Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Wie is de mol? 2017 | Nabespreking aflevering 2 – ‘meegaand’

Elke week praten Ro en ik na over de aflevering van Wie is de mol. Dit blog verschijnt op zondag. Let dus wel op, want dit artikel bevat natuurlijk spoilers. We gaan in op de afvaller en verschillende (vermeende?) hints. Kijk je ook? Dan ben ik heel benieuwd naar jullie bevindingen! Vandaag Wie is de mol? Aflevering 2: ‘meegaand’

Meer lezen over Wie is de mol? 2017? Klik dan snel door via deze link voor de samenvattingen en alle afleveringen.

Nabespreking Wie is de mol? 2017, Aflevering 2: ‘meegaand’

Op welke manier gaat de mol mee?

Merel: Wat een hilarische aflevering, hè? Dat gezicht van Sanne op het moment dat ze in die attractie moest! En Immanuelle in haar overactieve spelmodus… Volgens mij zijn die het zeker niet. Datzelfde fanatisme en de oprechtheid zag ik bij Yvonne ook en die ligt er nu natuurlijk uit. Wat denk jij?

Ro: Ze zouden natuurlijk ook kunnen doen alsof, ze zijn allebei actrices. De titel kan erop slaan dat de mol met de groep is ‘meegegaan’. Door zich aan te sluiten bij de lasergamers op de kermis, kan de mol het vertrouwen van de groep krijgen en krijgt hij veel meer bewegingsvrijheid.

Merel: Of, dat zei iemand gister bij Moltalk, misschien is hij/zij wel vrijwillig meegegaan met het busje. Al denk ik wat die drie betreft in elk geval dat Roos de mol niet is, ze komt zo oprecht over.

Zes kleine bevertjes

Ro: Diederik kreeg wel iedereen mee in zijn verhaal! Die vrouwen zaten zelfs bijna te huilen haha, ze zagen het gewoon helemaal voor zich.

Merel: Dat verbaasde me dus. Je hoort twee verhalen die bijna onlogisch voorkomen, waarvan je zou denken dat het totaal niet mogelijk was in dat korte tijdsbestek. Een gigantische cocktail in Vegas? Vrouwelijke fan die bijna in katzwijm valt voor een improvisatie-Elvis? En dan komt Diederik met een realistisch verhaaltje over een meer waar bevers zitten – waar the Beaver State om bekend staat. Dan kan je toch wel als groep bedenken dat juist dat verhaal gewoon niet klopt? Eigenlijk past dit ook precies bij mijn eerdere vermoedens. De mol kon de groep zo gegarandeerd geld ontnemen, in de lasergroep lagen de bedragen waarschijnlijk sowieso lager. Of zit ik vast in een tunnelvisie?

Ro: Het zou wel grappig zijn als Diederik het is. Hij heeft steeds van die shirts aan met opvallende teksten. Ook nu weer: een shirt waarop de evolutie afgebeeld staat, alleen nu draait de mens zich om naar zijn voorgangers met de tekst ‘Stop following’.

Wie is de mol?

Ro: Door de komst van social media heeft de mol veel minder bewegingsruimte. Waar vroeger een enkeling de hint zou hebben begrepen, wordt hij nu rap verspreid via internet. Daardoor kan de gemiddelde kijker aan veel meer informatie komen dan hij in zijn eentje zou hebben ontdekt. De mol moet zich dus subtiel bewegen door het spel. En volgens mij mollen de kandidaten zelf veel meer. Maar wie het is? Misschien heeft de mol zelfs nog helemaal niets gedaan.

Merel: Volgens mij is het Diederik. Dat was waarschijnlijk al duidelijk haha.

Ro: Ja, maar ik snap je wel. Als ik moest kiezen, ging ik ook voor Diederik. Hij heeft in elk geval alle ingrediënten om een goede mol te zijn. Sigrid wordt ook veel verdacht, maar dat zie ik zelf nog niet echt. Maar goed, we zullen het zien!

Heb jij Wie is de mol? Aflevering 2 gezien? En wie is volgens jou de mol?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Nabesprekingen seizoen 2017 WIDM

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids