Peuterbed aanschaffen: de checklist voor het ideale peuterbed

Zo rond de 24 maanden is jouw kind klaar voor de volgende stap: een peuterbed. Voor jou en je kind een grote verandering. De hoge bedhekjes zijn vervangen door lagere met een opening om eruit te stappen en er is een stuk meer ruimte om te liggen. Zijn jullie hier ook aan toe? Kijk dan voor mooie peuterbedden bij HBeds. Niet alleen een expert op het gebied van bedden, ook kiezen ze bij de productie voor zo duurzaam mogelijke keuzes. Slaapt toch een stuk lekkerder! Om te weten welk peuterbed bij jullie past, vind je hieronder een handige checklist!

De juiste grootte

Waar je ten eerste goed op let is of het peuterbed de juiste grootte heeft. Allereerst is het verstandig na te denken over de hoogte. Aangezien je peuter zijn bed zelfstandig in- en uit kan klimmen, is het bijvoorbeeld beter om te kiezen voor een lager bed. Zeker wanneer je nog een slaapzakje gebruikt. Daarnaast zijn ook de lengte en breedte van belang. Veel peuterbedden hebben de afmetingen 70 x 140 centimeter, maar sommige fabrikanten kiezen voor een lengte van 150 of zelf 160. Meet daarom vooraf in de kinderkamer of dit in jullie kamer past. Een alternatief is een meegroeibed dat, zoals de naam al zegt, met je kindje meegroeit.

Een leuke uitstraling

Wat ten tweede een belangrijk punt is bij het uitzoeken van een peuterbed is de uitstraling. Omdat een bedje vaak het middelpunt van de kamer is, is het belangrijk dat hij past bij de rest van de kamer. Dat kan zelfs in de vorm van een prinsen- of prinsessenbed, de vorm van een auto of iets met dino’s. Maar ook de kleur is natuurlijk van belang. In een meer neutrale kamer kan je ook kiezen voor een bedhuisje. Je kunt de balken versieren met mooie decoratie (maar: let op dat het veilig is en je kind er niet in verstrikt kan raken).

Veiligheid voorop 

Op het moment dat je de overstap maakt van ledikant naar peuterbed, krijgt je kind meer vrijheid. Zaken waar je dan extra op moet letten?

  • Stevige bedhekjes aan elke kant (of in elk geval aan de zijde waar geen muur is)
  • Een opening aan het voeteneinde
  • Snoeren van lichtjes of de lamp niet binnen handbereik
  • Zacht, dik tapijt naast het bed zodat áls je kindje onverhoopt uit bed rolt, hij in elk geval zacht landt
  • Stevig traphekje: mocht je kleintje onverhoopt zijn bed uitgaan, de deur openen en stiekem op avontuur willen, dan zijn ze toch beschermd.

Aan de hand van bovenstaande checklist kan je op zoek gaan naar het ideale peuterbed. Meet vooraf welke grootte jullie bed moet hebben (en: koop het op de groei), kies een bed dat qua uitstraling goed past bij de rest van de kinderkamer en houdt de veiligheid altijd in acht. Kies op dit vlak het liefst voor een gerenommeerde beddenspecialist die je kan adviseren, zodat je je kleintje met een gerust gevoel naar bed kan brengen.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Groud Picture – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven