Wanneer doe je spirituele sieraden cadeau?

Vind jij het ook fijn om een ander (of jezelf, dat mag natuurlijk altijd) blij te maken met een persoonlijk cadeau? Dan is een spiritueel sieraad misschien iets voor jou: sieraden met een diepere betekenis, bijvoorbeeld door de gebruikte edelsteen of het symbool. In dit artikel zetten we op een rij wanneer spirituele sieraden een passend cadeau zijn én mogen we twee lezers blij maken! Doe je mee?

4 momenten waarop je een spiritueel sieraad kan geven

Tijdens een jubileum

Als iemand een mooi jubileum viert, is het fijn om daar een blijvende herinnering aan te krijgen. Behalve foto’s is een sieraad heel mooi: elke keer dat je ernaar kijkt, denk je terug aan die ene speciale dag. Je kan denken aan een mooie ring voor je dochters achttiende verjaardag of een kettinkje dat symbool staat voor het gouden huwelijk van je ouders. Daarnaast is het binnen je relatie natuurlijk sowieso een mooi cadeau. Een ring is niet voor niets de meest gekozen bezegeling van een huwelijk. In het geval van een jubileum (X aantal jaar samen of getrouwd) kan je kiezen om een extra sieraad te gaan dragen met een diepere betekenis. Kijk naar de edelsteen die past bij hetgeen je wil zeggen of wat je de ander wenst, en stem daar je keus op af.

Als symbool voor een goede vriendschap

Weet je nog, die kettinkjes van vroeger die uit twee helften bestonden en die samen een hartje vormden? Zoiets kan je op latere leeftijd ook doen. Weliswaar zal je niet zo snel meer zo’n sieraad halen als toen, maar je kan natuurlijk wel allebei dezelfde armband dragen als teken van een levenslange vriendschap. Of een ketting met een speciale hanger.

Na overlijden van een dierbare

Het wegvallen van een dierbare laat vaak een grote wond achter bij de nabestaanden. Je kan iemand herdenken door een bepaald sieraad te gaan dragen ter nagedachtenis. Op die manier is iemand altijd bij je. Een ring of ketting is hier perfect voor. Deze kan je ook laten graveren met diens naam en geboortedatum. Dit geldt zeker ook als het een (stil geboren) kindje betreft: een sieraad met geboortesteen is dan prachtig symbolisch.

Als cadeautje aan jezelf

Vooral vrouwen vinden het soms lastig om zichzelf te omarmen. Dat is ook lastig, maar wel belangrijk: iedereen mag er zijn zoals ze is. Het geven van cadeaus aan jezelf kan ongemakkelijk voelen in het begin, maar is ook iets moois. Even stilstaan bij jezelf, trots ervaren over wat je bereikt hebt. Dat gevoel mag je jezelf echt gunnen. Een spiritueel sieraad is hier natuurlijk het meest passende cadeau voor.

Winnen!

Wie gun jij een prachtig sieraad met spirituele betekenis en waarom? Namens Zentana mag ik twee lezers blij maken met € 30,00 shoptegoed, te besteden in de webshop. Hoe je kans maakt?

  1. Laat in een reactie achter dat je meedoet en welk sieraad je zou willen kopen
  2. Gebruik een geldig e-mailadres

Op vrijdag 28 oktober krijgen beide winnaars persoonlijk bericht. Succes!

Op deze winactie zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing. Bij deelname ga je automatisch akkoord.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Marben – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

7 gedachten over “Wanneer doe je spirituele sieraden cadeau?

  1. Net even op de website gekeken, maar wat een mooie producten. Ik zou iets kiezen wat mij als hoogsensitief persoon zou versterken. Daar moet je even rustig de tijd voor nemen om iets wat goed voelt en passend is uit te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven