Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Webwinkel? Kies voor mooie verpakkingen

Steeds meer zelfstandige ondernemers starten een webwinkel. Vaak omdat ze online een bepaald aanbod missen en zelf in dat gat springen, soms omdat ze graag hun creativiteit met de wereld delen. Speciaal voor die ondernemende vrouwen schreven we dit artikel, om een belangrijk (soms verwaarloosd) onderdeel te bespreken: mooie verpakkingen. Wat een papieren draagtas kan toevoegen en waarom labeltjes met een persoonlijke boodschap je financieel voordeel kunnen opleveren? Lees snel verder!

Mooie verpakkingen gebruiken? 3 redenen waarom!

  1. Ontvangers worden blij van een mooi pakketje. Zo simpel is het. Denk ook maar aan jezelf: als je iets bestelt en dat vervolgens thuis krijgt als een cadeautje, dan voel je je gelukkiger dan bij het uitpakken van een gewone kartonnen doos.
  2. Uit onderzoek bleek dat mensen (en met name vrouwen) mooie verpakkingen vaker delen op social media en ook vaker zullen terugkeren naar je webshop – mits het product bevalt uiteraard.
  3. Een milieuvriendelijke verpakking, zoals een papieren handtas, past bij het hedendaagse vraag. We willen als klant nu eenmaal beter voor het milieu zorgen en zo’n handtas is prima geschikt voor hergebruik: om oud papier in te doen, als je iets wil bewaren of wanneer de kinderen zin hebben om te knutselen. Niet meer nodig? Dan kan hij prima gerecycled worden op de normale manier.

Let op dat je het niet alleen mooi, maar ook goed verpakt! In ons koude kikkerlandje is bescherming tegen de regen dan ook geen overbodige luxe. Kies daarom voor een product als handwikkelfolie, dat zeker in het geval van grote bestellingen die per pallet gaan een goede verzending garandeert.

De mooiste verpakkingen regel je zelf

Kies voor een passende verpakking

We kennen allemaal wel het moment dat je iets heel kleins ontving in een veel te grote kartonnen doos. Dat past echt niet meer in deze tijd. Ga daarom voor een doosje of zelfs envelop, als dat mogelijk is, die perfect past. En is er nog ruimte over? Je kunt tegenwoordig biologisch afbreekbare opvulchips kopen, die gemaakt zijn van plantaardig materiaal of zetmeel (die laatste kan je oplossen in water). Dat laat meteen een goed visitekaartje achter én je belast het milieu niet onnodig.

Labels, oprechte woorden of een hart onder de riem

Door de ander eraan te herinneren dat ze een mooi mens is, dat haar best goed genoeg is en dat het belangrijk is om af en toe even onderuit te zakken met een kop thee, doe je de ander iets kostbaars cadeau: een bewust moment waarop je beseft dat het even tijd is voor haar en niemand anders. Per slot van rekening kan niemand continu alle ballen omhoog houden. Herinner de ander aan wat ze eigenlijk wel weet, maar misschien niet snel doet, en je hebt er een gelukkige klant bij.

Stuur een persoonlijk kaartje mee

Wat het ook altijd goed doet, is een handgeschreven kaart met een bedankje. Daarmee doe je moeite voor een ander en vergroot je bovendien de kans op delen via social media. Niet alleen een leuke manier om in persoonlijk contact te komen met je klanten, het is vanuit zakelijk oogpunt gezien een goede manier om je netwerk uit te breiden.

Stop een extraatje in de verpakking

Zeker als iemand vaste klant is, is het leuk om je waardering te uiten met een extraatje. Dat hoeft heus niets groots te zijn, als je maar iets cadeau doet waar de ander echt iets aan heeft. Drogisterijen doen dit vaak met proefmonstertjes van parfums of make-up. Misschien kan jij een knuffeltje toevoegen aan de zojuist gekochte kleding, gemaakt van dezelfde zachte stof. Of een houten puzzeltje. De mogelijkheden verschillen per branche, maar zijn voor een creatieve geest natuurlijk eindeloos!

Voor de ondernemers: hoe zorg jij ervoor dat je pakketjes blijven hangen bij klanten? En voor iedereen die graag shopt: welke webshop is bij jou het meest opgevallen en waarom? Laat het ons weten in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

2 reacties

  1. Maria ten Hoeve Maria ten Hoeve 12/07/2021

    Ik wil voor mijn beginnende webwinkel ook kleine kartonnen doosjes kopen. Een kaartje meesturen is inderdaad een goed idee. Het is een mooi extraatje voor de klant en geeft iets persoonlijks!

  2. Vincent Rondwijk Vincent Rondwijk 12/01/2022

    Een goede verpakking vind ik ook belangrijk, omdat dit veel voor de klantbeleving kan doen. Daarnaast moet verpakking ook goed beschermen natuurlijk. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel soorten folies die je kan gebruiken als extra bescherming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids