Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Waarom een trampoline zo goed is voor kinderen

Je ziet steeds vaker trampolines in achtertuinen staan, in allerlei formaten. Maar waarom zijn ze nou precies zo populair? In dit artikel lees je alles over de (gezondheids)voordelen van een trampoline voor je kind.

De voordelen van een trampoline in de tuin

Ze bewegen meer

Omdat trampolines echt razend populair buitenspeelgoed zijn, springen kinderen ongemerkt minstens een halfuur tot een uur achter elkaar. Zo komen ze wel aan die beweging! Zeker tijdens de warmere dagen kunnen ze zich heerlijk uitleven in de tuin. Ook wanneer ze nog eigenlijk te jong zijn om alleen buiten te spelen.

Springen is goed voor je lijf

Wist je dat bewegen (en dus ook springen) leidt tot sterkere botten? Je houdt je lijf soepel, sterk en steviger. Voor kinderen die nog in de groei zijn is dat natuurlijk hartstikke belangrijk. En voor jezelf misschien ook meteen een mooie reden om lekker een rondje mee te springen!

Beweging zorgt voor meer energie

Zeker wanneer je kind eigenlijk doller is op zijn tablet (of boeken) dan op buitenspelen, merk je vaak dat het energiepeil lager ligt. Om die reden is het natuurlijk slim om juist het naar buiten gaan te stimuleren. Op die manier doen ze meer vitamine D op, zijn ze lekker in beweging en krijgen energie.

Uitdagend

Voor kinderen is buitenspelen ook goed om hun grenzen te leren verleggen. Dat kan prima op een trampoline. Waar ze vaak beginnen met eenvoudig op en neer springen, zal je na verloop van tijd zien dat ze trucjes gaan oefenen. Ze durven steeds iets verder te gaan en ontdekken daarmee dat ze meer konden dan ze vooraf misschien dachten. Een mooie les voor later! Daarbij stimuleert het de ontwikkeling van de grove motoriek.

Een trampoline blijft lang leuk

Door te investeren in buitenspeelgoed als een trampoline, investeer je in de lange termijn. Het blijft namelijk leuk voor verschillende leeftijden: zowel jonge kinderen als op oudere leeftijd genieten van het springen. Kies je voor een wat groter model, zoals een salta trampoline, dan kunnen ze er lang van genieten.

Hebben jullie een trampoline in de achtertuin?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids