Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Welk horloge past het beste bij jouw persoonlijkheid?

Een horloge kan een mooie toevoeging zijn aan je voorkomen. Toch is een horloge heel veel meer dan enkel een accessoire waarop je kunt zien hoe laat het is. Van smartwatch tot klassiek uurwerk, bij elke persoonlijkheid past een ander type horloge. Benieuwd naar jouw beste keus?

Smartwatch

Ben jij echt een techgirl of vind je het heerlijk om statistieken te kunnen bijhouden? Dan past de smartwatch helemaal bij jou. De tijd dat een uurwerk puur bedoeld was om de tijd om af te lezen, zijn immers allang voorbij. Tegenwoordig is een horloge namelijk ook een verlengstuk van je telefoon. Met een goede smartwatch kun je heel veel data verzamelen en hierdoor inzicht krijgen in bijvoorbeeld je sportprestaties.

Neem bijvoorbeeld een Garmin smartwatch. Dit uurwerk is zeer populair onder de meer actieve mensen en dat is niet zonder reden. Je kunt dit horloge gebruiken als een personal trainer want tijdens het sporten wordt je hartslag bijgehouden, je tempo maar ook je route. Zo krijg jij inzicht in jouw prestaties en vervolgens kun je ze verbeteren. Garmin staat bekend om de lange levensduur van de batterij, dus je hoeft hem niet vaak op te laden. Bovendien zijn de horloges van dit merk compatibel met een breed scala aan telefoons en apps waardoor je er altijd goed mee uit de voeten kunt.

Klassiek statussymbool

De klassiekere, zakelijke vrouw weet als geen ander dat een horloge ook een manier is om te investeren en een middel om je status mee uit te drukken. De Seiko Astron is hier het schoolvoorbeeld van. Dit horloge wordt gedragen door de groten der aarde en dat is niet enkel vanwege het feit dat het een parel om je pols is. Dit bijzondere uurwerk maakt contact met satellieten waardoor je altijd op de hoogte bent van de lokale tijd. Het horloge is bovendien uitgerust met een chronograaf en een alarm. Tel daar nog bij op dat dit merk bekend is geworden vanwege haar duurzaamheid en met de aanschaf van dit horloge haal je een uurwerk voor het leven in huis.

Sportief horloge

Houd je van duiken of ren je regelmatig een flink stuk? Dan zijn er ook waterbestendige horloges. Deze zijn ook verkrijgbaar in een digitale variant waarmee je e.e.a. kunt bijhouden. Weliswaar niet zo veelzijdig als de smartwatches, maar zeker een perfecte tussenstap als je liever niet te veel wordt afgeleid door randzaken als appjes en meldingen van je social media.

Kunstzinnig horloge

Wil je graag opvallen? Kies dan voor een uurwerk met een opvallende kleur, vorm en/of print op het bandje. Als je in de kunstwereld werkt, past een klokje met bijvoorbeeld dat ene wereldberoemde schilderij als basis voor het design perfect bij jou. Ook leuk zijn de horloges met verwisselbare bandjes, waardoor je deze niet alleen kunt aanpassen op je outfit maar ook steeds weer verrassend voor de dag komt.

Welk type ben jij en wat voor soort horloge draag jij het liefst?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©New Africa – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids