Wat zijn de voordelen van een Kérastase shampoo?

Een mooi glanzend en stevig kapsel begint bij de gezondheid van je haar. Naast een regelmatige kappersbeurt, het liefst elke drie tot zes maanden, zijn ook de verzorgingsproducten van groot belang. Een populair haarmerk dat je misschien wel van naam kent is Kérastase. Maar waarom zijn de producten van Kérastase zo populair en waarom wil je een Kérastase shampoo in je badkamerkastje hebben staan? We leggen het je allemaal uit in dit artikel.

Wat is Kérastase eigenlijk?

Kérastase is een merknaam. Deze Franse lijn, onderdeel van het bekende L’Oréal Paris, richt zich speciaal op haarverzorging en doet wetenschappelijk onderzoek om hun producten te verbeteren. Dat maakt het merk anders dan veel vergelijkbare producten. Om die reden kan je het niet zomaar in de drogisterij kopen, maar haal je het bij de kapper of online speciaalzaken.

Twijfel je wat voor jou de beste soort shampoo en/of conditioner is? Laat je dan adviseren door een specialist. Geef daarbij ook altijd door of je eventueel je haar hebt gekleurd. Voor de verzorging van geverfd haar heb je immers andere verzorgingsproducten nodig dan wanneer je haren hun natuurlijke kleur hebben.

De voordelen van een goede Kérastase shampoo

Voor elk haartype een andere shampoo

Wie bekend is met de Curly Girl methode weet hoeveel verschillende soorten krullen er zijn, die allemaal een specifieke manier van verzorgen nodig hebben. Dat geldt ook voor sluik haar. Je kan immers dik haar hebben, sluik en/of futloos, vet, droog of poreus. Door goed te onderzoeken onder welk type jouw haar valt, kan je gemakkelijk een Kérastase shampoo vinden die jouw haartype optimaal ondersteunt.

Kérastase doet wetenschappelijk onderzoek

Dat betekent voor jou als consument van Kérastase vooral dat je met de aankoop van hun producten niet alleen een shampoo in handen hebt die zijn werk doet, maar bovendien dat deze zijn gemaakt op basis van de nieuwste kennis over haarverzorging. Daarnaast werkt Kérastase voor de ontwikkeling van de producten nauw samen met de beste kappers en hair artists uit het vak om nog betere shampoos en andere verzorgingsproducten neer te zetten. Een fijne gedachte, want zo heb je de beste producten in handen.

Luxe verzorging

Je haar krijgt veel te verduren op een dag. Luchtvervuiling, spugende baby’s of peuters met modderhanden, regenbuien… Gun jezelf een luxe haarbehandeling alsof je bij de kapper zit. Geen troep waar je liters van moet gebruiken voor het eindelijk een beetje doet wat je wil, maar gewoon een klein beetje shampoo met maximaal resultaat.

Goedkoop is vaak duurkoop

Doorgaans zijn goedkopere shampoos minder goed voor je haar. Zeker in het geval van Kérastase, waar voor het lanceren van een product natuurlijk jaren aan onderzoek en feedback van haarspecialisten voorafgaan, zal je al snel merken dat je met een minder grote hoeveelheid van het product een maximaal resultaat kunt bereiken voor je kapsel. Je haren zien er met de juiste shampoo nu eenmaal gezonder uit, omdat ze dat ook zijn.

Positieve feedback van klanten

Als bovenstaande je nog niet overtuigt, dan waarschijnlijk de ervaringen van klanten wel. In 2020 beoordeelden klanten Kérastase met een 8,1. Dat is een prachtig cijfer dat overduidelijk laat zien hoe tevreden consumenten zijn met deze producten.

Koop altijd een conditioner uit dezelfde lijn als de shampoo

Veel mensen gebruiken naast shampoo ook een conditioner. Dat is goed voor je haar, omdat het je haar voedt en zachter maakt. In de winter voorkomt het bovendien pluizig en statisch haar. Waar je op moet letten is dat je een conditioner koopt uit dezelfde lijn als je shampoo. Deze zijn namelijk exact op elkaar afgestemd voor een nog mooier en gezonder resultaat. Ook Kérastase heeft verschillende soorten crèmespoeling die passen bij de diverse shampoos uit hun aanbod. Gun het jezelf en je haar!

Kende jij het merk Kérastase al? Gebruik je het zelf voor je haar? Laat het ons weten in de reacties.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

3 gedachten over “Wat zijn de voordelen van een Kérastase shampoo?

  1. Ik heb het merk Kerastase in huis via een tip van de kapper. Niet in de vorm van shampoo, ik heb de haarmasker. Het kost wel wat maar ik kan niet meer zonder.

  2. Ja, ik ken dit merk zeker wel. Het is ook handig omdat het overal te koop is. Maar ik heb me narigheid toch maar tot zo’n dure kappershampoo bekeerd. Olaplex heet het.

  3. Ik gebruik Kérastase niet maar ken het wel. Ik ben zo’n hele trouwe gebruiker die dan 10 jaar lang hetzelfde merk gebruikt. Ben het met je eens dat goedkoop vaak duurkoop is met dit soort producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven