5 redenen om jezelf een gouden sieraad cadeau te doen

Gouden sieraden zijn tijdloos, een goede investering en geven je een warme uitstraling. Zomaar wat voordelen van een gouden sieraad. En zo zijn er nog meer redenen waarom je dit jezelf cadeau mag doen!

De voordelen van gouden sieraden

Waardevast materiaal

Een van de beste beleggingen die je kunt doen, zo vertelde een hoogleraar ons ooit, is goud. De les ging over de zogeheten ‘gouden standaard’. Hoewel die is afgeschaft, is het nog steeds slim om je geld te investeren in goud: het materiaal is niet alleen waardevast, maar wordt zelfs meer waard na verloop van tijd. Daarom zijn gouden sieraden, zoals de prachtige unieke items van TOV Essentials, niet alleen mooi om te hebben, maar ook financieel een slimme zet. Zeker omdat nieuwe goudbronnen eigenlijk steeds zeldzamer zijn. Daarbij is het goed om in je achterhoofd te houden dat gouden sieraden vaak tijdloos zijn. Wat nu mooi staat, is over twintig of zelfs honderd jaar nog steeds mooi.

waarom gouden sieraden (1)

Allergie voor goud is zeldzaam

Sieraden kunnen soms een allergie oproepen, zeker wanneer ze bestaan uit vrij goedkope materialen. Goudallergie, daarentegen, is behoorlijk zeldzaam. Het bestaat wel, maar komt dus niet vaak voor. Dat maakt goud een relatief veilige en verstandige keus als je nieuwe sieraden koopt.

Goud geeft je een warme uitstraling

Een gouden ring, gouden oorbellen, een mooie armband of ketting kan de warme ondertonen in iemands huid complementeren. Of je een warme of koele ondertoon hebt? Dat kun je onder andere zien aan je teint en zelfs aan je aderen. Mensen met blauwe aderen hebben namelijk een koele ondertoon, meer groene aderen tonen een warme huid. Twijfel je? Dan kan je het ook navragen bij een specialist, zoals een kleurenconsulent.

redenen om jezelf een gouden sieraad cadeau te doen

Slijtvast

In tegenstelling tot andere edelmetalen is (14 karaats) goud veel minder gevoelig voor krassen en slijtage. Ze buigen niet zo makkelijk als puurder goud (18 of 24 karaats), maar bevatten wel bijna 60% echt goud en zijn harder. Ze kunnen daardoor makkelijk je hele leven meegaan en van moeder op dochter worden doorgegeven. Door je sieraden regelmatig te poetsen, blijven ze er mooier uitzien.

Chique uitstraling met gouden sieraden

Tot slot het laatste voordeel van een gouden sieraad: het staat elegant. Omdat goud van oudsher wordt geassocieerd met luxe en rijkdom, geeft een gouden ring en subtiele gouden oorbellen je outfit net dat beetje extra. Voor het maximale resultaat combineer je je sieraden met warme tinten, zoals geel, oranje, rood en bruin. Maar ook met wit en zwart kan het natuurlijk prima. Dat maakt goud een veelzijdig materiaal.

Heb jij veel gouden sieraden? Wanneer draag jij ze het liefst? En hebben jouw sieraden ook een bijzonder verhaal? We lezen het graag in de comments.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Uitgelichte afbeelding ©Pixel-Shot – Shutterstock
Overige afbeeldingen zijn eigendom van TOV Essentials

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven