Wat zet je allemaal op een geboortekaartje?

Als je zwanger bent, moet er het nodige geregeld worden voor na de bevalling. Omdat er zoveel op je afkomt, is de kans aanwezig dat je iets vergeet. Geboortekaartjes zijn hier een goed voorbeeld van. Veel mensen bedenken pas op het laatste moment dat zij deze kaartjes nodig hebben, waardoor er nogal eens wat vergeten wordt op het kaartje te vermelden. Om dit te voorkomen, vertellen wij je in deze tekst wat je allemaal op een geboortekaartje zet.

Dit staat op je geboortekaartje

Naam van het kind

Een geboortekaartje verstuur je om te verkondigen dat er een kind is geboren. Het belangrijkste wat op dit kaartje komt te staan, is de naam van het kind. Voor deze naam wordt vaak een groter en sierlijker lettertype gebruikt dan voor de rest van de informatie op het kaartje. Sommige mensen zetten de naam op de voorkant van de kaart, terwijl anderen hem aan de binnenkant zetten.

Geboortedatum en -tijd

Naast de naam van de baby wordt er vaak ook andere informatie gedeeld, zoals de datum waarop het kind geboren is. Het blijft meestal niet beperkt tot de datum, want veel mensen vermelden ook het tijdstip van de geboorte. Op deze manier weet iedereen exact wanneer een kind geboren is. Naam van de ouders De naam van het kindje is niet de enige naam die op een geboortekaartje staat. Nee, want ook de namen van de ouders worden hier eigenlijk altijd op vermeld. Deze staan minder pontificaal op het kaartje dan de naam van het kind. Vaak krijgen ze een plekje onderaan een geboortekaart.

Bezoektijden en contactgegevens

Als er een kind geboren is, kunnen naasten vaak niet wachten om hem of haar te bewonderen. Het is niet de bedoeling dat iedereen tegelijkertijd op de stoep staat. Moeder en kind hebben namelijk rust nodig na de bevalling. Vermeld daarom ook bezoektijden op een geboortekaartje. Hierdoor weten mensen precies op welke momenten zij langs kunnen komen.

Naast de bezoektijden is het ook handig om contactgegevens van (één van de) ouders op het kaartje te vermelden. Mensen die op kraamvisite willen komen, kunnen dan eerst bellen of een berichtje sturen om te vragen of dit wel uitkomt. Je kunt in het geboortekaartje ook vragen of mensen contact op willen nemen als zij langs willen komen. Op deze manier voorkom je dat het te druk wordt voor moeder en kind.

Cadeautips

De geboorte van een kind is een feestelijke aangelegenheid. Daarom nemen mensen vaak een cadeautje mee voor een kleintje. Om te voorkomen dat je spullen krijgt waar jullie al veel van hebben, kun je eventueel een cadeautip op het geboortekaartje zetten. Je voorkomt op deze manier dat je cadeaus krijgt waar je weinig of niets aan hebt. Bovendien kan zo’n tip houvast bieden voor mensen die niet weten wat ze jou cadeau moeten doen.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven