5 redenen waarom je een Nintendo Switch wil hebben

Sinds vorig jaar heeft onze oudste dochter een Nintendo Switch. En daar geniet inmiddels het hele gezin van mee. Waar ik eerst nog enigszins sceptisch was (hoe lang blijven dingen immers leuk), ben ik inmiddels om. Deze spelcomputer is je geld namelijk meer dan waard en nog eens hartstikke gebruikersvriendelijk ook. Lees snel verder waarom jij ook een Switch wil hebben!

Online gamen nog makkelijker met eShop gamecard

Vroeger ging je naar zaken als Free Record Shop om nieuwe games te kopen. Afgelopen jaren is dat gelukkig een stuk makkelijker geworden. Via de Nintendo eShop laad je tegoed op en daarmee koop je een spel, dat download je en het staat op je Switch. Kind kan de was doen.

Is ook leuk om cadeau te doen trouwens. Zeker tieners, die vaak toch niet echt goed meer weten wat ze nu willen hebben (behalve geld), kan je heel blij maken met tegoed. Wij gaven ons nichtje vorig jaar een Nintendo kaart 15 en voor de oudste hebben we ooit 50 euro opgeladen. Al moet ik heel eerlijk toegeven dat dit laatste eigenbelang was: ik wilde heel graag Mario 3D spelen, jeugdsentiment.

Waarom is de Nintendo Switch zo populair?

Kan overal mee naartoe

Of je nu langere tijd in de auto zit met de kinderen of ze misschien eventjes moeten wachten op hun avondeten na een veel te lange dag – de Nintendo Switch kan overal mee naartoe. En dat is dan misschien niet altijd pedagogisch verantwoord, maar soms wel je redding. Daarnaast is het ook leuk als hun vriendinnen ook een Switch hebben en ze op die manier samen kunnen spelen.

Mooie graphics

Zeker voor een game console die in eerste instantie ook bedoeld is als kleiner scherm om spelletjes op te spelen, zijn de graphics nog altijd mooi wanneer je hem aansluit op de televisie.

Multiplayer

De spellen van Nintendo (Switch) zijn vaak ook heel geschikt om samen te spelen. Als je maar genoeg Joy-Cons hebt! En, maar dat is persoonlijk, die zijn er in verschillende leuke kleuren, zodat je ze makkelijk uit elkaar kunt houden als je met een groep speelt.

Kindvriendelijke spelletjes

En dat geldt niet voor alle game consoles. Switch richt zich op gezinnen, waardoor de keuze in familievriendelijke computerspellen veel ruimer is. Denk aan de meeste Mario spellen (party, 3D world, kart), Just Dance en natuurlijk Animal Crossing: New Horizons. Ook Big Brain Academy is erg leuk om met het gezin te doen.

Aanraders voor de Switch?

Hieronder staan de spellen die wij hebben. Lijst wordt af en toe aangevuld als we nieuwe spellen hebben.

Big Brain Academy

Knappe koppen is een spel waarbij iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau. Het leuke is dat we daardoor in ons gezin (met kinderen in verschillende leeftijden) gewoon tegen elkaar kunnen strijden, zonder dat het oneerlijk wordt. Daarnaast kan je ook in je eentje oefenen. We hebben dit spel nu al een ruim halfjaar en het verveelt niet.

Mario Kart Deluxe

Een van de bekendere spellen en niet voor niks. Je hebt verschillende werelden die je kan uitspelen, op diverse niveaus, je kan het alleen oefenen of tegen elkaar strijden. Dit is gegarandeerd leuk om op een druilerige zondagmiddag te doen of tijdens een feestje met vriendinnen.

Mario 3D World

Mijn persoonlijke favoriet is 3D World. Ik ben dan wel zo perfectionistisch dat ik overal de drie sterren wil vinden én de gouden vlag bovenaan, maar ook dit is echt een aanrader. Ook om samen te doen, al zijn onze zes- en zevenjarige dochter daar net iets te jong voor.

Just Dance

Met kinderen in huis moet je Just Dance wel hebben! Het is gelijk een goede work-out, want je moet lekker dansen om de volgende levels vrij te spelen. Ze doen dit bij ons ook vaak op school (via YouTube), dus dat maakt het laagdrempeliger om te spelen.

Animal Crossing

De charme van dit soort spellen is natuurlijk dat je je eigen wereld kan creëren. Het concept is al langere tijd populair (denk aan Sims, maar ook Farmville en HayDay), maar krijgt binnen Animal Crossing een heel eigen vorm. Het is een heel lief, leuk spel en geschikt vanaf jonge leeftijd. Hier vinden ze het in elk geval geweldig.

Hebben jullie ook een Nintendo Switch? Wat is jouw favoriete spel?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (39) is moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven