De tijd vliegt! 3 manieren om herinneringen te verzamelen

De tijd vliegt. Zeker wanneer je kinderen krijgt, lijken de jaren voorbij te vliegen. Gisteren kregen ze nog tandjes, vandaag zwaai je ze uit richting het HBO – bij wijze van spreken. Daarom is het belangrijk om te genieten van deze tijd, ook al is het niet altijd gemakkelijk. Dat doe je door zoveel mogelijk in het nu aanwezig te zijn, maar ook door bewust terug te kijken naar de mooiste, waardevolle momenten. In dit artikel geven je meerdere handige tips om herinneringen te verzamelen.

Verzamel de momenten

Hoewel een mobieltje soms een vloek kan zijn, is het een zegen als het gaat om het vastleggen van de kinderen. Een goede telefoon is een must, maar gelukkig hoef je tegenwoordig niet langer het modernste toestel te hebben om toch prima foto’s mee te maken. Gelukkig maar, want het scheelt behoorlijk in de kosten. Een iPhone 14 bij Ben is echt een goede optie om prachtige foto’s en filmpjes van je kinderen te maken.

Vervolgens maak je per kind of bijzondere periode (vakantie, schooljaar, maand) een mapje aan in je telefoon waar je de foto’s regelmatig in opslaat. Maak hier bijvoorbeeld een wekelijkse bezigheid van. Bij bekende merken als Apple is dit heel makkelijk aan te maken en het geeft ook meer rust dan wanneer je 10.000 foto’s op je telefoon hebt: dat zorgt voor ruis en is onoverzichtelijk. Plus je moet er niet aan denken om ze dan nog te moeten sorteren, toch?

Gebruik je foto’s

Het is zonde om alle foto’s op je telefoon of (uiteindelijk) harde schijf te laten staan. Zeker omdat het zo ontzettend eenvoudig is om een fotoboek te maken. Misschien wil je per kind een jaarboek maken met alle onvergetelijke momenten? Of vind je het juist fijner om per periode (vakantie, schooljaar of seizoen) een album te laten afdrukken met daarin alle foto’s die je laten terugkijken op deze tijd?

Online zijn er genoeg mogelijkheden om iets passends te maken. Bepaalde services hebben sjablonen die je kunt gebruiken en bieden je de mogelijkheid om het fotoalbum automatisch te laten vullen. Alternatief is dat je zelf aan de slag gaat. Doordat je alle foto’s bij elkaar hebt gesorteerd, ben je hoe dan ook sneller klaar.

Hang een bijzondere foto op

Sommige foto’s zijn te mooi om weggestopt te worden op een telefoon, boekje of harde schijf. Die verdienen het om groots aan de muur te hangen. Misschien wil je wel een groot canvas doek met het hele gezin erop in de woonkamer of hal? Een leuk alternatief is om een collage te maken. Bijvoorbeeld met (pas)foto’s door de jaren heen of juist verschillende gebeurtenissen en familieleden bij elkaar.

Elke keer dat je dan naar de foto’s kijkt, krijg je een glimlach op je gezicht, omdat het je lievelingsmensen zijn.

Kortom, doe echt iets met je foto’s en laat ze niet liggen. Al die prachtige momenten gaan zo snel voorbij. Juist door er een mooie compilatie van te maken in de vorm van een fotoboek of collage, of door een prachtige foto op te hangen aan de muur, kan je altijd nagenieten van je foto’s. En tegenwoordig heb je echt niet meer nodig dan die goede mobiele telefoon en een scherp oog.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Peeradon payakpan – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven