Shampoo zonder microplastics: een bewuste keuze

Als moeder wil je het beste voor je kind en voor het milieu. Duurzame en verantwoorde producten worden daarom steeds populairder. Een product dat je dagelijks gebruikt, is shampoo. Maar wist je dat veel shampoos microplastics bevatten? Gelukkig zijn er steeds meer zonder microplastics verkrijgbaar. In deze blog lees je waarom het belangrijk is om te kiezen voor shampoo zonder microplastics en welke alternatieven er zijn.

Wat zijn microplastics nou precies?

Microplastics zijn kleine deeltjes plastic die in veel cosmetische producten worden gebruikt. Het gaat hierbij om deeltjes kleiner dan 5 millimeter. De microplastics in shampoo hebben verschillende functies, zoals het creëren van een schuimende werking, het binden van vocht en het exfoliëren van de hoofdhuid. Helaas hebben microplastics ook nadelige gevolgen. Ze komen via het doucheputje in het milieu terecht en kunnen zo schade toebrengen aan het ecosysteem en de biodiversiteit.

Waarom kiezen voor shampoo zonder microplastics?

Het gebruik van shampoo zonder microplastics heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het beter voor het milieu. Door te kiezen voor een shampoo zonder microplastics draag je bij aan het verminderen van plasticvervuiling in de natuur. Ten tweede is het beter voor je gezondheid. Microplastics kunnen schadelijk zijn voor je huid en kunnen allergische reacties veroorzaken. Ten slotte is het beter voor je haar. Shampoos zonder microplastics zijn vaak zachter en minder agressief voor je haar en hoofdhuid. Deze zijn ook beter voor wie krullend haar heeft.

Welke alternatieven zijn er voor shampoo met microplastics?

Gelukkig zijn er steeds meer alternatieven voor shampoo met microplastics. Kies bijvoorbeeld voor shampoo bars of shampoo in een recyclebare verpakking. Ook zijn er merken die gebruik maken van natuurlijke ingrediënten, zoals citroenzuur of maïsmeel, in plaats van microplastics. Let bij het kopen van shampoo zonder microplastics op keurmerken, zoals het COSMOS-keurmerk, om er zeker van te zijn dat het product voldoet aan duurzame en milieuvriendelijke standaarden.

Wat is goed om te weten over de purehealthstore.nl?

Voor wie zijn gezondheids- en wellness reis wil verbeteren, is purehealthstore.nl de perfecte bestemming. De online winkel biedt een breed scala aan natuurlijke verzorgingsproducten. Van gezichtsverzorgin en lichaamsverzorging tot haar en mondverzorging. Wat purehealthstore.nl onderscheidt, is zijn inzet om alleen hoogwaardige en volledig natuurlijke producten aan te bieden die afkomstig zijn van gerenommeerde leveranciers.

Wat zijn populaire producten bij de purehealthstore.nl?

Als je op zoek bent naar verzorgingsproducten van hoge kwaliteit, dan is purehealthstore.nl zeker een bezoek waard. Deze online winkel biedt een reeks van producten aan die zowel puur als effectief zijn. Van gezichtsmaskers tot natuurlijke deodorants, purehealthstore.nl heeft voor iedereen wat wils die op zoek is naar producten die vrij zijn van schadelijke chemicaliën en additieven.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Aquarius Studio – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven