Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

7 redenen om alleen op reis te gaan met je tiener

Helemaal alleen met je tiener op reis? Afgelopen meivakantie gingen we samen op roadtrip en ik kwam terug met het gevoel dit veel vaker te willen doen. Het is namelijk zo anders dan met jongere kinderen! Twijfel je nog? Dan geef ik je 7 redenen om ook je koffer te pakken voor een weekendtrip of weekje weg met je puber!

Waarom reizen met je tiener samen zo leuk is

Je ziet elkaar eindelijk weer even echt

In het dagelijks leven spelen vriendinnen een steeds belangrijker rol. Dat is hartstikke gezellig en begrijpelijk, maar gaat ook ten koste van de tijd die je normaal samen zou doorbrengen. Wanneer je met zijn tweeën weg bent, zeker als je een rit van 650 kilometer aflegt, kan je niet anders dan echt praten met elkaar. Dat is zo waardevol!

Het moment om nieuwe herinneringen te maken

Met een klein kind loop je even naar de speeltuin of ga je fietsend richting de kinderboerderij. Een tiener doe je daar natuurlijk veel minder plezier mee. Herinneringen maak je op een nieuwe manier: bijvoorbeeld door samen op reis te gaan.

Je bent echt op elkaar aangewezen

Nu hadden June en ik al een paar jaar ervaring, maar dat is inmiddels ook alweer ruim vijf jaar geleden. Tijdens een lange rit komen alle emoties voorbij. Van prikkelbaarheid, omdat je al uren rijdt, tot gieren van de lach en de echte diepe gesprekken. Dat versterkt je band enorm.

Met een tiener ben je veel flexibeler

Dat merkten we natuurlijk sowieso in Europa-Park. We gingen allerlei achtbanen af en we hoefden nergens te meten of ze erin mocht, omdat ze overal lang genoeg voor is. Dat maakt je bewegingsvrijheid zoveel groter. Dat geldt ook voor andere bestemmingen: je hoeft niet alleen te beslissen wat je gaat doen, maar kunt in goed overleg samen kijken waar je heen gaat.

Je tiener is zelfstandig (en dat is heel handig op reis)

Hoewel ik de leeftijden van onze jongste dochters ook zijn charme vind hebben, is die zelfstandigheid op reis wel een uitkomst. Dat begint al bij het inpakken: ze maken zelf een lijst met spullen die je meeneemt op reis. Je hoeft niet om de haverklap te informeren of ze écht niet hoeven te plassen, want dat geven ze zelf wel aan. Op het moment dat we een informatiemiddag hadden, kon ze samen met haar vrienden alleen door het pretpark wandelen. En sta je in een rij, dan hoef je niet om de vijf seconden te vertellen hoelang het precies duurt en waarom de mensen voor je niet doorlopen. Ideaal!

Je kan nog eens een wijntje blijven drinken in de avond

Terwijl we nog even bleven hangen en de kinderen buiten hun gang gingen, besefte ik hoe anders het zou zijn geweest wanneer we Rose en May hadden meegenomen. Dan moet je gewoon op een bepaalde tijd naar huis, anders zijn ze niet meer te doen. En tegen de tijd dat ze goed en wel slapen, is de kans ook groot dat je zelf geen zin meer hebt om nog voor je stacaravan/blokhut/tent te gaan zitten. Met grotere kinderen is dat heel anders. Die gaan gewoon mee met je en spelen in de speeltuin of kletsen gezellig mee aan tafel. Echt heel fijn!

Uit eten gaan is een stuk makkelijker

Met je tiener in het restaurant is zo anders dan met jongere kinderen. Ik hoef haar niks te kleuren te geven, want ze kan meepraten en rustig wachten tot het eten er is. Al deden we afgelopen trip wel veel kaartspelletjes met de tieners, maar dat was voor de gezelligheid.

Welke voordelen lijken jou het fijnst tijdens een (korte) vakantie met je tiener?

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids