Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

7 redenen om alvast uit te kijken naar de herfst

Sommigen kan de zomer niet lang genoeg duren, maar zelf ben ik dol op onze Nederlandse seizoenen. Op een gegeven moment voel ik aan mijn lijf dat het verlangt naar het knusse van de herfst, om te gaan shoppen voor warme kleding en weer eens stamppot op tafel te zetten. Zeker na afgelopen zomer waarin we heerlijk konden genieten van de zon, dagen in het zwembad of op het strand en fijne feestjes. Ik ben er in elk geval klaar voor! En wel om deze 7 redenen.

7 redenen waarom ik uitkijk naar de herfst

Weer een beetje afkoelen

Even eerlijk, tenzij je een goede airco-unit hebt, was afgelopen zomer soms best afzien. Warmterecords werden verbroken, we kregen meerdere hittegolven voor ons kiezen en op het hoogtepunt was het ruim 37 graden. Allemaal leuk, maar die hitte trekt ook in je huis en het duurt best wel even voor alles weer is afgekoeld. De koudere maanden zijn dus meer dan welkom. Lekker slapen met het raam open en dan écht frisse lucht naar binnen voelen stromen, af en toe een regenbuitje, maar nog niet zo koud als in de winter. Ik ben er klaar voor!

Knusse sfeer in huis

’s Zomers zit je toch vooral buiten in de tuin, in je badje of ergens op vakantie. Ook heerlijk, maar niet echt een reden om van alles te gaan versieren in huis. In de herfst is dat toch een stuk leuker. Ga een middag knutselen met je kind in herfstthema en maak een gezellige herfsttafel, hang in oktober enge Halloween knutsels op en zet weer kaarsjes neer. En wat dacht je ook van verwarmende kopjes thee onder een dekentje terwijl de regen tegen de ruiten klettert? Warme sokken aan je voeten. Die heerlijke douche nadat je een rondje hebt gewandeld door de kou. Spelletjes doen met het gezin terwijl het buiten al donker is. Ja, ook dit zijn redenen waarom ik het zo fijn vind in de herfst.

Lekker naar buiten

Nee, misschien is het niet echt een heel lekker vooruitzicht om straks weer door de regen heen te ploegen en je op de fiets tegen de wind in te buffelen, maar denk eens aan hoeveel leuker buitenspelen is in de herfst! En wat dacht je van boswandelingen maken tussen de prachtige bontgekleurde bomen, het verzamelen van allerlei herfstschatten en, als je geluk hebt, het zien van bijzondere vogels en andere diersoorten tussen de takken.

Feestelijke periode

De herfst is een van de feestelijkste periodes van het jaar: Halloween, Sint-Maarten, Sinterklaas, advent. En dat betekent dus ook lekker snoepen, knutselen, afspreken met familie en samen genieten. Tijdens de jaarfeesten in de herfst haal je het licht naar binnen: door middel van kaarsen, goed te doen en stil te staan bij zelfontwikkeling. Er is in onze cultuur eigenlijk geen ander moment waarop je zoveel te vieren hebt.

Een goede reden om stamppot te maken

Niks smaakt zo lekker als een goede stamppot terwijl het buiten al donker is toch? En wat dacht je van deze heerlijke herfstige soepen? Of een heerlijk stuk appeltaart met warme chocolademelk en een lekkere toef slagroom, stoofvlees, rode wijn… Krijg je ook al trek?

Shoppen!

Daar word je toch blij van? Een fijne trend voor herfst en winter 2022/2023 is dat jassen lekker lang en warm zijn. Zelfs bivakmutsen schijnen weer terug te komen. Dus koud? Nee, verre van! Komende herfst kan je lekker buiten wandelen en ervan genieten.

Herfstschoonmaak

Naast poetsen in het voorjaar is een grote herfstschoonmaak ook heerlijk. Eigenlijk een cadeautje aan jezelf. Ga een weekend hard aan de slag met het hele gezin en je voelt je daarna als herboren. Oude troep eruit, misschien plek maken in de grote berg speelgoed van je kinderen – met oog op komende feestdagen, spullen die deze zomer nog leuk waren maar volgend jaar niet meer. Winterdekbedden naar beneden, zomerspullen naar boven. Ooit vond ik het onzin, maar inmiddels ben ik om. Het geeft zoveel rust in huis. Heerlijk!

Ben jij ook al helemaal enthousiast als je denkt aan de herfst? Wat is jouw favoriete moment?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids