De leukste watersporten om deze zomer te proberen

Nu de zon zijn weg echt teruggevonden lijkt te hebben naar ons kikkerlandje voelen we de behoefte om af te koelen. De badjes worden opgezet, we zitten met onze voeten in een ijsbad en de waterijsjes zijn niet aan te slepen. Maar je kan natuurlijk ook lekker het water op! Deze 5 watersporten zijn ideaal om eens te proberen komende zomer.

Denk altijd aan je veiligheid bij watersporten en volg de adviezen van professionals op.

5 verkoelende watersporten om eens te proberen

Suppen

Het hippe suppen (Stand Up Paddle) ziet er makkelijker uit dan het is. Terwijl je op een SUP-board (zonder zeil) balanceert, peddel je, zoals de naam al zegt, staand door de Nederlandse (binnen)wateren. Het schijnt dat het nogal verslavend werkt als je eenmaal op een board gestaan hebt. Toch is het verstandig om de eerste keer te doen onder ervaren begeleiding en met een gehuurde peddel en board. Ook kan je als beginner het best op rustig water starten waar weinig tot geen scheepvaart is, je rustig kunt oefenen en je board niet onverhoopt met de stroming kan meedrijven. Als je alle veiligheidsvoorschriften in acht neemt, is dit dé bezigheid voor komende zomer.

Waterskiën of wakeboarden

Durf jij het aan om te zien of je blijft staan? Vaak zijn er in dorpen en steden wel scholen waar je kunt leren waterskiën of wakeboarden, maar je kunt ook naar Alphen aan den Rijn. Bij Wet ’n Wild hebben ze een speciale baan waar je gemakkelijk de beginselen van deze toffe watersporten onder de knie kunt krijgen, om te zien of het iets voor je is. Kan je die ook weer van je bucket list afstrepen!

Varen

Ook als je geen zeilschip, speedboot of jacht hebt kan je gaan varen. Langzamere sloepen en fluisterbootjes kun je namelijk ook huren zonder vaarbewijs. En hoewel dit de rustigste sport is van allemaal – je hoeft immers nauwelijks inspanning te leveren, buiten het sturen om – is het natuurlijk wel het beste excuus voor een middagje op het water. Onderweg kan je prima ergens langs de kant neerploffen om te picknicken en dan weer door. Wil je toch een beetje uitdaging? Dan kan je bij het huren van de fluisterboot soms ook een puzzeltocht boeken.

Flyboarden

De echte durfals gaan komende zomer natuurlijk een keertje flyboarden. Door middel van twee krachtige waterstralen, opgewekt door een waterscooter, ga je de lucht in. Tijdens een korte introductie en uitleg van een professional leer je hoe je balans moet houden; daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Durf jij het?

Kanovaren

Het heeft misschien een wat oubollige uitstraling, maar met een uurtje kanovaren verbrand je toch mooi ruim 200 kcal. Het is ook perfect voor een gezellig dagje weg met familie, vriendinnen of de liefde van je leven: je kan er hele speurtochten mee ondernemen, een wedstrijdje doen (zeker leuk als je uit een sportieve, competitieve familie komt) of ‘gewoon’ door de natuur peddelen om prachtige plekken te ontdekken.

Op zoek naar een mooie route? Hier vind je de top 10 kanoroutes in Nederland

Welke watersport lijkt jou leuk om komende zomer eens te proberen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Panophotograph – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven