Waarom de juiste lingerie zo belangrijk is

Het is wellicht niet het meest geliefde onderdeel van een goede shopsessie, maar minstens zo belangrijk als wat je eroverheen draagt. Goede lingerie is de basis van een mooie outfit en hoe je je voelt. In dit artikel vind je daarom de belangrijkste redenen om hierin te investeren en waar je op kunt letten bij het shoppen van lingerie (al geldt dat natuurlijk ook voor nieuwe bikini’s voor dames).

Lingerie en bikini’s: waarom de juiste maat en pasvorm belangrijk is

De juiste ondersteuning

Goede lingerie ondersteunt en accentueert je pluspunten – zowel letterlijk als figuurlijk. Zeker wanneer je een grotere cupmaat hebt, is het belangrijk dat je meer steun krijgt om rugklachten te voorkomen. Bij kleinere borsten wil je vaak wat meer decolleté en is het handig als je bh daarop inspeelt. Omdat geen lichaam hetzelfde is, kan het slim zijn eens langs te lopen in een goede lingeriezaak. Ze kunnen hier je maten meten en adviseren welk type het best bij jou past.

Meer zelfvertrouwen

Stel je voor dat je een smashing outfit draagt, je make-up en je kapsel zitten perfect, maar je draagt een lubberende onderbroek met gaten die je eigenlijk al maanden geleden had moeten weggooien. Stel je datzelfde voor met een mooi setje dat bij elkaar past en waarin je je op en top vrouwelijk voelt.

Meer hoeven we niet te zeggen toch? Lingerie speelt een belangrijke rol in hoe je je voelt. Het dragen van het juiste setje geeft meer zelfvertrouwen, laat je je sexy en verleidelijk voelen en steviger in je schoenen staan. Het is de basis van je outfit en tegelijkertijd de kers op de taart.

Stevigere borsten

De kans op hangende borsten is groter wanneer je de verkeerde maat draagt. Besteed dus zorg en aandacht aan het kopen van de juiste lingerie. Liever net iets meer besteden aan een passend setje dan genoegen nemen met iets dat eigenlijk helemaal niet lekker zit en al helemaal niets doet voor je lijf.

Welke lingerie kies je bij welk figuur?

Ieder figuur heeft zo zijn eigen verhoudingen en dus ook andere punten waar je de nadruk op wil leggen. Hoe? Lees hieronder bij jouw figuur welke lingerie daarbij past.

Appelvormig lichaam

Vrouwen met een appelvormig lichaam hebben vaak een volle buste en slankere benen. Het dragen van bh’s met goede ondersteuning en slips met een hogere taille kan het figuur in balans brengen.

Peerfiguur

Vrouwen met een peerfiguur hebben bredere heupen en dijen in vergelijking met hun bovenlichaam. Het dragen van een bh met opvallende details en slipjes met een lage taille kan de aandacht vestigen op het bovenlichaam.

Zandloperfiguur

Vrouwen met een zandloperfiguur hebben evenwichtige proporties met een smalle taille. Ze kunnen bijna elke stijl van lingerie dragen en hun natuurlijke rondingen benadrukken.

Rechthoekig figuur

Vrouwen met een rechthoekig figuur hebben weinig uitgesproken rondingen. Bh’s en slipjes met details zoals kant en ruches kunnen de illusie van rondingen creëren.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©AbElena – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven