Wat doen tijdens de studiedag? 7 originele ideeën

Tijdens een studiedag kan je natuurlijk prima naar de plaatselijke ballenbak of kinderboerderij, maar waarom zou je het niet een keer net wat specialer maken? Zoek je een leuk uitje voor de studiedag? Dan vind je hieronder 7 originele ideeën om te gaan doen!

De leukste uitstapjes tijdens de studiedag

Naar een pretpark

Niks is vervelender dan in de bloedhitte op zaterdagmiddag rond te lopen in een overvol pretpark, samen met de rest van Nederland. Daarom is de studiedag een uitgelezen kans om relatief rustig te genieten van achtbanen en andere attracties.

Let op! Veel scholen gaan vaak zo richting het eind van het schooljaar (mei, juni, begin juli) op schoolreisje. De kans op een overvolle Efteling is dan aanzienlijk groter. Houd dus ook goed de website van de pretparken in de gaten, zodat je kunt zien wat de verwachte drukte is op een bepaalde dag.

Dagje buitenland

Als je richting de Duitse of Belgische grens woont is het helemaal niet zover rijden. In Duitsland kan je naar Oberhausen (winkelcentrum, LEGOLAND en Sea Life) of een dagje naar Münster, Kleef of Bad Bentheim. In België is Antwerpen natuurlijk leuk, net als een dagje op het strand in Knokke of naar Brugge. En wil je er helemaal voorgaan? Dan rijd je richting Parijs voor een dag in Euro Disney, liefst met overnachting de avond ervoor. Als je het niet erg vindt om in de auto zitten is dat voor je kinderen tijdens de studiedag natuurlijk dé verrassing van het jaar!

Naar het strand

Geen rijen dik, op elkaar gepakt en nauwelijks parkeerplek. Wanneer je tijdens de studiedag naar het strand gaat, vind je een oase van rust en alle ruimte om kastelen te bouwen zonder dat je meteen je buurman ingraaft. Daarbij is een strandwandeling goed voor iedereen en zijn de kinderen na zo’n dagje op het strand heerlijk rozig, dus slapen ze heerlijk die avond!

Originele activiteiten

Veel activiteiten zijn pas beschikbaar na schooltijden, maar wat dacht je van indoor skydiven met je dochter van twaalf? Of naar Snowworld? Een rondje over de (indoor) schaatsbaan?) Het kan allemaal en is natuurlijk hartstikke leuk om te doen tijdens zo’n studiedag. Na afloop ga je lekker samen lunchen en ’s middags doe je rustig aan.

Bioscoop

Een hele bioscoop helemaal voor jezelf? Tijdens studiedag is het met oudere kinderen natuurlijk hartstikke leuk om die ene nieuwe film te gaan bekijken. Zeker als je afspreekt met andere klasgenoten! Let wel: de meeste films voor kleinere kinderen (met indicatie AL of 6+) zijn pas in de middag te zien, dus voor jongere kinderen is dit vaak geen optie.

Musea

Wetenschapsmuseum NEMO opent woensdagen bijvoorbeeld zijn deuren al om 10.00 uur. Dat geeft je minimaal twee uur de tijd om heerlijk rond te lopen zonder dat er al te veel anderen zijn. Ook het Wereldmuseum, Villa Zebra en het Maritiem Museum in Rotterdam zijn hele leuke musea voor kinderen en hanteren deze openingstijden. Perfect dus voor een studiedag!

Houdt in de gaten dat de parkeergarage bij NEMO behoorlijk prijzig is. Het openbaar vervoer is de overweging waard – de auto zet je dan bij P+R Noord.

Kabonk in Breda en andere indoor speeltuinen

Wil je wel naar de ballenbak, maar heb je geen zin om weer in dezelfde als altijd neer te ploffen? Dan is Kabonk dé aanrader als je in regio Breda woont. Tickets reserveren is verplicht, maar eenmaal binnen kan je genieten van maar liefst zeven verschillende speeltuinverdiepingen. Voor € 9,50 per kind (€ 6,50 tot en met 3 jaar) kunnen ze zich een hele dag uitleven. Ook kan je eten bij restaurant Pannenkoekwaus, waar je voor lunchroomprijzen kunt eten.

Wat dacht je verder van een trampolinepark als Jump XL? Bounce Valley? Ook KidZcity is net even anders dan wat je misschien gewend bent. Hier kan je namelijk je eigen consumpties meebrengen als je zou willen en hebben de kinderen maar liefst vijf verschillende plekken om lekker te spelen.

Wat gaan jullie het liefst doen als de kinderen een dagje thuis zijn van school? En welke van deze originele uitstapjes wil jij komende studiedag gaan maken?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Purino – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven