Walibi met kinderen: de leukste attracties

Wat was dat een goede vrijdag! Terwijl andere mensen aan het werk waren, mocht ik voor De Mamagids naar Walibi om de opening van het nieuwe familiegebied Speed Zone – Off Road bij te wonen. Dit gebied richt zich speciaal voor families met kinderen van 6 tot 12 jaar. Ik viel dus nog net in de doelgroep met mijn dochter van 11, al is ze nu al een doorgewinterde achtbaanliefhebber.

Dit artikel verscheen vorig jaar op De Mamagids, n.a.v. de opening van het nieuwe familiegebied. Dit jaar kreeg het W.A.B. Plaza een transformatie tot Play Ground, waarover later meer. Hiermee biedt het pretpark uit Biddinghuizen nog meer vermaak voor jong en oud.

Speed Zone – Off Road: wat is er te beleven?

Je vindt het nieuwe familiegebied in het themagedeelte Off-Road in Walibi. Voor de kenners onder ons: Dit is aan de linkerkant, voorbij de El Condor, als je richting Goliath loopt. Eigenlijk kun je het niet missen omdat Walibi een heel overzichtelijk park is met een paar looproutes. Het gebied is er dus speciaal voor families en heeft een achtbaan, draai-attractie en een speeltuintje met interactieve waterfontein. Verder vind je een terrasje, toiletten en een winkeltje met lekkers. Het gebied is rookvrij, wat natuurlijk heel fijn is!

nieuwe achtbaan kinderen walibi

Achtbaan Eat my Dust

Natuurlijk hebben we de nieuwe achtbaan – genaamd Eat My Dust – gelijk geprobeerd. Deze is helemaal in racethema (met bijbehorende geluiden). ‘Prima voor beginners op achtbaangebied’ oordeelde mijn dochter. Deze achtbaan gaat namelijk niet over de kop, niet heel hoog en niet heel snel. Wel krijg je wat versnellingen en g-krachten mee. Zo weet je snel genoeg of je toe bent aan de heftiger achtbanen, of het hierbij wilt laten. Eat My Dust is geschikt vanaf 90 cm.

Wind Seekers

Verder vind je in dit themagebied de Wind Seekers: een draaimolen met fietsjes, waarbij je zelf bepaalt hoe hoog je gaat. Hoe harder je trapt, hoe hoger je vliegt! Leuk voor de allerkleinsten, net als het speeltuintje. De interactieve waterfonteinen zijn een heerlijke bron van afkoeling op hete dagen, en superleuk om in te spelen. Wel zou ik dit voor het laatst bewaren óf schone kleding meenemen!

Walibi met jonge kinderen

Als je denkt aan Walibi, denk je er misschien niet aan om dit park met jonge kinderen te bezoeken. Walibi staat toch vooral bekend om de snelle achtbanen (de slogan is dan ook: #hardgaan). Toch kan je hier prima met het hele gezin naartoe. Je kunt bijvoorbeeld combineren: als de daredevils uit de familie in Goliath gaan, is dit nieuwe themagebied natuurlijk de ideale plek om te wachten met de jongere kinderen.

Maar er is meer. Eigenlijk vind je overal in het park leuke attracties voor de kleintjes. Botsautootjes, draaimolens en de Fun Zone, aan de rechterkant van het park, waar meer rustige attracties te vinden zijn. Een ander pluspunt vind ik dat het pretpark overzichtelijk is en de afstanden niet supergroot zijn. Je raakt elkaar daardoor niet zo snel kwijt!


speedzone achtbaan walibi holland

Vernieuwde Play Ground 2024

Afgelopen zaterdag, 30 maart, opende Walibi voor het nieuwe pretparkseizoen in 2024. Al sinds 2018 vernieuwt Walibi elk seizoen een gebied in het park. Dit keer was het de beurt aan W.A.B. Plaza, waar o.a. de zweefmolen Super Swing en achtbaan Speed of Sound staan. W.A.B. Plaza is nu de Play Ground: een plek waar kinderen en volwassenen heerlijk kunnen spelen. Je vindt hier speelgoed dat levensgroot is, zoals een tol, een brandweerspel en een waterboot. Verder kan je hier vanaf juni dit jaar eten bij Yummy Tummy (Grieks, Italiaans, Mexicaans en Aziatisch).

Van Eat my dust tot Goliath: we testten ze allemaal

Als gezegd is mijn dochter nu al fervent liefhebber van achtbanen. We gingen bijvoorbeeld al eens naar Europa-Park, Disneyland Parijs en Universal Studio’s in Orlando. Een dagje Walibi past dus perfect bij ons. We testten alle achtbanen nog eens.

Handige tip voor wie met grotere kinderen op pad gaat: neem de Single Riders rij. Je zit dan misschien niet naast elkaar in de attractie, maar slaat de lange wachtrij dan wel meteen over. Op die manier konden we alle achtbanen van Walibi binnen drie uur tijd doen.

Onze absolute favoriet is Untamed. We werden blij verrast door deze (voor ons nieuwe) houten achtbaan, met een lengte van meer dan een kilometer. Een houten achtbaan die over de kop gaat, dat hadden we nog niet meegemaakt. En wat gaat deze hard! Goliath blijft ook een topper, met een hoogte van 46 meter. Dochters nieuwe favoriet is echter Speed of Sound, waarin je eerst het parcours voorwaarts doet, maar daarna achteruit nog een keer. Loopings achteruit zijn aan mijn maag niet besteed, dus die sloeg ik even over.

Al met al hebben wij een heerlijke dag gehad in Walibi. In één dag kun je een heleboel doen in dit park, en het nieuwe themagedeelte voegt zeker iets toe voor gezinnen met jonge kinderen.

Walibi Holland ligt in Biddinghuizen. Voor actuele openingstijden en tickets kijk op Walibi.nl.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Uitgelichte afbeelding ©Robinotof – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Lisette

Ik ben Lisette, 35 jaar, moeder van drie kinderen. Op mijn blog www.lisetteschrijft.nl kun je meer informatie en ervaringsverhalen over hoogbegaafdheid vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven