Welke shampoo past het best bij jouw haar?

Je wil graag het beste voor je haar. Maar loop een willekeurige drogisterij binnen en de keuzestress slaat toe: met zoveel mogelijkheden is het lastig om een shampoo te kopen die het beste uit jouw coupe haalt. Om te achterhalen wat bij jouw haartype past en de eventuele haarproblemen waar je tegenaan loopt, schreven we dit handige artikel met tips die je daarbij helpen.

Bepaal je haartype

Voor je op zoek gaat naar de juiste shampoo, is het belangrijk te weten welk haartype je hebt. Op die manier kan je makkelijker bepalen welke shampoo het best bij jouw haar past. Heb je bijvoorbeeld last van droog haar? Dan heb je een hydraterende shampoo nodig. Is je haar snel vet, dan past daar een reinigende shampoo bij. En dan zijn er nog specifiekere haarproblemen, zoals haaruitval en dunner wordend haar. Revita shampoo is er speciaal voor die laatste doelgroep: een kwalitatieve shampoo die zorgt voor gezond en glanzend haar.

Zoek naar de juiste ingrediënten

In een aantal gevallen kan het lonen om te weten welk effect bepaalde ingrediënten hebben. Denk aan een haarprobleem als roos. Dit los je het best op met shampoos die pyrithionzink of teer bevatten. Merken zoals DS Laboratories bieden speciale anti-roos shampoos aan die deze ingrediënten bevatten. In het geval van droog haar kan een shampoo met arganolie of olijfolie(extracten) uitkomst bieden. En wie graag natuurlijke haarproducten gebruikt, kiest het liefst voor een shampoo met aloë vera of kokosolie.

Vermijd agressieve chemicaliën

Sinds een aantal jaar is bekender dat agressieve chemicaliën in shampoos, zoals sulfaten en parabenen, je haar beschadigen. Hoe dat werkt?

  • Sulfaten zijn agressieve reinigingsmiddelen die de pH-balans van je hoofdhuid kunnen verstoren. Ook drogen ze je haar uit.
  • Parabenen zijn conserveermiddelen. Ze worden gebruikt om de houdbaarheid van je shampoo te verlengen, maar zijn schadelijk voor het milieu.

Wie extra moeten opletten met dergelijke ingrediënten, zijn mensen met een bos krullen. Krullen hebben namelijk een specifieke verzorging nodig en dan is uitdrogen uit den boze.

Probeer verschillende shampoos

Het kan een tijdje duren voordat je de perfecte shampoo hebt gevonden voor jouw haar. Neem hiervoor gerust de tijd: probeer een shampoo minimaal 2-3 weken de tijd om zijn werk te kunnen doen en kijk of het resultaat je bevalt. Zo niet, dan probeer je gewoon weer iets anders.

Er zijn veel verschillende shampoos te vinden in de winkel, maar door jouw haartype te kennen, agressieve chemicaliën te vermijden en op zoek te gaan naar de beste ingrediënten die je haar het best ondersteunen, kan je de beste shampoo voor jouw haar vinden. Zo krijgt jouw haar de verzorging die het verdient en ziet het er stralend en gezond uit!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©VGstockstudio – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven