Waarom je komende zomer een airco wil

Vorig jaar vielen de mussen van het dak. Niet alleen in de zomer, maar eigenlijk al sinds eind maart, begin april. Daarop besloten we een mobiele airco unit te kopen en het was zonder twijfel de beste zomerse aankoop ooit. Waarom je (nu nog) een verplaatsbare airco wil? In dit artikel geef ik je 5 redenen om direct te gaan shoppen.

5 redenen waarom je een mobiele airco wil

Klimaatverandering

Je kunt geloven wat je wil, maar de zomers zijn op papier heter dan ooit en de weersomstandigheden extremer dan pakweg tien tot twintig jaar geleden. Daarbij kan je het huis niet meer laten afkoelen door het raam ’s nachts open te zetten, want vaak is het dan nog steeds ruim boven de twintig graden. Een mobiele airco houdt de lucht in huis koeler, en dat is zeker een must wanneer je op de bovenverdieping(en) slaapt. Geen geplak, geen onmogelijke keuze tussen slapen met een dekbedovertrek (en extra warmte) of zonder (waardoor je net niet lekker ligt).

Werkt veel beter dan een ventilator

Het nadeel van het laten draaien van een ventilator tijdens een warme zomernacht, is dat je de warme lucht continu verspreidt. Echt afkoelen doet het daardoor niet. En gedoe met een plastic flesje met ijswater wil je gewoon niet om in een koelere kamer te kunnen liggen. Gemak dient de mens! Een mobiele airco zorgt voor koude lucht waar je vrijwel direct profijt van hebt.

Zuivere lucht

Een goede airconditioning zorgt niet alleen voor koele, maar ook voor zuivere lucht. Zeker wanneer je last hebt van hooikoorts is dit een belangrijk voordeel. Per slot van rekening maakt die allergie het doorgaans onmogelijk om écht goed te kunnen luchten, omdat je anders de hele dag en nacht loopt te niezen in huis. Met gezuiverde lucht hoef je je daar in elk geval niet druk om te maken en is je huis meteen weer lekker fris. Ook kunnen goede airco’s ontvochtigen en verwarmen. Dat laatste is natuurlijk ’s winters ideaal als je een ruimte hebt zonder verwarming.

Je voelt je aanzienlijk beter

Van warmte word je vaak een beetje lamlendig en lusteloos. De kinderen, het huishouden en je werk draaien echter gewoon door. Om te voorkomen dat je wegzakt in een eindeloze zomer waarbij je weinig anders doet dan vegeteren in het zwembadje van de kinderen en ijs eten, helpt het om het huis op een aangename temperatuur te krijgen. Je zit automatisch lekkerder in je vel en krijgt meer gedaan.

Energiekosten vallen enorm mee

Je moet een airco natuurlijk niet de hele dag laten loeien; als je hem bijvoorbeeld een aantal keer per dag even aanzet koelt het huis al voldoende af tot een aangename temperatuur. Denk aan een halfuurtje voor het slapen gaan, of even voordat je binnen wil gaan zitten.

Voordelig een mobiele airco kopen?

Zie je dankzij de vele aanbieders niet meer precies waar je nu een voordelige mobiele airco kunt kopen? Ga dan naar een vergelijkingssite waar je in een oogopslag duidelijkheid hebt. Knibble biedt je de mogelijkheid om in makkelijke taal gelijk te kunnen lezen wat de voor- en nadelen zijn van een bepaald (elektronisch) product, mét prijzen die up-to-date zijn en dus betrouwbaar. Dat maakt het natuurlijk een stuk leuker en makkelijker om een airco te kopen voor in huis!

Hebben jullie ook een (mobiele) airco unit in huis?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven