Leuke activiteiten voor als het regent in de meivakantie

Waar je het ene jaar al vanaf medio maart kan zonnebaden in de tuin, zit je andere jaren in de meivakantie nog steeds met druilerig, regenachtig weer. En wat doe je dan, met alle kinderen thuis? In dit artikel delen we een paar leuke activiteiten met je om te doen met de kids in de meivakantie. Welke gaan jullie zeker afstrepen?

Activiteiten met de kinderen als het regent in de meivakantie

Filmmiddag

Het is een perfect alternatief voor de bioscoop. Maak het je thuis gemakkelijk met lekkere warme dekentjes, kruip tegen elkaar aan en zet een mooie film op. Iedereen een bakje zelfgemaakte popcorn of chips in handen, iets te drinken binnen handbereik en de gordijnen dicht – meer heb je niet nodig. Hopelijk, tegen de tijd dat de film afgelopen is, trekt het weer intussen bij en kunnen de kinderen na afloop lekker buitenspelen.

Iets lekkers bakken

Het hoeft allemaal niet heel moeilijk te zijn. Met iets simpels als een wentelteefjes recept maak je van een gewone middag al een feestje. Je hebt in principe alleen maar melk, eieren en kaneel nodig, en wat ouder brood. Al is het met vers ook nog steeds heerlijk. Bijkomend voordeel is dat je ook niet meer hoeft na te denken over de lunch.

Wandelen

Wist je dat wandelen in de regen heel gezond is? Des te meer reden om je weerzin aan de kant te zetten, goede regenkleding aan te trekken en naar buiten te gaan met de kinderen. Zeker als het al een paar dagen minder weer is, merk je vaak dat ze een beetje balorig worden en elkaar gaan dwars zitten. Na zo’n rondje door een verregend park of langs de manege verderop kan iedereen er weer tegenaan.

Vakantiedagboek maken

Dit is sowieso leuk om te doen, ongeacht welk weer het is. Stiften, potloden, glitters, lijm en washitape op tafel, en schrijven/kleuren maar. Het is immers extra leuk als de kinderen zelf ook hun mooiste herinneringen van de afgelopen vakantie op papier zetten – voor later. Vind je het lastig om iets te maken? Kijk dan eventueel voor inspiratie op pinterest en Instagram (onder de hashtags handlettering en bulletjournal).

Spelletjesmiddag

In het dagelijks leven komt het er niet altijd van om spelletjes te spelen, maar in de vakantie – zeker als de weersverwachtingen al niet bijster goed waren – heb je wel genoeg tijd. Laat iedereen bijvoorbeeld zijn favoriete bordspel uit de kast trekken of wissel het af met gamen, net wat bij jullie past. Voor je het weet vliegt de dag voorbij!

Wat vind jij het leukst om te doen als het regent?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©A3pfamily – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven