Wat doe je met de schoolfoto’s? 5 leuke opties

Anders dan de statige portretten van vroeger zijn schoolfoto’s tegenwoordig hartstikke leuk. Soms zelfs mini-fotoshoots. Maar wat doe je met de schoolfoto wanneer hij binnenkomt? Om te voorkomen dat hij uiteindelijk ligt te verstoffen in een laatje of dat je over vijftien jaar geen idee meer hebt hoe die kleuter op de onderste rij van de klassenfoto ook alweer heette, zijn er tegenwoordig gelukkig hele leuke opties, zoals de onderstaande 5!

Dit doe je met schoolfoto’s

Maak er een mooi cadeau van

Zoek je een origineel cadeau voor Moederdag of de verjaardag van je (schoon)moeder? Dan is een mooie afdruk van zo’n schoolfoto natuurlijk een fantastisch cadeau. Hiervoor is het belangrijk dat je de download koopt – kan sowieso een slim idee zijn, omdat je vaak goedkoper uit bent als je de foto in meerdere formaten wil afdrukken. Die prachtige schoolfoto van jullie kindje is natuurlijk helemaal leuk om een luxe uitvoering cadeau te doen, zoals een foto op doek.

Verzamel de foto’s in een boek

Online kan je tegenwoordig verschillende boeken kopen waarin je de pasfoto’s, grotere foto’s en klassenfoto’s van je kind kunt verzamelen. Hierin kan je ook grappige feitjes over deze periode opschrijven. Denk aan hun favoriete vrienden, wat ze leuk vinden om te doen buiten school en nog veel meer. Ook schrijf je naast de klassenfoto de naam van alle klasgenootjes. Hoe vanzelfsprekend die momenteel namelijk nog zijn, binnen een paar jaar zakken die toch een beetje weg. Zeker als je meerdere kinderen hebt.

In de huiskamer

Hoeveel foto’s hebben jullie van alle kinderen samen? Tenzij je een fotograaf huurt voor een uurtje, vaak (te) weinig. Een mooie gezamenlijke schoolfoto biedt dan natuurlijk uitkomst. En als je dan (eindelijk) een goede foto hebt waarop iedereen tegelijkertijd richting de camera kijkt en lacht, is het extra leuk om die vervolgens op te hangen in de kamer. Je kan kiezen voor verschillende materialen tegenwoordig zodat je altijd iets hebt dat bij je interieur past. Helemaal van nu is bijvoorbeeld een foto op plexiglas. Maar ‘gewoon’ canvas, aluminium of linnen is ook altijd mooi.

Maak er een collage van

Als je een beetje creatief bent, kan je alle foto’s samenvoegen in de vorm van een collage. Aan het eind heb je dan een geweldig overzicht van de groei van je kind. Van de schattige dreumes van toen tot uiteindelijk een puber die richting de volwassen leeftijd gaat – heel speciaal om te zien.

Creëer je eigen fotowand

Om een mooie, eenduidige fotowand te maken, is het belangrijk na te denken over een bepaalde stijl. Ga je voor zwart-wit? Bepaalde kleurtinten? Vervolgens laat je de foto’s afdrukken in die stijl. Het is leuk om een beetje te spelen met formaten en de foto’s bijvoorbeeld af te wisselen met teksten die passen bij jullie huishouden. Ook kan je kiezen voor een paar schoolfoto’s en die jaarlijks te vervangen voor de nieuwe. Zo blijft de fotowand altijd up-to-date en creëer je echt een plek in huis waar je heel blij van wordt.

Wat doen jullie met de schoolfoto?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Roman Samborskyi – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven