring.’

Merel: ‘Misschien is het dan toch Sigrid. Haar verdacht ik eigenlijk niet, maar deze aflevering gedroeg ze zich vreemd. Fleur opperde in onze app-groep ook iets slims dat daarop aansluit: één van de boeken had als titel Miss Mole, wat zou kunnen wijzen op een vrouwelijke mol dit jaar. We zullen het zien. Hopelijk is volgende aflevering iets duidelijker!’

Heb jij Wie is de mol? Aflevering 3 gezien? Wat viel jou op?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Nabesprekingen seizoen 2017 WIDM

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids