Wanneer een spirituele relatiecoach zinvol kan zijn

Als je relatie een beetje in het slop raakt en je weet niet goed meer welke kant je op moet, dan kan het raadzaam zijn een relatiecoach in te schakelen. Maar kies je nu voor een reguliere coach of een meer spirituele? In dit artikel vertellen we je meer over die laatste vorm van coaching en waarom het mogelijk ook bij jullie (situatie) past.

Wanneer is een spirituele relatiecoach een goede keus voor jullie?

Jullie persoonlijkheden botsen

Soms merk je aan alles dat je botst met je partner, maar je kan je vinger er niet op leggen. Door het antwoord te zoeken in de alternatieve hoek kan je soms verhelderende antwoorden krijgen. Heb je bijvoorbeeld al eens een geboortehoroscoop laten maken? Daarmee kan je zien welke eigenschappen typisch zijn voor jullie beiden en soms gelijk ontdekken waardoor het op een bepaald vlak even niet botert. Is de ander nogal autonoom en wil jij graag keuzevrijheid? Dan heb je daarvoor waarschijnlijk een prima manier gevonden om het te laten werken in het dagelijks leven, maar kan het juist weer botsen op het moment dat je gaat klussen. Maar soms is een daghoroscoop al genoeg om te zien waar het aan schort. Of je er nu in gelooft of niet – horoscopen bieden altijd een bepaalde vorm van inzicht in jezelf en jouw karakter waardoor je sterker voelt wat je nu precies wil.

Je loopt tegen een probleem op na een overlijden

Het overlijden van een dierbare kan flinke invloed hebben op je relatie. Zeker wanneer dit onverwacht gebeurd. Door op een spirituele manier te kijken naar het overlijden en samen weer op één lijn te komen, kan je een heftige gebeurtenis omzetten in iets van jullie samen. Ook kan het soms helpen om te horen hoe het met de overledene gaat of in elk geval het gevoel te krijgen dat hij of zij op een betere plek is.

Je kunt maar slecht voor jezelf zorgen

Eigenlijk is dit een probleem waar veel van ons regelmatig tegenaan lopen. Voor jezelf zorgen is soms nu eenmaal heel moeilijk. Zeker als het dagelijks leven gewoon veel van je vergt en je het belangrijk vindt al je verplichtingen na te komen. Maar waar komt dit vandaan? Kan je een duidelijke oorzaak aanwijzen? Of heb je geen idee? Juist door je antwoord in spiritualiteit te zoeken, krijg je vaak een verfrissende kijk op dingen. Een boek dat hierop aansluit is De kracht van empathie van Anita Moorjani, die ingaat op empathische gevoelens, liefde voor jezelf en leren hoe je steviger in je schoenen kunt staan op een meer spirituele manier. En als je beter voor jezelf kunt zorgen, kan je dat ook beer voor een ander!

Oud zeer belemmert je vandaag de dag

We hebben allemaal een spreekwoordelijke rugzak die we ons leven meedragen. Veel zaken kan je wel benoemen: het overlijden van een geliefde, een slechte relatie of misschien die ene heftige gebeurtenis uit je jeugd. Toch kan er ook oud zeer zijn dat invloed op je heeft. Zaken die je misschien niet meer herinnert, maar die wel meespelen bij de stappen die je vandaag de dag zet. Een spirituele coach kan je helpen inzichtelijk te krijgen wat jou belemmert. Op die manier kan je bepaalde problemen binnen je relatie ook makkelijker oplossen.

De reguliere zorg werkt niet voor jou/jullie

Misschien heb je al van alles geprobeerd, maar merk je dat je nog altijd tegen dezelfde zaken oploopt. Door je problemen eens van een andere, meer spirituele kant te bezien, krijg je wellicht ook nieuwe inzichten. Zo simpel is het soms.

Kortom, zoeken naar antwoorden aan de spirituele kant kan je inzichten opleveren die je op een andere manier nooit had kunnen ontdekken. Zoek jij weleens op deze manier naar antwoorden op de vragen die je hebt?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven