Dit mag absoluut niet ontbreken in je handbagage

Als je op reis gaat, zijn er een aantal zaken die absoluut niet mogen ontbreken in je handbagage. Je moet er namelijk niet aan denken dat je aankomt op je plaats van bestemming en je fotocamera ligt ergens in een afgelegen ruimte op Kos. Of dat je belangrijke medicatie nodig hebt, die je op de gok in je koffer stopte omdat je bang was dat de douane je anders zou tegenhouden. Kortom, tijd voor een laatste controle van je handbagage.

Wat niet mag ontbreken in de handbagage?

Belangrijke papieren en portemonnee

Dit mag voorop staan. Zaken als een ticket (al heb je deze tegenwoordig ook digitaal, een geprinte versie kan nooit weg zijn), je paspoort of ID uiteraard en eventueel een zorgverzekeringspas of een pasje van Sanquin, als je een speciale bloedgroep hebt, zijn erg belangrijk. Na een echtscheiding komt hier tot een bepaalde leeftijd ook een formulier bij waarop je ex ondertekent dat je deze reis met zijn of haar toestemming onderneemt. En verder is je portemonnee belangrijk met daarin je rijbewijs, pinpas, creditcard en eventueel cash geld.

Opladers

Sowieso is het belangrijk om vooraf te controleren of je jouw opladers kunt gebruiken op de plaats van bestemming (zo kan het zijn dat je een omvormer nodig hebt of een andere stekker, zoals in de Verenigde Staten het geval is). Het belangrijkste blijft natuurlijk de telefoon oplader, omdat je met je mobieltje zo’n beetje alles kan. Maar daarnaast wil je ook gewoon je laptop, e-reader en camera kunnen opladen. Neem ze dus allemaal mee – en het liefst in je handbagage. Verder is een powerbank handig.

Telefoon, camera

Het zou jammer zijn als je wel je oplader meeneemt, maar je telefoon of camera vergeet. Bij deze! Zeker omdat je vanuit de lucht soms prachtige foto’s kunt maken.

Ontspanning voor onderweg

Een vliegreis kost vaak wat meer tijd en slapen lukt niet altijd. Zorg dus altijd voor voldoende ontspanning onderweg. Denk aan:

  • Een e-reader vol leuke nieuwe boeken
  • Gedownloade Netflixfilms en -series (doe dit overigens wel thuis, zodat je niet je bundel daarvoor hoeft op te offeren)
  • Fijne muziek op Spotify (nog beter: maak een speciale lijst aan voor deze reis)
  • Spelletjes die je gemakkelijk mee kunt nemen, zoals bijvoorbeeld Geen Ja, Geen Nee. Al kan je het belletje beter thuislaten als je je medepassagiers niet wil storen 😉
  • Een notitieboekje om een mooi journal van deze reis te kunnen maken

Vergeet ook je (draadloze) oortjes niet.

Belangrijke medicatie, lenzenspullen

Zaken waar je echt niet zonder kan, moeten zeker in je handbagage. Dit geldt uiteraard specifiek voor belangrijke medicatie die je nodig hebt voor jezelf of je kind(eren) en zaken als lenzenspullen of een reservebril.

Let op! Je mag alleen vloeistoffen meenemen in verpakkingen van maximaal 100 ml. In Nederland, op Schiphol, gebruiken ze inmiddels geavanceerde apparatuur om te scannen, in het buitenland is dit niet altijd het geval. Wees hierop bedacht met oog op de terugweg. Je kan er dan, voor de zekerheid, voor kiezen om je lenzendoosje goed te vullen en in je handbagage te stoppen en je vloeistof in de koffer te doen.

Een tasje voor noodgevallen

Denk daarbij aan maandverband en tampons, schoon ondergoed, deodorant, gezichtscrème, tandenborstel en tandpasta en misschien je mascara. Zo ben je in elk geval voorbereid voor de situatie waarbij je koffer per ongeluk elders terecht komt en kan je je nog even lekker opfrissen tot je je oude kleding (of een nieuwe garderobe) hebt.

Iets kleins om te kunnen eten

Zeker als je op het andere vliegveld nog even moet wachten op je vervoer is het fijn als je iets lekkers te eten hebt. Een appelreep, liga of iets soortgelijks vullen je maag net voldoende om het in elk geval weer even te kunnen uitzingen tot je op de plaats van bestemming bent.

En dure spullen?

Als je echt dure spullen moet meenemen op reis, neem ze dan het liefst mee in je handbagage. Maar vaak is het beter om deze gewoon thuis te laten, al dan niet bij een naaste in bewaring.

Wat mag er niet ontbreken in jouw handbagage?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Pixel-Shot – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven