Wat heb je nodig voor een dagje strand met je kind?

De zon die je huid verwarmt, zeemeeuwen die verderop hun kenmerkende gekrijs laten horen en je voeten in het zachte zand… Niets is heerlijker dan een dagje naar het strand met je kinderen. Om te voorkomen dat je iets essentieels vergeet, is het slim om je thuis goed voor te bereiden. Deze checklist helpt je om alles mee te nemen, zodat je op het strand alleen nog maar hoeft te genieten van elkaar en de omgeving.

Dit heb je nodig: een checklist voor een dagje strand met de kinderen

Badkleding en schoon ondergoed

Op het strand heb je natuurlijk badkleding nodig. Vanwege de felle zon zijn UV-badpakken of UV-boxers, zoals ze die verkopen bij Swim Essentials, geen overbodige luxe. Deze zijn gemaakt van een UV-werende stof zodat de kwetsbare kinderhuid beter beschermd wordt. Voor meisjes kan je zelfs badpakken kopen met lange mouwen en voor jongens bijpassende shirts van dezelfde UV-werende stof.

Hiernaast wil je aan het eind van de dag uiteraard niet voor een vervelende verrassing komen te staan, omdat je het ondergoed thuis hebt laten liggen en dus met natte billen naar huis moet. Pak dit dus meteen in! Een extra setje kleding voor de kinderen kan ook geen kwaad overigens.

Zonnebrandcrème met minimaal SPF 30

Op het strand verbrand je sneller, omdat zand en water het zonlicht weerkaatsen. De UV-kracht neemt hierdoor bovendien toe. Zorg dat je goed beschermd bent met een goede SPF. Smeer regelmatig bij, zeker als je tussendoor in zee gaat. Houd ook de huid goed in de gaten. Zodra die rood begint te kleuren, is het zaak meteen uit de zon te gaan. Zoek verkoeling in de schaduw van een parasol of strandtentje en smeer je goed in. Bijvoorbeeld met pure aloë vera.

Genoeg handdoeken

Hoewel kinderen toch waarschijnlijk bij jou op je handdoek neerploffen – het liefst met een nat pak en overal zand – is het handig om genoeg strandlakens mee te nemen voor iedereen. Verder is het slim om extra handdoeken mee te nemen voor aan het eind van de dag. De strandhanddoeken zijn dan over het algemeen vies geworden of nattig en een nieuwe handdoek is dan wel lekker fris.

Veiligheid

Voor de veiligheid op het strand, lees je het best dit artikel. Hierin staat precies beschreven waar je op kunt letten om veilig gebruik te kunnen maken van zowel het strand als de zee. Leer ook de verschillende vlaggen van de Reddingsbrigade kennen en wees nooit overmoedig in het water. Behalve deze voorschriften kan je ook denken aan een waterbestendig armbandje waarop jouw telefoonnummer staat. Mocht één van de kinderen je onverhoopt kwijtraken, dan kunnen ze naar een betrouwbare volwassene (bijvoorbeeld van de Reddingsbrigade) lopen en vragen om je terug te bellen. Verder is het slim om je kinderen felle kleuren aan te trekken.

Flessen water en eten

Zeker als de zon fel schijnt, is water erg belangrijk. Wanneer je ongeveer een glas water per uur drinkt, krijg je genoeg vocht binnen. Verder hoort een broodje met zand er toch een beetje bij – dat nostalgische gevoel van vroeger komt gelijk weer terug.

Speelgoed

Wanneer je met kinderen naar het strand gaat, is het fijn om ook iets te doen te hebben. Schepjes, emmers en misschien een gieter zijn leuk als je een zandkasteel wil bouwen. Met iets oudere kinderen is Beach Ball een leuk spel om te spelen en voetballen kan bij eb ook een goede afwisseling zijn. Waterspeelgoed is vooral leuk bij laagwater en kleine poelen.

Niet noodzakelijk, wel handig

Behalve bovenstaande zijn er nog een aantal zaken die je mee kunt nemen naar het strand. Deze zijn niet per se noodzakelijk, maar wel handig om te hebben. Denk aan:

  • Koelbox om het eten en drinken lekker koel in te kunnen bewaren
  • Bolderkar, ook voor het geval de kinderen aan het eind van de dag geen energie meer hebben om terug te wandelen
  • Strandtent: om jezelf een beetje beschut te kunnen omkleden, maar ook eventueel om je kleintje beschut neer te kunnen leggen
  • Parasol

Gaan jullie ook graag met de kinderen naar het strand? Wat neem jij mee tijdens zo’n dagje?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven