Kamperen bij de boer? Dat wil je komend jaar!

Wanneer je denkt aan de vakanties van volgend jaar is kamperen bij de boer misschien niet het eerst waar je aan denkt. Zonde! Want wist je dat het voor kinderen heerlijk is om een paar nachtjes te blijven slapen op het erf? Van dagen zonder tablets tot eindeloos genieten – we geven je 7 redenen om komend jaar eens te gaan kamperen bij de boer!

Waarom je wil kamperen bij de boer?

Hele dagen spelen

Wie een kindvriendelijke vakantie in Nederland zoekt, mag zeker overwegen om te gaan voor glamping bij de boer. Op het erf is er namelijk van alles te doen. Je kinderen kunnen de dieren verzorgen, maar ook spelletjes spelen of lekker buiten ravotten. Bij een organisatie als FarmCamps ben je namelijk verzekerd van alle gemakken die je nodig hebt, zodat je kinderen niet eens meer behoefte hebben aan hun tablet of telefoon. En dat is maar goed ook: er valt zoveel te beleven!

Glamping

Voor wie denkt dat kamperen gelijk staat aan creperen, kan opgelucht ademhalen. Tijdens een weekendje kamperen bij de boer is je lodge- of safaritent namelijk van alle gemakken voorzien. Denk aan warm water, gasfornuis, eigen sanitair en elektriciteit. Daarnaast is elke plek even knus ingericht waardoor je écht dat vakantiegevoel krijgt. Sommige plekken hebben zelfs een ‘hooizolder’ voor de grotere kinderen. Hoe geweldig is dat? En is het echt slecht weer tijdens het weekend dat jullie zouden gaan kamperen? Dan biedt FarmCamps de Fijn Weer Garantie. Aanrader!

Kamperen bij de boer is gezond

Hoe hard we ons best doen, buiten scharrelen en spelen tot de zon ondergaat doen we thuis misschien toch niet zo vaak als we zouden willen. Bij de boer start het buitenleven echter voor je deur. Dat betekent dus hele dagen heerlijk in de buitenlucht zijn zonder dat je er moeite voor hoeft te doen. En dat is extra mooi, want buitenspelen is naast enorm gezond voor je kinderen ook heel goed voor de motorische ontwikkeling.

Educatief weekendje weg

Hoewel educatie niet per se het doel is van je weekendje weg, is het wel mooi meegenomen dat je kinderen hier automatisch van alles leren over het leven op de boerderij. Tijdens het kamperen op de boerderij mogen je kinderen namelijk ook zorgen voor de dieren of misschien lekker spelen in de hooischuur. Daarnaast krijgen ze een BoerenPaspoort waarmee ze toffe opdrachten kunnen uitvoeren. Na afloop kunnen de kinderen een BoerenKnechtDiploma verdienen.

voordelen van kamperen bij de boer
©Evgeniy Pavlovski – Shutterstock

Relaxte vakantie

Als je een weekendje weggaat of zelfs een week wil je niet continu overal bovenop zitten en kijken naar elke koprol die ze maken – eerlijk is eerlijk. Een beetje tijd voor jezelf is simpelweg ook fijn. Als je gaat kamperen bij de boer krijg je die tijd. Nadat je een fijne wandeling hebt gemaakt over het erf en de kinderen van alles hebben ondernomen, is het tijd om lekker te gaan spelen of voor een dutje in de tent. Hét moment voor jou om je e-reader erbij te pakken of gewoon even heerlijk mee te slapen.

Voordelig

Hoewel je echt op een fantastische plek verblijft, is de prijs helemaal niet zo hoog voor een weekendje weg met je gezin. En dat is fijn! Het moet uiteindelijk toch ook gewoon leuk en betaalbaar blijven om erop uit te gaan?

Je komt terug met de mooiste verhalen

De beste vakanties herinner je als je volwassen bent nog steeds. Het zijn de momenten waarop je tot laat in de avond mocht buitenspelen, waarop jullie spontaan gingen barbecueën met je kampeerburen, de heerlijke knuffels met je lievelingsalpaca, het ritje op de pony’s, die fantastische speelschuur en ga zo maar door. Tot aan de spelletjes terwijl buiten een buitje valt aan toe. Gun het je kinderen én jezelf. Even een weekendje offline en genieten van begin tot eind.

Heb jij weleens gekampeerd bij de boer? Of zou je het wel graag willen? Laat het ons weten in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Studio 1One – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven