Waarom je moet investeren in een goede kapper

Als je een gezonde en verzorgde coupe wil, is een goede kapper een must. Alleen al om die reden is een goede kapper je investering waard, maar er is nog meer. In dit artikel gaan we dieper in op waarom je haar (zeker als je krullen hebt) een goede kapper waard is én hoe je er eentje vindt.

Waarom een goede kapper je investering waard is

Een goede kapper is gespecialiseerd

Zeker als je krullen hebt, is het belangrijk dat je kapper weet waar hij of zij mee bezig is. Een goede kapper maakt echt het verschil tussen gezond of droog haar. Iemand die van haar eigen probleem een oplossing maakte, is de Amsterdamse Vanessa van der Roest – die inmiddels een salon heeft met krullen als specialisme. Zij weet als geen ander waar je tegenaan kunt lopen met een krullencoupe, waardoor je hier in veilige handen bent. Dit zou overigens moeten gelden voor elke kapper. Voor een specialisatie betaal je soms iets meer, maar dat betaalt zich wel weer uit in gezonde lokken.

Bij de betere kapper krijg je persoonlijk advies

Hoe moet je je haren verzorgen? Welke producten passen daarbij? En, in het geval van een prachtige bos krullen, heb je meer hydratatie nodig of vooral voeding? Hoe vaak moet je je haren wassen? Dit soort zaken zijn belangrijk om jezelf een goede haarroutine aan te leren. Bovendien: hoewel de producten bij de kapper vaak iets duurder zijn, werken ze doorgaans beter dan die goedkope shampoo van de supermarkt of dat voordelige haarserum. Het is de moeite waard om in te investeren.

Een goede kapper doet niet zomaar alles wat wil

Dat klinkt misschien gek, want ‘wie betaalt, bepaalt’, maar een goede kapper kijkt ook naar jouw gezicht en geeft je vervolgens in elk geval een vrijblijvend advies. Misschien staat een asymmetrische bob ontzettend goed bij die ene celebrity, maar maakt het jouw gezicht onnodig rond en kan je beter voor iets anders kiezen. Hij of zij helpt je vervolgens aan een kapsel dat het beste bij je naar boven haalt.

De kapper is echt een plek om te ontspannen

In het drukke leven, dat we allemaal maar al te goed kennen, is vaak weinig ruimte om even lekker te ontspannen. Daarom is het goed om hier tijd voor vrij te maken. Eens per zes weken of twee maanden naar de kapper is heerlijk. Je krijgt een hoofdmassage, goede koffie of thee, een fijn gesprek met de kapster en andere klanten of juist even de stilte die je nodig had. Na een paar uur kan je er weer helemaal tegenaan!

Met een goede kapper bouw je een band op

Door de jaren heen leer je elkaar beter kennen. Zeker als je regelmatig naar de kapper gaat, zullen jullie gesprekken waarschijnlijk de diepte ingaan. Het voordeel daarvan is dat het de vertrouwensband verstevigt, waardoor je je echt thuis voelt. Het zijn allemaal elementen die bijdragen aan een fijne kapperservaring.

Hoe vind je een goede kapper?

  1. Vraag eens rond in je omgeving naar ervaringen: in welk type haar is de kapper gespecialiseerd, hoe is de sfeer en hoelang duurt een knipbeurt gemiddeld?
  2. Kijk online naar recensies en lees vooral de ervaringen van mensen.
  3. Let tijdens je knipbeurt goed op of de kapper de laatste trends kent (als je dat belangrijk vindt), jou durft te adviseren over wat wel en niet staat en hoe de sfeer is. Als je eenmaal een fijne kapper hebt gevonden, is het enige risico dat je nog loopt dat de kapper verhuist of stopt 😉

Heb jij een vaste kapper waar je erg tevreden over bent? En waaraan moet een goede kapper voor jou voldoen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©David Prado Perucha – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven