Press "Enter" to skip to content

Waarom kinderen zo dol zijn op Schleich paarden

De speelgoedpaarden van Schleich zijn al jaren lang favoriet bij een grote groep verzamelaars. Op social media zijn veel amateurfotografen druk met het laten zien van hun mooiste paardjes. Er zijn meisjes die zelf zadels, paardendekens en andere accessoires maken, kunstenaars die de modelpaarden over schilderen en vooral heel veel Schleich fans!

De band tussen mens en paard

De relatie tussen mens en paard is altijd al bijzonder geweest. Er is geen dier dat de mensheid zo beïnvloed heeft als het paard. De samenwerking tussen mens en paard is zo succesvol geweest, omdat paarden van nature zeer sociaal zijn. Het paard heeft de mens altijd gedient, ondanks zijn kracht en massa. In veel gevallen is het paard enkel een hulp middel geweest om mensen te helpen. Maar de band tussen mens en paard gaat verder dan dat. Door de sociale aard van paarden kunnen de dieren een sociale relatie aangaan met mensen. Anders gezegd kan je met een paard een vertouwingsband creeëren. Dit is zeer speciaal voor diersoorten onderling.

De paarden van Schleich

Schleich bestaat inmiddels 85 jaar. Het Duitse merk maakt dierfiguren, dinosaurussen, fantasie wezens en smurfen. Je kunt de speelfiguren in bijna elke speelgoed winkel vinden. De figuren zijn van stevig kunststof gemaakt, hierdoor gaat het speelgoed jaren mee. De paarden collectie van Schleich is een erg mooie serie en wordt de Horse Club genoemd. Wat deze serie zo speciaal maakt zijn de details en afwerking. Elk paard lijkt levensecht, de hoeven zijn nauwkeurig gevormd, de manen en de vacht hebben een fijne structuur. Zelfs de neus van sommige paarden lijkt te glimmen. Niet gek ook dat de speelgoed paarden zo populair zijn geworden. Door de tientallen rassen die beschikbaar zijn is er een grote variatie aan paarden. Elk paardenras is ziet er weer anders uit en heeft zijn eigen uitstraling, zo zijn er dressuur paarden, pony´s maar ook gespierde trekpaarden.

Schleich Horse Club

Naast de losse paarden zijn er ook complete maneges, stallen, paardentrailers, ruiters en accessoires van Schleich. Er zijn dus genoeg producten om je hobby mee uit te breiden. Deze speelgoed serie is natuurlijk bij meisjes het meest favoriet. En ideaal voor ieder meisje die wel paarden wilt houden, maar even geen echte boerderij of stal beschikbaar heeft. De Schleich paarden zijn ontzettend leuk voor kinderen, paardenliefhebbers en verzamelaars. Ik ben in ieder geval al fan. Kijk op www.schleich-paarden.nl voor een compleet overzicht van de Schleich paarden.

Dit artikel is geschreven door Bram Stuijfbergen, eigenaar van Diermodel.nl – dé website voor prachtige, duurzame speelgoeddieren (inclusief Schleich paarden)

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding, Ph_Valery – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© De Mamagids