Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Wie is de mol? 2017 | Nabespreking aflevering 1 – ‘…zo gedaan’

Elke week praten Ro en ik na over de aflevering van Wie is de mol. Dit blog verschijnt op zondag. Let dus wel op, want dit artikel bevat natuurlijk spoilers. We gaan in op de afvaller en verschillende (vermeende?) hints. Kijk je ook? Dan ben ik heel benieuwd naar jullie bevindingen!  Vandaag Wie is de mol? Aflevering 1: ‘…zo gedaan’

Meer lezen over Wie is de mol? 2017? Klik dan snel door via deze link voor de samenvattingen en alle afleveringen.

Nabespreking Wie is de mol? 2017, Aflevering 1: ‘…zo gedaan’

Het was in elk geval ‘…zo gedaan’ met Vincent

Merel – Dat was voor jou best een verrassing, hè? Vincent ligt er gelijk uit in aflevering 1! Heb je nu nog een mol over?

Ro – Nee het spel is wat de mollenzoektocht betreft voor mij wel klaar. Betekent niet dat het plezier in kijken weg is hoor, maar ik kan nu aan het eind in elk geval niet meer zeggen dat ik het goed had. Maar het was een verrassing ja. Ik vond hem te zelfverzekerd in het spel. En ik dacht: ze doen eens een keer iets anders met de mol, Vincent is atletisch en een ander type dan voorgaande mollen. Bovendien pakte hij die sleutel te snel in mijn ogen en met de verrekijker zat hij te mollen. Verdacht! In de helikopter was hij zo stil ook, terwijl de rest met elkaar zat te praten. Achteraf gezien zat hij natuurlijk gewoon te genieten van het uitzicht, maar het leek vreemd. En in de bioscoop reageerde hij ogenschijnlijk te snel. Dat sloeg natuurlijk op de titel: ‘…zo gedaan’ – leek mij althans. Alles bij elkaar genomen klassiek gevalletje tunnelvisie dus. Wie is jouw mol?

Aantal deeltjes per MOL

Merel – In tegenstelling tot eerdere edities heb ik besloten me dit jaar niet te snel vast te pinnen op één mol. Ik ben gaan kijken met een open blik – voor zover dat gaat bij dit programma natuurlijk. Daarnaast vroeg ik me af: wat zou ik gedaan hebben als mol? Volgens mij heeft de mol zijn gezicht nog niet laten zien. Ik bedoel, € 2500 van de € 2500 vind ik behoorlijk verdacht. Hij heeft dus bewust een tactiek gekozen, denk ik. Tenzij het Jochem is, die zo bleef hameren op het vraagteken. Maar even afgaand op mijn theorie zou de mol in het groepje van Sanne, Diederik en Imanuelle zitten, omdat zij voor de hoogste bedragen gingen. En dat vermoeden werd bevestigd tijdens het kijken van Moltalk: Diederik blijkt een T-shirt aan te hebben op de groepsfoto met daarop de tekst For a good time, call 6.02×10²³ – de constante van Avogrado, oftewel het aantal deeltjes per MOL. Verdacht, toch?

Ro – Het kan heel goed dat hij de winnaar is of de mol. Hij is onder meer gedragstherapeut en ontzettend intelligent. Het zou me dus verbazen als hij niet heel ver gaat komen in het spel, in welke rol dan ook.

Verdachte acties

Merel – Wie vond jij, behalve Vincent, nog meer verdacht?

Ro – Ik vond Sannes hupje vreemd toen Imanuelle de envelop vond voor het museum. En bij die Thai probeerde ze het groepje compleet de verkeerde kant uit te sturen, terwijl Imanuelle heel duidelijk de weg wist. O ja, ik vond het ook een beetje gek dat Yvonne niets gezegd heeft over haar voorkennis tegen de rest.

Merel – Ja klopt, ze merkte in de bioscoop alleen op dat de anderen ook hun vrijstelling niet wilden inzetten. Niet dat het uitmaakte, want Vincent zou hem sowieso kwijtraken. Jochem leek niet zoveel om het geld te geven, dat vond ik opmerkelijk. Maar wie weet was hij aan het mollen. Van Sigrid en Thomas kreeg ik weinig hoogte deze aflevering. En wanneer Jeroen praat, moet ik even wennen dat hij geen voice-over is maar een kandidaat. Volgens mij gaat hij ook wel ver komen, slimme man!

Ro – Jeroen reageerde niet enthousiast toen hij een ticket vond voor de helikopter, zagen we bij Moltalk. Dat is ook best gek toch? En Yvonne pakte al het geld voor het andere team, waaruit voor mij blijkt dat ze misschien een rol speelde. Juist een tactische zet?

Wie is jouw mol? En wat heb jij voor geks gezien?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Nabesprekingen seizoen 2017 WIDM

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids